lördag 28 juni 2008

Gårdagen

Vi var iväg en sväng till lotten igår. Det börjar bli dags att rensa och så ville jag plocka jordgubbar. Jag rensade i ärtraden, som är ca åtta meter lång. Sedan var jag helt slut. Ändå vilade jag flera gånger. Jag blir så trött på min kropp, som inte orkar mer än så här. Jag rensade de små ogräsen för hand och tog sedan rensjärnet, med långt skaft, och rensade ordentligt i gångarna på sidorna om det som så småningom ska bli sockerärtor.

Varför kan man inte ha en kropp som pallar med mer än så. Jag hade köpt en liten sak att stå på knä på. Den funkade faktiskt jättebra. Det är egentligen bara som en fast sittdyna fast i annat format, så knäna tog inte stryk. Det gjorde däremot benen. Hade väldigt svårt att resa på mig vid vilopausarna. Nåväl, jobbet blev gjort, om än i snigelfart. Sambon höll sig till de stora ogräsen, tistlar och maskrosor, som det finns gott om runt om själva landet.

När jag kände att jag inte klarade att ligga på knä längre så plockade jag jordgubbar. Även här sa kroppen ifrån. Nu var det fötterna som protesterade. Jag fick ju gå försiktigt mellan plantorna för att inte trampa på någon gubbe. Det är två jordgubbsland som fått leva sitt eget liv och föryngrat sig hej vilt. Jag plockade en och en halv liter innan jag gav upp. Det får räcka i två dagar för oss.

Samtidigt som det gör så ont så är det så kul. Det är kanske därför jag blir så frustrerad över kroppen. Jag skulle vilja hålla på mer. Nu behöver kroppen en eller två dagars återhämtning innan vi åker tillbaka. Nästa gång blir det löklandet som får sig en duvning. Men där räcker det nog att jag använder rensjärnet med skaft. Det tar sig, även om det får bli i omgångar.

Resten av dagen, både före och efter utflykten, så sydde jag näsduksfodral och pocketomslag. Det ska bli en laddning att ha med mig på marknaden i höst. Det kommer bilder även hit så småningom. Till middag komponerade sambon ihop en pastasås på tonfisk. Det blev smarrigt.

fredag 27 juni 2008

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Annika här. Det här ska jag nu göra. Har grubblat mig tokig på egendomliga saker om mig själv. Jag är så himla vanlig och tråkig, så jag har inte ens några egendomliga saker för mig. Få se nu vad jag kan få till.

När man får den här utmaningen så går det till så här: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv.Bloggare som blir “tagna” ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.Till slut väljer bloggaren tre nya bloggare och gör en lista av deras namn…Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras blogg för att låta dem veta att dehar blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Här kommer sex underliga/egendomliga (?) saker om mej:

1. Jag formligen älskar tyger och blir alldeles varm inombords när jag ser ett nytt tyg. Det är nog lite knäppt att vara sån, tror jag

2. Om jag av någon outgrundlig anledning skulle tvingas äta blodpudding, (som när barnen var små t ex) så måste jag absolut få stekt potatis till för att klara av det.

3. Andra konstigheter när det gäller mat är, att när jag äter pannkakor så måste jag äta hårdbrödmackor med salt på, som tillbehör.

4. Oh, här kommer det en pärla, kanske min mest underligaste konstighet. Jag är så otroligt varm om fötterna, att det näst intill kan bli olidligt. Inte svettvarm utan torrt het. Vilket gör att jag går barfota i sandaler från det att snön förvinner i mars-april och fram till någon gång i oktober-november. Nätterna nu på sommaren är ett h-vete för mina fötter och ibland drömmer jag om att få göra ett fotbad av isvatten.

5. Jag är en urdålig veckotidningsläsare. Det ska enbart vara böcker för min del. Får ryck ibland att jag vill ha en tidning, bläddrar förstrött i den och ledsnar ganska snabbt. Har fullt sjå att ta mig igenom Reumatikertidningen som kommer en gång i månaden. Och den tidningen är bra, så det handlar inte om kvalitet. Jag är bara sån.

