lördag 1 december 2012

Tji advent

Här är bristen på vita ljus akut. Men eftersom ingen av oss kände ett alltför stort behov av att tända ett ljus imorgon så får staken lugna sig tills på onsdag. Stjärnor och elektriska stakar är dock på plats.

Snökaos

Det är rena rama snökaoset efter hela södra norrlandskusten. Dottern bor i Sundsvall och har sin arbetsplats söder om Härnösand. Hon har alltså en normal restid på ca fyrtiofem minuter. Hon skulle egentligen arbeta hela helgen, så i morse åkte hon en halvtimme tidigare än vanligt, eftersom hon visste att väglaget var besvärligt. Hon kom halvvägs. Där var det stopp. Det var hundratalet lastbilar och bussar som satt fast. Plus alla vanliga bilar.

Efter fyra timmars kötid blev de omdirigerade, men även där blev det stopp till slut. Då vände hon och tog sig hem igen. Hennes chef är helt förtvivlad. När hon pratade med han senast så var de elva man kort på jobbet. Den siffran kan ha stigit nu. Det är personal som av olika anledningar inte tagit sig fram.

Vi är ganska små när vädrets makter bestämmer över oss.

fredag 30 november 2012

Titta det glänser

Kan meddela att badrummet är skurat från golv till tak. Fönstret i sovrummet glänser med nya fräscha gardiner. Och jag har grymt ont i skur-armen. Imorgon är det adventspyntning som gäller.

torsdag 29 november 2012

Stollfia

Ibland undrar jag om jag är riktigt klok? Ni tycker väl jag är helt knäpp om jag berättar att jag planerar fönstertvätt på lördag. Men så är det i alla fall. Sovrumsfönstret är riktigt grisigt och jag vill inte sätta upp någon adventstjärna och byta gardiner förrän fönstret är fräscht igen. Jag får nog hämta lite spolarvätska i bilen för att hjälpa projektet på traven.

Men först ska allt kakel i badrummet göras rent. Det blir väl trosor som gäller som städdräkt. Trosor, Cilit Bang, vit tvättsvamp och duschslang. Sedan är jag redo för en utmaning.

Så får det bli.
Så vaknar man upp till ett vitt landskap.  Läser på nyheterna att vi kan vänta oss en vargavinter. Härligt! Jag älskar när det är riktig vinter, som det var i mitt älskade Sundsvall. Nu saknas det bara en snöskoter......:-)

Bjuder på en gammal goding från början av 60-talet med Lena Conradsson. Den finns i  nyare tappning men jag gillar originalet bäst.


tisdag 27 november 2012

Loppisrunda

Tänk så trevligt man kan ha för lite pengar på en loppisrunda. Idag har vi besökt två loppisar. Med oss hem hade vi flera tyger, ett lass böcker, Holocaust som cd-box och lite småjulklappar. Vi kostade även på oss en fika. Hela kalaset gick loss på ca trehundrafemtio kronor.

Det kallar jag en prisvärd dag.

Disktrasor

Idag har jag laddat upp ett helt gäng med disktrasor i regnbågens alla färger. Du hittar dem på www.cickidesign.se

måndag 26 november 2012

Årets julklapp

Tittar man i tidningar och annonser så påstås det att årets julklapp är hörlurar. Jag tycker att årets julklapp borde vara något från UNICEFs gåvoshop.

Tänk att få ge bort 30 doser mässlingsvaccin för 57:- eller varför inte 100 påsar vätskeersättning för 65:-. Det är vad jag kallar för årets julklappar.

Livets berg-och dalbana

Vårt liv är verkligen som en "rollercoster". Speciellt när det gäller ekonomin. Ibland har vi nästan inga pengar alls, men så helt plötsligt så rullar det in. Så är det nu. Via datorjobb och olika försäljningar så har det rullat in rätt mycket pengar. Vilket det har gjort nu. Så idag har vi kunnat köpa den skrivare/kopiator/scanner som vi inte trodde vi skulle kunna köpa förrän i början på nästa år. Plus att vi ska unna oss en loppisrunda imorgon.

Sambon är mycket gladare nu för tiden, vilket gör att han nu har börjat röja på kontoret som i sex år sett ut som ett skräpupplag för datorprylar. Vi behöver inte längre spara på en massa "bra-att-ha-grejer". Vilket har gjort att vi kunnat sälja en del av det. Pengar som vi i sin tur kunnat köpa den nya skrivaren för.

Livet är för det mesta rätt härligt. Fast vissa dagar är härligare än andra. Idag är en sådan dag.