lördag 9 oktober 2010

Kära Pappa

Mina barn har nog världens häftigaste morfar. Idag har han gått med på Facebook. Han fyller snart 80. Men det är ju inget hinder......:-)

fredag 8 oktober 2010

Mums fillibabba

Idag har jag bakat surdegsbröd. Jag är helt galen i den sortens bröd. Det är roligt att baka och gott att äta. Idag blev det "Ljust dinkelbröd" ur Martin Johanssons bakbok om surdegsbröd. Den fick jag av Christina för ungefär ett år sedan.

Eftersom vi hade nybakat bröd så passade det alldeles utmärkt med att servera soppa till det. Förra helgen gjorde jag en laxsoppa som var kanongod. Jag gjorde en rejält stor sats så det räckte till att frysa in för två måltider till. Så idag tog jag fram en förpackning. Soppan hade verkligen legat och mojsat till sig i frysen för den var ännu godare idag.

Idag blev det en middag som verkligen passade den kräsnaste finsmakare. Till det blev det varsitt glas vitt vin.

Bäst före-datum

Undrar om det är så att "bäst före-datum" går ut när man fyller sextio. Nu verkar allt komma på en gång. Idag ringde tant doktorn och berättade att kolesterolet var lite för högt och att sköldkörtelprovet inte var helt OK. Problemet med sköldkörteln kan ju vara en förklaring till min enorma trötthet. Hon skulle kontakta en specialist för att höra hur vi går vidare. Hon ringer igen i nästa vecka. Nu när alla prover är klara ska hon även skicka remissen till kardiologen.

Hur som helst så känner jag mig väldigt väl omhändertagen. Synd att hon är ST-läkare. Jag skulle gärna vilja gå kvar hos henne. Ska nog kosta på mig gåstavar och ta i tu med det där med promenader.

Det är bara skrutt med gamla kärringar!

onsdag 6 oktober 2010

Böndernas kärleksliv

Jag brukar sällan eller aldrig se på såpoperor eller realityserier. Jag tycker det är fullständigt ointressant och retar mig för det mesta på deltagarnas till synes låga intelligenskvot. Utom när det gäller en serie. "Bonde söker fru"! Den såpan älskar jag och längtar riktigt efter seriestarten. Så den här dagen har jag verkligen sett fram emot hela sommaren.

Idag började jag fundera över vad det är som gör att jag ser på den och inte på några andra såpor. Jag kom fram till att det måste vara det här med kärlek och romantik. Alltså inte kärlek, hångel och sex som i Paradis Hotel där jag tycker att allt bara är pinsamt. Utan den där pirrande känslan som uppstår när pojke möter flicka. När man ser händer som trevar efter varandra, blickar som mötas. Det älskar jag. Jag vet, jag är en obotlig romantiker.

Hädanefter är jag inte anträffbar på onsdag mellan kl 20.00 och 21.00. Då tittar jag på TV. Meddelas endast på detta sätt.

Fika på stan

Idag har jag unnat mig en dag på stan. Jag har varit och fikat med väninnorna U och M. Det är alltid mysigt. Sedan följde U med mig hem. Hon hade kassar med utrensade kläder vi gick igenom. Sambon fick en hel hög med nya t-shirts och en nästan oanvänd poplinrock.

En del ska jag fota och lägga ut på Tradera. Det som inte säljs där får gå vidare till någon loppis. Vi gillar återanvändning av så mycket som möjligt.

tisdag 5 oktober 2010

Oro

Just nu undrar jag om beskedet i förra veckan gör att jag känner mig sämre. Men ända sedan dess har jag känt mig tröttare, orkar mindre, blir lättare anfådd och har svårare än vanligt med djupandningen. Jag intalar mig själv att det bara är oro, tills jag får ett ordentligt besked.

måndag 4 oktober 2010

Vackra Vera och Tuffa Viktor

Får jag presentera Vackra Vera och Tuffa Viktor. De ska snart flytta till en liten kille och en liten tjej i Småland.

Tuffa Viktor kom till på grund av att sambon övertalade mig att köpa en stuvbit kamouflagefärgad bomullsväv. Det var roligt att göra han för nu fick jag lov att göra eget mönster till kläderna. Fria fantasier är alltid lite roligare att göra.

Men Vackra Vera blev fin hon också, tycker jag själv.

Hoppas det lilla syskonparet blir glada åt sina nya dockor.söndag 3 oktober 2010

Söderblues

Hittade ett klipp på Youtube som jag bara måste dela med mig av. Vilken skön typ och vilken underbar blues. Det är verkligen tillbaka till bluesrötterna i den amerikanska södern. Det här älskar jag.

Den är till dig, Katta.


Memory lane II

Efter tio år med sambon håller jag fortfarande på att utforska hans skivsamling. Idag hittade jag Rolling Stones singelcollection i tre delar. Det var verkligen en trip down memory lane. Vilka ungdomsminnen som kom om händelser, pojkvänner och en massa annat som är förknippat med musikminnen.

Ena veckan är det Glenn Miller som svänger. Stenarna svänger också, fast på ett helt annat sätt.