fredag 3 januari 2014

Jag erkänner

Nu är vardagen här igen. Sonen har återvänt till Sundsvall. Vi fick rå om honom i hela tretton dagar. Vi har haft det så himla trevligt. Vi firade jul ensamma, sambon, sonen och jag. Juldagen firade vi hos Madde och Ali och barnen. De var i flyttningstagen så det blev enklast så. Vi tog med oss julmaten och åkte dit.

Senare hjälpte vi dem att komma i ordning i sitt nya boende. En fin lägenhet där de får plats ordentligt. Vi var även en sväng och hälsade på pappa/morfar. Samtidigt besökte vi några av Uppsalas loppisar och gjorde några fynd.

Idag har vi varit iväg och handlat lite. Då "råkade" jag köpa en motionscykel. Det har jag länge längtat efter. Tänker nu ta hand om min träning hemma i stället. Vet att jag måste vara oerhört disciplinerad. Tror inte jag kommer att ha några bekymmer om det. Tanken är att jag även ska försöka få igång sambon också. För säkerhets köpte vi en våg också.....:-)

Vad är det då jag erkänner? Jo, jag har fuskläst mig igenom alla bloggar. Nu börjar jag om på nytt år, kanske man kan säga. Och vilket år det ska bli. Ännu bättre än 2013. Det kan bara gå åt ett håll. Uppåt och framåt!

torsdag 2 januari 2014

Loppisfynd

 De här keramiklyktorna fyndade jag på Röda Korsets loppis i Uppsala.

Min orange hörna. Lampan på väggen hittade jag på vår egen loppis. Vasen har jag köpt på en keramik-loppis och lyktorna kom alltså ifrån Kupan. Den lilla tomten är gjord av en god vän. De andra figurerna är "Stödetroll". De har jag fått när jag föreläst på skolor i Stöde. Det är en skolpersonal som tillverkat dem.

Jul-och nyårsbord

 Så här mysigt och gott hade vi vid jul-och nyårsmiddagarna.

Summering av 2013

Det har varit ett händelserikt år med både sött och salt i bagaget.

Jag började året med att sluta röka. Den 7 januari firar jag ett-års-dag. Varför har jag inte tagit det beslutet tidigare?

Som ett resultat av alla dessa cigarretter genom åren så fick jag diagnosen KOL i februari. Det var inget roligt besked och jag blev rejält deprimerad. Fick en del dödsångest och andra negativa tankar. Men till slut reste jag mig även ur det.

Våren fortsatte med att dottern och svärsonen blev med hus. Vi var upp till dem och hjälpte till med att måla och tapetsera innan inflyttningen blev av. Jag var också och hjälpte sonen att köpa möbler och beställa soffa till hans vardagsrum. Hans pappa hjälpte till med att tapetsera och lägga nytt golv.

Vi åkte upp även några månader senare. Då för att ha det lite mysigt och hjälpa sonen att möblera upp hans vardagsrum som nu var färdigt för inflyttning.

I augusti föddes ytterligare en liten herre i Madelenes och Alis familj. Lilla Lennox valde att komma på Nelsons födelsedag. Det är alltså exakt ett år mellan de små prinsarna. Vi hjälpte till med att passa Melina och Nelson under de dagarna. Det var mysigt att få rå om dem så.

Ur ekonomisk vinkling så var 2013 en vändpunkt för oss. Efter att sambon fick sin efterlängtade förtidspension under 2012 så har vi kunnat beta av en del skulder. Vi har det här året kunnat köpa en del nya grejer. Eller nya och nya, vi har lyckats få tag på fina begagnade saker. En nygammal soffa, en nygammal platt-tv, en nygammal förstärkare till surroundsystemet, plus en del annat smått och gott. Det har känts bra. Vi försöker även spara undan och ha för kommande behov. Kanske vi så småningom kan unna oss en resa, till exempel.

Med det samma efter sommaruppehållet började jag träna på Korpens gym. Jag hade fått gå på vårdcentralens gym ända sedan i mars. När så den förmånen gick ut så fortsatte jag på egen hand. Det har känts väldigt bra. Jag har gått två gånger i veckan och kommer att fortsätta att göra så under det nya året.

Tyvärr kunde jag inte fullfölja träningen året ut eftersom jag åkte på en rejäl förkylning, som visade sig vara av en bakteriell typ. Det fick bli antibiotika, plus att jag lyckades hosta sönder ett revben och fick värken från hell av det.

Året har avslutats med att Madelene och Ali äntligen fått flytta in i en egen lägenhet. Plus att sonen varit här och firat både jul och nyår.

När jag läser igen det jag skrivit så ser jag att det positiva överväger. Då kan man ju faktiskt kalla 2013 för ett bra år.

tisdag 31 december 2013

måndag 30 december 2013

In real life

Mitt i det verkliga livet. Det är där vi är just nu.