lördag 26 januari 2008

Röda burkar

De här burkarna har jag sytt klart nu. Började att klippa till dem igår men hann inte göra mer eftersom jag också städade igår. Nu ska jag ägna de närmaste dagarna till några beställningar. Men rätt som det är så kommer det nya grejer igen. Jag har så mycket fina tyger på lager just nu.

fredag 25 januari 2008

Eagles

Idag har jag lyssnat på Eagles Hell freezes over. Den impulsköpte jag på tågstationen i Sollefteå för massor med år sedan. Hade varit där på ett jobb och slank in på Pressbyrån innan jag skulle åka hem. Jag ledsnar aldrig på denna CD. Den är underbar.

Mer trafik igen

Det var nog dumt att göra reklam för Mer trafik. Hittade det här när jag surfade runt.

Varning för hemsidan mer-trafik!
Har genom att använde hemsidan mer-trafik.se stött på en dialer*, du som inte har antivirus bör inte använda dig av mer-trafik hemsidan. Vissa sidor har även pop up reklam som nästan inte går att stänga av, vilket är mycket störande. Detta var pricken över i:et, så jag har nu tagit bort den länk jag hade till dem.
*Dialer är ett program som ringer upp betalnummer med erat modem utan att du vet om det. Mer information finns på:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Modemkapning

Själv har jag bra uppdateringar av brandvägg och antivirus, både bälte och hängslen så jag behåller det ett tag få se vad det ger.

Mer trafik

Jag har blivit medlem på Mer trafik. Det är en sajt som gör att om man läser ett antal bloggar och hemsidor så får man automatiskt fler läsare till sin egen blogg. Vill du också gå med så kan du klicka på den här länken: http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=cicki49

Godis

Ikväll har sambon och jag delat på en påse Malaco Truly Juicy. Har man fallit för reklamen och tror man äter nåt nyttigt godis? De var goda och de kändes mer äkta än annat segt godis i alla fall. Innehållsförteckningen får också godkänt.

torsdag 24 januari 2008

Dagens skratt

M som köpt fyra burkar av mig bjöd mig idag på dagens skratt när jag fick det här mailet:

"Igår kom 4 underbara burkar med posten.........
Hade först tänkt att tjejjerna ska få varsin men jag har ändrat mej.
Ska ge 1 till min mamma och 1 till min svärmor. Behåller 2 själv. *ler*"


Så det bli. Tur att döttrarna inte vet vad de missat....:-)))

En blommig kasse

Det blev en kasse sytt igår också. En blommig den här gången. Det är ett underbart designtyg som jag lyckats hitta en stuv av. Det finns en bit kvar som jag tror jag ska sy en handväska av. Men först vill jag hitta ett snyggt enfärgat blått tyg att matcha till. Jag tycker själv att kassen blev väldigt snygg. Idag blir det nog inte så mycket sytt. Ska snart på vattengympan och sedan ska vi handla. Det blir så där konstigt ibland när man har udda sovtider som vi har. Men jag hinner nog klippa till lite tyg i alla fall. Ska klippa till för att sy några röda och vita burkar av ett tyg som jag ännu inte använt. Det känns alltid lite spännande att själv se hur det blir.

onsdag 23 januari 2008

Ytterligare ett användningsområde

Min vän C har hittat ytterligare ett användningsområde för mina burkar. Att ha tidningar i. Hon föreslår också att man även gör en ännu större burk just för tidningsförvaring. Tål att tänka på.

En kasse

Igår bidde det en kasse, en randig sak. Idag håller jag på med ett underbart, ljuvligt blommigt tyg, som också ska bli en kasse. Jag har lyckats få tag på några fantastiska stuvbitar i en underbar, kraftig bomull. Tänk att ett nytt tyg kan skänka så mycket glädje. När man står där i butiken och rotar i stuvlådan och hittar just det där tyget, som man vet att man måste bara ha. Man riktigt känner att tyget är med och talar om vad det vill bli. En kasse, ett kuddfodral, en burk eller en handväska. Jag kände det ofta förr när jag sydde mina och barnens kläder själv. Nu blir det inte så mycket kläder sydda eftersom behovet inte är så stort längre. Men jag hittar lika mycket glädje i att sy en kasse som att sy en blus. Det är skapandet i sig som ger glädjen.

Mmmmmmm

Har fått en ny vana den här vintern. Jag börjar dagen med att pressa en apelsin så jag får med en fräsch start. Det är så himla gott och jag känner mig så nyttig. Jag tar den första smutten när jag flyttar glaset för diskbänken till bordet. Den är helt ljuvlig av rumstempererad nypressad juice. Det smakar så mycket. Och att sedan, sist av allt, när man druckit upp teet, tagit sista tuggan av mackan och läst ut dagstidningen, svepa i sig det sista som finns i glaset. Juice med massor av små apelsinrester som slinker med. Det är verkligen mmmmmmm.

tisdag 22 januari 2008

Bildbevis

Idag fick jag bilder från C om hur hon använder burkarna hon köpt av mig. Det är kul att se att det man gör kommer till användning.
Den lilla har hon servetter i.
Den stora burken har hon frukt i.

Ännu en värkig dag

När jag fick min fibrodiagnos -93 så bestämde jag mig ganska snabbt för att min sjukdom ska aldrig få bestämma över mig. Det är jag som ska ha kontrollen över min kropp. Men det är inte så lätt alla gånger. Nu är jag inne på femte dagen med gräslig värk. Idag har kroppsvärken ännu inte hunnit med att bli så påträngande, men huvudvärken är hemsk. Det flimrar för ögonen och kroppen mattsvettas.

Men trots dessa dagar så har jag ändå inte helt övermannats. Jag har sytt lite och jag har läst en del, lagat mat och försökt att fungera någorlunda normalt. Även idag ska jag göra lite saker. Jag ska packa in burkar till M och gå till postombudet. Samtidigt ska jag passa på att handla lite på affären. När jag kommer hem ska jag klippa till en kasse och börja sy på den. Orkar jag inte så får jag väl kapitulera en kort stund och lägga mig på värmedynan. Men mer än en kort stund får det inte bli. Det är fortfarande jag som bestämmer och jag har bestämt att det får bara bli en kort stund.

söndag 20 januari 2008

Lila burkar

Trots värk så blev det lite sytt ändå. Om man sitter en kort stund i taget så blir det klart till slut. Jag hatar verkligen att tvingas vara sysslolös.

De blev verkligen läckra med den här färgsättningen. Är jättenöjd.

Ont

Är det något väder som min kropp inte tycker om så är det blåst. Gissa då hur jag mådde igår. Ryggen kändes som ett enda stort svidande sår. Jag kunde inte stå, ligga eller sitta. Det vara bara att vanka runt lite sakta som funkade någorlunda. Men då ville inte benen vara med istället.

Jag är så glad att blåsten är över för den här gången och att solen tittar fram. Måtte även min kropp inse det snart. Den har restvärk kvar från igår. Förhoppningsvis släpper det under dagen.