fredag 23 april 2010

Grrrrrr

"När du dör så ska jag sparka grus på liket. Jag ska dansa i en röd klänning på din begravning." Ungefär så yttrade sig Martha om sin fd man i boken "Kärlek klockan tre på eftermiddagen". Så känner jag det också nu. Jag är så arg så jag håller på att gå i bitar. Jag får hjärtklappning och andnöd av ilskan.

Vad har då hänt. Sonen ringde ikväll och var ledsen. Hans pappa har verbalt hoppat på honom. Helt utan substans och väldigt orättvist. Förmodligen tog han ut sin frustration (och sitt dåliga ölsinne) på sonen. Han brukar göra så. Förr var det mig han tog ut det på. Numera är det på sonen. Dottern dyrkar han så hon klarar sig alltid.

Sonen har så svårt att hantera sådana här situationer. Det gör ont när ens barn är ledset. På sätt och vis gör det extra ont när ens trettiofyraårige son ringer och gråter för att hans pappa är ett j-vla svin. Glatt påhejad av sin nuvarande kvinna.

Tyvärr kan jag inget göra heller. Det är ingen idé att jag ringer dit för han skulle bara slänga på luren. Jag kan inte prata med dottern för hon tolererar inte att jag pratar illa om hennes pappa. Inte ens när det är berättigat. Sambon tycker det är jobbigt eftersom han vet hur dåligt jag mår av sånt här. Det enda jag kan göra är att försöka stötta sonen så gott jag kan per telefon. Han fattar ingenting just nu, varför det helt plötsligt blev så här.

Just nu ska exet vara väldigt glad för att jag bor nästan femtio mil ifrån han. Annars vet jag inte vad jag gjort. För varje gång sånt här händer så blir jag lika förvånad över att jag stod ut i nästan tjugofem år. Och jag blir lika lycklig varje gång över att jag tog mig ur det hela.

Nysydda gardiner

Igår sydde jag nya köksgardiner. Tyget hittade jag på en loppis för flera år sedan. Redan då bestämde jag att det skulle bli köksgardiner av det. Sedan har det blivit liggande. Beställningar och annan sömnad har fått gå före. Men nu blev det äntligen av och jag är så himla nöjd.

Tyget är ett 50-talstyg. Det är märkt Svenskt handtryck "Cuba". Jag har försökt googla på det, men hittar ingenting. Att det är ett kvalitetstyg känner man direkt. Det var 2½ m tyg på dubbel bredd. Jag hade en himla tur som hittade detta för endast 45:-. Den som prismärkt det kan inte ha haft några tygkunskaper. Eller så brydde de sig inte. Jag verkligen älskar tyget.


Jag sydde två raka längder så mönstret får framträda. Jag sydde en "knorv" (det ordet finns för jag har själv hittat på det) att ha upptill för att dölja den fula gardinstången. Enkelt uttryckt så är "knorven" en sorts tunnel som jag sydde i enfärgat tyg och trädde på stången mellan gardinerna.

Nu är även fönstren rentvättade och glänsande.

Tyvärr fick jag inte till någon bra helhetsbild av fönstret, men gardinerna ramar in så fint. Det gula i gardinen återkommer i glaskuporna i vår 50-talslampa.

Nu ska jag sy en löpare av det överblivna tyget. Jag roar mig kungligt just nu.....:-)

torsdag 22 april 2010

Lägg er röst på Melina

Ni måste hjälpa till att rösta på världens vackraste Melina. Det är en tävlig som Vi föräldrar har. Här hittar nig hennes tävlingsbidrag.

Spa-stugan

I förra veckan fick jag produkter från Spa-stugan. Det är varor som jag ska testa och recensera. Det var härligt att i det läget få lite kroppslyx. Det behövde jag då. Förresten behöver man nog rätt ofta lite sånt. Jag fick duschtvål och bodylotion med olivolja och aloe vera. En fotcreme med honung och en lertvål.

Jag har en rätt besvärlig hy på grund av min psoriasissjukdom. Det lilla jag hittills använd av varorna är mycket positivt. Det kommer utförliga recensioner när jag använt produkterna mer. Men så här långt är jag som sagt var mycket positiv. Jag ångrar inte en sekund att jag började göra reklam för dem.

onsdag 21 april 2010

Tack

Jag vill tacka alla som på olika vis visat sitt stöd nu när jag inte mått så bra. Det har kommit mail med uppmuntrande kommentarer. Det har även kommit stöd på andra vis som gör att jag blir alldeles förstummad. Vilken stor vänskap det finns att hitta i bloggvärlden. Det är sådant som gör att man vill fortsätta att blogga. Att man vet att det finns vänner där ute i cyberrymden. Det har känts alldeles underbart och fantastiskt.

Så tack alla ni, för att ni finns.

Här snöar det och snart kommer bästa vännen U på fika. Det blir en bra dag.

tisdag 20 april 2010

Kikar fram lite

Orken och lusten börjar så sakteliga återvända. Det har varit skönt med en bloggpaus. Dessutom kommer bloggen att fortsätta gå på halvfart ett litet tag till.

När jag mådde som sämst så blev jag stressad även av bloggen och så vill jag absolut inte att det ska vara. Jag vill inte tappa lusten att skriva.

Här har det varit vulkanutbrott med både rödglödgad lava och vattendroppar i form av tårar. Det är vulkanen Cicki som haft det ena utbrottet efter det andra. Det blir lätt så när man är trött både i kropp och själ.

Så en tid framöver kommer bloggen som sagt var att gå på halvfart. Jag ska ägna mig åt sådant som jag längtat efter att göra. Hur knäppt det än låter så längtar jag efter att sy nya köksgardiner och tvätta fönster. Sådan är jag och det står jag för......:-)

Jag kommer att sy lite för hemsidan. Jag har jobbat undan de mest akuta beställningarna. Några väntar fortfarande, men det är beställningar där man sagt att jag kan sy när jag känner för det. Så det rådet tänker jag lyda. Nu ska jag mest bry mig om mig själv och se till att jag får tillbaka lusten och orken.