lördag 12 maj 2012

Kyckling, potatis och kollijox

Dagens middag bestod av kycklinglår som kryddats rejält med Piffi Allkrydda. Den passar verkligen till allt. Till det gjorde jag halverade bakpotatisar som penslats med olivolja och kryddats med flingsalt och mald fyra sorters peppar. Jag slängde även i några halverade lökar som fick steka med. Allt fick gosa ihop sig i ugnen i en dryg timme.

Sambon rörde ihop en kollijoxröra av creme fraiche, rödlök, vitlök, sambal oelek, tomatpuré, limesaft, salt och peppar.

Gud så gott allt blev.

Leveransfredag

 Igår var det den stora leveransdagen. Det skickades grejer både hit och dit. Zebrorna ska bli en lampskärm. Den är färdigsydd och sedan ska Moster montera den själv. Jag tror det blir urläcker.

Äppeltyget blev det två kuddfodral av. De är skickade till Uppsalatrakten.

Efter postningen åkte vi vidare till en gammal, god vän som köpt ett gäng med prylar. Hon bor nästgårds så det var trevligt att göra en hemleverans. Som tack blev vi bjudna på gofika.

Efter fika och en pratstund åkte vi vidare för att hälsa på Madde, Ali och världens vackraste Melina. De har ju fått en ny lägenhet, även om det fortfarande är ett jourboende. Men det är det finaste hittills och där får de bo kvar tills de hittar något eget.

Ali lagade en jättegod middag som vi blev bjudna på. Vi kom hem lagom till hockeyn, mätta och belåtna.

fredag 11 maj 2012

Datorstrul

Jag håller på att få ett rejält bryt på  min dator. Den har varit knäpp nu i över en vecka, sedan jag gjorde en uppdatering på Firefox. Det är min viktigaste webläsare. Om jag försvinner ur etern så vet ni vad som är på gång. Förmodligen en omformatering. Eller så har datorn åkt ut genom fönstre

torsdag 10 maj 2012

Gå för hjärtat

Jag har lagt till den här appen i min smartphone. Gör det du också! Den ska invigas idag när jag går till vattengympan.

"Följ med på en promenad runt jorden och bidra till den kvinnliga hjärthälsan! “Gå för hjärtat” är ett
samarbete mellan Becel och 1,6 miljonerklubben som ger alla möjligheten att bidra i vardagen. För
varje kilometer du går skänker Becel en krona till Woman in Red för forskning och
kunskapsspridning om kvinnohjärtat.• Anslut dig till vår gemensamma promenad för kvinnohjärtat!
• För varje kilometer du går skänker Becel en krona till Woman in Red!
• Mät dina promenader med GPS och dela sträckan på facebook.
• Få utmärkelser för dina promenadbidrag.
• Läs mer om projektet och få tips kring kvinnlig hjärthälsa.
Hur långt är du beredd att gå för en kvinnas hjärta?"

tisdag 8 maj 2012

Min älskade nörd

Sambon är ju lite nördig när det gäller datorprylar och vad man kan använda de till. Sedan han fick sin iPhone så har den blivit hans nya leksak. Appar hämtas och används till de mest märkliga saker.

Det senaste nu är en app som man använder när man promenerar. Den mäter hur långt man går, hur lång tid det tar, vilken genomsnittshastighet man går på och hur många kalorier man förbrukar. Effekten av appen är att sambon tycker det är roligare att ta de där dagliga promenaderna. Det är ju en positiv effekt som det gäller att uppmuntra.

Till och med jag börjar tycka det är rätt kul att ha koll på hur man blir snabbare och orkar mer. Men att ta steget till att lägga till en sådan app i min egen smartphone tror jag inte jag tänker göra. Där går gränsen för min nördighet.

måndag 7 maj 2012

Facebook

Ni glömmer väl inte bort att ni även hittar mig på Facebook. Jag blir väldigt glad om ni går in där och trycker på Gilla-knappen och sprider sidan vidare till era Facebookvänner.

Cicki Design på Facebook

Stolsdynor

Jag hade en idé om att jag skulle sy runda stolsdynor av spillbitar. Men jag fick inte till det som jag ville så det fick bli en annan variant. Jag sydde vanliga runda dynor av ett av mina favorittyger.


Det blev även en liten påse sydd för att förvara planteringsspade och kratta i. Lättillgänglig hänger den nu under en av balkonglådorna.

söndag 6 maj 2012

Back on track

Nu är ett gammalt trasigt nätaggregat utbytt mot ett gammalt helt nätaggregat. Jag hatar att erkänna det, men ibland är det bra med gammalt sparat datorskrot.

Datorstrul

Min dator har lagt av. Få se om sambon kan få till det med någon gammal reservdel och magiska fingrar.