söndag 20 december 2009

Planeringsuppdatering

Idag känner jag att jag längtar till juldagen. Då ska jag unna mig en "liggakvarisängenochläsaenbok"-dag. Inte för att vi stressar nu men det är ändå en del som ska göras innan julafton. Och när man inte orkar mer än att jobba i "ullatrapid" så tar allt lång tid. Det gäller att planera ordentligt så man både hinner och orkar. Sambon är inne i en ont-period så han måste vila mycket.

Idag ska jag sy klart det sista, vi ska upp på vinden och hämta granen, blommor ska vattnas och ses över, handlingslista ska göras, tvätten från i tisdags ska strykas plus en massa annat småpyssel.

Imorgon ska vi handla. Vi har fått låna bil igen. Förhoppningsvis för sista gången. Efter handlingen så vet jag att vi brukar vara helt slut så där har jag inte stoppat in något mer i planeringskalendern. Jo, jag ska förstås ta fram en surdeg och sätta igång den. Har hittat ett vörtlimpsrecept som tar cirka sjutton timmar i anspråk så det gäller att planera för det. Av de timmarna så är det sexton timmar jäsning. Jag tror det blir jättegott. Tisdag och onsdag är vikt för städning, pyntning och matlagning.

4 kommentarer:

helene sa...

Oj! Det är snart jul va? Jag har fastnat någonstans mellan att skotta snö och göra smycken. Kanske lika bra att sätta fart med julandet, så ungarna känner av, i alla fall litet julstämning på julafton.

/panikan - redan jul?

Cicki sa...

Helene: Jag har kikat på dina smycken både på Facebook, blogg och hemsida. Gissa om jag dreglade. Synd att det gått mal i plånboken annars har det kunnat bli både örhängen och halsband....:-)

helene sa...

Ja, fy sjutton för dessa tomma plånkor. Jag tror jag har lika tomt som du. =/

Men vi får ta nya tag. Kikade på dina grejer ordentligt häromdagen och funderade på om vi inte skulle ta och göra en byteshandel. Man får ju vara litet smart ibland. =)

Men vi kan ju snacka vidare om det efter jul eller nåt. Om du tycker det är en bra idé alltså.

Cicki sa...

Helene: Det är en toppenidé. Har faktiskt själv tänkt tanken men inte kommit till skott att fråga dig. Vi tar det efter helgerna.