torsdag 12 mars 2009

Ibland tycker vi olika

Jag är inte speciellt matkräsen och brukar skryta med att jag äter det mesta. Men det finns en maträtt som jag näst intill vägrar att ta i min mun. Det är blodpudding. Sambon gillar blodpudding! Så ikväll äter han det. Själv ska jag ta till en av mina favoriträtter. Korv och stekpärer. Det är mumma för en riktig kvinna......:-)

Utställningskatt

Totte är mycket medveten om sin skönhet, trots att han är en gammal farbror. Naturligtvis så lägger han sig då som en prydnad på hyllan i sovrummet. Var ska kyrkan vara, om inte mitt i byn.....:-)

Bildspelet

Jag har nu fyllt på bildspelet med lite nysydda saker. För den som vill ha utförligare bilder och uppgifter om sakerna så är det bara att gå in på min hemsida.

www.cickidesign.se

tisdag 10 mars 2009

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Smycka.


Utmaningen går till så här:

· Gå in i mappen där du har dina bilder
· Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
· Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den

Eftersom jag har världens oordning bland mina fotomappar så väljer jag en bild jag gillar. Skulle jag lägga upp den sjätte mappens sjätte bild så skulle det förmodligen bli på en bok eller något annat jag lagt ut på Tradera. Det är ju inte så kul.Den här bilden är tagen i mitt älskade Västernorrland. Sveriges mittpunkt ligger där. Det heter Flataklacken och ligger i närheten av Ånge. Därifrån är också den eminenta gruppen Takida.......:-)

Även om jag inte är riktig norrländska till ursprunget så är jag det i själ och hjärta. Det är där jag egentligen hör hemma. Det är hemma för mig, även om jag inte längre bor där.

Nu skickar jag utmaningen vidare. Egentligen ska man utmana sex nya bloggare men jag väljer att utmana alla som vill ta upp denna fototråd.

UtmärkelseFör ett tag sedan fick jag denna utmärkelse av Smycka. Den kan passa bra att skicka vidare idag när snön vräker ner här i min del av landet. Alla som vill ha ett ljus i mörkret ska ta denna lykta till sig. Jag skickar nu iväg den för att lysa upp vintermörkret för alla och envar.

söndag 8 mars 2009

Nysydd väska


Nu har jag sytt klart väskan med slejfarna som jag skrev om tidigare. Detta är resultatet.

Den finns nu utlagd på hemsidan där man även kan klicka och få större bilder.Invändigt har den fyra fickor, en sk dubbelficka som är två fickor i en. En med blixtlås och den andra utan. På motsatta sidan finns det en stor ficka och en mobilficka. Det finns även ett band med en karbinhake på, lämplig för t ex nyckelknippan.

När väskan bli solkig, knäpper man enkelt bort bambuhandtagen och slänger väskan i tvättmaskinen på 40 grader.

Heja Caroline

Vi brukar inte börja att titta på Melodifestivalen förrän det är Andra chansen. Så ikväll var det debut för vår del. Vissa låtar har man visserligen redan hört på radion, men inte alla.

Jag är en gammal övervintrad hippie med blues i blodådrorna. Är man en sån så gillar man bland annat Janis Joplin. Kan man då annat än gilla vårt svenska svar på denna superstar. Naturligvis menar jag Caroline av Ugglas. Hon är en rekarnation av Janis i sin röst, i sina rörelser och i sin musik. Vilken skön tjej. Hon verkar dessutom supertrevlig. Jag är väldigt glad att hon gick vidare. Jag har inte hört bidragen som gått direkt till final, men redan nu kan jag säga att jag hoppas verkligen Caroline vinner. Hennes framförande och låt är stark, den är naken och rak. Den går rakt in i hjärtat för vem har inte någonsin känt den smärtan Caroline sjunger om. Go girl!