6. Jag är i grund och botten en otålig människa. Allt ska helst ha gjorts igår. Utom när det gäller min sömnad. Då kan jag tålmodigt sitta och pilla med smådetaljer, sprätta upp och göra om så att allt ska bli så perfekt som möjligt.

Jag utmanar nu Spader Madame , Barbamorsan och Resan mot ljuset .

torsdag 26 juni 2008

Mysko uppringning

Halv sju imorse ringde min mobil. Jag bestämde mig för att jag orkade inte gå upp och svara. Är det något viktigt så får de ringa senare, var min sista tanke innan jag somnade om. När jag klev upp så kollade jag på missade samtal. Numret sa mig inte ett dugg. Jag hade även fått ett meddelande som jag skulle lyssna av. När jag ska lyssna av det så hör jag bara en massa bakgrundsljud. Då förstår jag att någons mobil har, på eget bevåg, ringt upp min mobil. Alltså måste det vara någon jag känner, annars har de inte haft mitt nummer inlagt. Så mot datorn och upp med Eniros sida. Mycket riktigt, det var någon jag kände. En väninna som jag inte haft kontakt med på flera år, men som jag ofta undrat över hur hon har det. Det känns som att det är meningen att jag nu ska ringa upp henne. Ska försöka ta mig för det under dagen.

Uppdatering: Jag har pratat med henne nu och ska ringa ikväll när hon är hemma från jobbet. Det känns jättekul, eftersom vi var mycket tillsammans när vi var singlar. Sedan träffade vi varsin käresta bägge två och kontakten rann så småningom ut i sanden.

onsdag 25 juni 2008

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Barbamorsan. Det är väl bäst att anta den då......:-)

Fem saker som finns på min attgöralista idag:
Oj, kan man skriva sy, sy, sy, sy och sy. Nej, jag ska väl göra fler saker om jag tänker efter.
1. Sy har jag ju redan nämnt,
2. men jag måste börja med att klippa till. Det blir nog en prototyp till necessär idag.
3. Vattna blommorna.
4. Stryka det som behövs strykas från tvätten igår.
5. Ta rätt på och plocka undan det som inte blev undanplockat igår av det tvättade.

Tänk, jag fick ihop fem saker och inser att jag behöver göra några till.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Då var jag ganska nyskild och njöt av det. Skrev på min bok som blev färdig på hösten -08. Jobbade som egen företagare. Jobbade ideelt. Roade mig en del med nyfunna singelvänner.

Ställen du bott på?
Det är många det. Vi flyttade runt halva Sverige under min uppväxt. Kanske därför jag numera njuter av att vara stationär.
1. Uppsala är min födelsestad
2. Björklinge, ligger utanför Uppsala.
3. Göteborg
4. Aplared, ligger utanför Borås
5. Borås
6. Karlstad
7. Alnön, ligger utanför Sundsvall
8. Sundsvall
9. Orminge i Nacka. Nu hade jag träffat barnens pappa
10. Åkersberga
11. Matfors utanför Sundsvall. Där växte mina barn upp i en trygg bygemenskap
12 Upplands Väsby, som nyskild
13. På åttonde våningen i ett gult höghus med min kära

Dessutom har jag bytt lägenhet på några av dessa ställen. Jag ska aldrig mer flytta, känner jag. Fast vad vet man.....:-)

Fem saker som du skulle göra om du var billionär?
Det har jag skrivit om i något tidigare inlägg, där jag dagdrömde mig bort.
1. Köpa ett hus på Sicilien att bo i under vinterhalvåret.
2. Köpa ett mindre hus hemma i Sverige att bo i under sommarhalvåret.
3. Säkra ekonomin för mina och sambons barn.
4. Njuta av friheten som en ordnad ekonomi ger.
5. Resa och uppleva alla resmål jag drömmer om nu.

