lördag 10 oktober 2009

Pasta med rostad paprika och svamp


Det här åt vi ikväll. Det var fantastiskt gott. Passar perfekt nu när svamptillgången är så god. Vill man inte ha den helt vegetarisk så kan man göra som vi gjorde. Vi tog lite prescutto och salami till. Eller varför inte stekt kycklingfilé till. Jag kommer helt klart att göra det fler gånger.

Pasta med rostad paprika och svamp
4 personer

4 paprikor, röda och gula
2 tsk balsamvinäger
2 tsk olivolja
250 g färsk svamp, gärna skogssvamp
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:

tagliatelle eller annan pasta
riven parmesanost

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader grill. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem högst upp i ugnen ca 5 min tills de blir bubbliga och svärtade. Ta ut dem och täck dem med ett nytt bakplåtspapper urkramat i vatten. Låt papperet ligga kvar i ca 10 min. Dra bort de svarta skalen när paprikorna svalnat och skär dem i cm-stora bitar. Lägg bitarna i en skål och blanda med olivolja och balsamvinäger.

(Detta moment gjorde jag tidigt så det fick dra ihop i drygt en timme. Jag rekommenderar det. Rör om då och då så alla smaker får blanda sig.)

2. Ansa och skär svampen i bitar. Stek dem i olivolja i en stekpanna på medelhög värme i ca 15 min. Krydda med salt och peppar.

3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och blanda den med paprikan. Servera med stekt svamp och riven parmesanost.

Smaklig måltid

fredag 9 oktober 2009

Min fredag

Idag har det varit svampskogen igen. Väninnan S hämtade mig och sambon. Först åkte vi till Willys, så vi fick handla en rejäl omgång. När vi sedan lämnat av sambon hemma med alla matkassar så drog vi till skogs.

Vi trodde inte det fanns så mycket svamp kvar i skogen, men där hade vi fel. Även denna gång blev det två och en halv korg full för min del. Det var tur att jag kom ihåg att stoppa i en papperskasse som reserv. Väninnan har en större korg så för hennes del blev det en korg och en full plastkasse.

Så nu är det bara att sätta igång att rensa och torka. Vi hittade även lite vanliga kantareller. De var fräscha och fina så de har nog kommit upp nu på efterkälken.

Ikväll vet man vad man gör. Får väl bre ut lite tidningar och rensa svamp till Idol.....:-) Nu var det sista gången för den här säsongen. I alla fall för vår del. Nu klarar vi oss ett tag.

Mer om tillgänglighet

torsdag 8 oktober 2009

Om tillgänglighet

Fylleri

Den 27 oktober så fyller bloggen två år. På födelsedagar ska det vara presenter. Så nu håller jag på att sy några presenter som jag tänkte dela ut då till mina läsare. Det kommer snart ut ett inlägg om hur det hela ska gå till. Så håll ögonen öppna redan nu. Rätt som det är så kommer det.

onsdag 7 oktober 2009

Jag älskar...

...sambon för att han så ofta får mig att skratta och må gott. Ikväll roade han sig med att gömma boken jag läser just nu. När jag letar efter den så ser jag hur han sitter där och ser klurig ut. Han hade gömt den under min huvudkudde för att jag inte skulle behöva bära den så långt. Så fåniga är vi ofta. Och tänk så vi skrattar åt våra egna fånigheter. Det är sånt som håller kärleken levande. I alla fall funkar det så för oss.

tisdag 6 oktober 2009

Uppföljning av dagens schema

Nu ska vi se om jag hann med min planering.

Ta rätt på och förvälla morötter som håller på att förstöras? Check, ligger i portionsförpackningar i frysen.

Fota tyger till en beställning? Check, fotona är bearbetade och mailade till beställaren.

Gå till affären? Check, det blev flingor, potatis, cigg och TV-tidningen.

Börja sy på en present? Check, ligger tillklipp och påbörjat med quiltningen.

Mata surdegarna som borde matats i söndags? Check, vilar nu i rena burkar i kylskåpet tills jag ska använda dem.

Det har varit många vilopauser, så kroppen är inte slutkörd. Dessutom har jag hunnit ringa pappa för att höra vad tant doktorn sa. Han är numera också checkad och godkänd för sin ålder.

Jag är nöjd med min dag. Nu väntar TV-fåtöljen och sprättning av sömmar på tyger som ska återanvändas.

Dagens schema

För att inte försoffa mig alldeles så försöker jag hålla igång så mycket som jag orkar. På kvällen gör jag en sorts planering för vad jag minst bör göra nästa dag. Jag måste göra så här för min egen skull. Jag har lätt för att fastna vid datorn och då mår jag dåligt på kvällen för att jag känner mig onyttig.

Igårkväll gjorde jag upp dessa planer för idag: Ta rätt på och förvälla morötter som håller på att förstöras, fota tyger till en beställning, gå till affären, börja sy på en present, mata surdegarna som borde matats i söndags. Så ser min dagsplanering ut.

Hade detta varit när jag var frisk så hade det mesta varit gjort på en "kattblink". Som mitt liv är nu, kan jag nästan bli stressad av min egen planering. Livet är verkligen olika från då och nu.

Jag har inte ens börjat än så det är kanske bäst jag sätter fart. Ska bara........läsa lite bloggar först....:-)

måndag 5 oktober 2009

Pocketomslag

Jag har sytt några pocketomslag, modell större. Det är en beställning och jag gjorde några extra när jag ändå höll på. Beställaren har nu valt ut de hon ville ha. De andra är upplagda på hemsidan.

De här passar till pocket med måtten 15,5x23,5 med en tjocklek på ca 4 cm.
De här passar till pocket med måtten 14x21cm med en tjocklek på ca 4 cm.

Kika gärna in på hemsidan. Där händer det lite nya saker då och då........:-)