Egentligen skulle jag nu utmana sex stycken. Men jag väljer att skicka ut det som en allmän utmaning till den som känner sig manad. Hoppas att sex stycken tar upp stafettpinnen och för den vidare.

tisdag 24 juni 2008

Glaskross

Tänk hur mycket glas det finns i ett enda litet glas. Speciellt om det är ett sk okrossbart.

Vi var sen med maten idag eftersom det var tvättstugedags. Så maten blev klar lagom till Morden i Midsomer. Där satt vi bänkade och njöt och slevade i oss av potatisbullar, knaperstekt bacon och lingonsylt. Fullt nöjda med dagen. Efter att allt var uppätet börjar sambon duka av. Nu har ni väl redan gissat vad som hände. Jodå, ett glas gled ur händerna på honom, precis när han ska ställa ner det i diskmaskinen. Och eftersom det var ett duralexglas, eller vad nu materialet heter nu för tiden, så gick det i tusen millioner bitar. Det formligen smulades sönder.

Vi hade glas i diskmaskinen, inne i djupa tallrikar, i bestickkorgen, i silen. Och som det inte räckte så var det även glas överallt på köksgolvet. Glaskross är inte bra för små kattassar. Så det där med att i lugn och ro, efter väl förrättat värv i tvättstugan, få sjunka ner i favoritfåtöljen och njuta av inspektor Barnaby var ju bara inte att tänka på.

Fram med dammsugaren och sopen. Det är då man upptäcker hur mycket glas det är i ett litet glas. Precis som man märker hur mycket mjölk det är i en literförpackning när mjölken ligger utspridd på golvet.

Nåväl, allt gick bra och vi missade inte så mycket av morden. För de var många ikväll. I de bästa familjer..........som man brukar säga.

söndag 22 juni 2008

Nyskördat

Idag har vi skördat vår första liter jordgubbar på lotten. Ändå var jag bara i det ena landet. Det finns två. Och detta är bara början. Det kommer att bli hur mycket som helst. De smakade mums, helt naturella utan något annat till.

Kärt besök

Igårkväll fick sambon och jag ett oväntat, men kärt, besök. Vi skulle precis sätta oss att äta när det ringde på dörren. Förvånat tittade vi på varandra. Vi väntade inget besök. När jag öppnar står bonussonen J, svärdottern C och en strålande Ebba utanför. Gissa om det blev pussar och kramar. De hade varit och bytt till sig en barnvagn till den kommande Amadeus. Det var i vårt område, så de tyckte de att när de ändå var så nära, skulle de hälsa på. Ett mycket bra beslut, tyckte sambon och jag.

Vi åt medan de väntade och sedan blev det fika. Ebba for runt och delade med sig av sina gracer. Hon lånade mitt flugparaply, som man ska ha ovanpå maten, när man sitter ute. Det kunde man ha på huvudet upptäckte hon. Då var det kul att pussas igenom det. Det var två veckor sedan vi träffade dem senast och det märktes en enorm skillnad på Ebbas tal. Nu pratar hon lite längre meningar. Även ordförådet har blivit större. Ett ord som hon använde ofta var "Okej". Det säger hennes mamma hela tiden så det är ju inte så konstigt att hon snappat det.

C berättade att det fanns ingen barnvagnsväska med till den här vagnen och deras gamla passade inte. Så vi släpade fram alla tyglådor och valde och vrakade tills vi hittade det perfekta tyget. Sedan blev det måttagning och diskussion av modell. Nu kommer det att bli ett riktigt provexemplar. Blir det lyckat, kan det få ingå i sortimentet. Som J sa, så blir det ju levande reklam, som kommer att vandra på stan i höst.

När de gick så ropade Ebba från hissen: "Hejdå faffa". Det värmde, såg jag, eftersom hon fortfarande är lite avvaktande mot honom, även om det blivit bättre.