lördag 26 november 2011

Inför 1:a advent

Lagom till julskyltningen så har även Cicki Design julskyltat lite.

Håll till godo.

Välkommen att titta in på hemsidan . Där hittar du alla uppgifter på de olika produkterna.
fredag 25 november 2011

Dagsrapport med recept

Här jobbas det på vid symaskinen. Jag hade tänkt få en egen liten "julskyltning" med nysydda julsaker inför första advent. Efter det är det dags att sy lite julklappstips för hemsidan.

Jag ska väl också försöka hinna med att pynta lite inför advent. Sambon ligger däckad med halsont och värk i kroppen, så pyntningen får vänta tills han är på benen. Jag vill inte gärna gå ner i källaren ensam för att hämta julsakerna.

Det är svårt att locka honom med någon god mat nu men igår lyckades jag i alla fall. Jag tog fram torsk och hittade ett läckert recept på baksidan av paketet. Jag hade sådan tur att alla ingredienserna fanns hemma. Jag gick in på www.findus.se och hittade det, så nu kan jag bjuda er på samma recept. Jag rekommenderar det varmt.


Snabb Torsk Red Curry

Snabb Torsk Red Curry

Ingredienser

1 pkt Findus Torskfilé 400g
1 morot, skivad
1 röd paprika, skuren i bitar
2 msk röd-curry pasta
1 burk kokosmjölk
2 msk citronsaft
4 portioner jasminris

4 portioner 20 min
bulletTina fisken lätt och skär i bitar, ca 3x3 cm
punktlistaFräs grönsakerna i lite olja, tillsätt curry-pastan och kokosmjölken och citronsaften, låt allt sjuda 5 minuter, lägg sen i fisken
punktlistaRör om, låt koka upp och sjud i 2 minuter
punktlistaSmaka av med lite salt och servera med nykokt jasminris.

onsdag 23 november 2011

Siffernörd

Jag kan vara väldigt nördig ibland. Speciellt när det gäller tyger. Men även siffror kan få igång mig. Siffror är intressanta. Rör det sig om pengar kan det bli ännu mer intressant. Jag räknar och har mig på väldigt många saker. Har man som oss en skral ekonomi kan det även vara lönsamt att vara en siffernörd.

Just nu har vi en bil som tickar pengar som attans. Den gick inte igenom besiktningen utan vi fick anmärkning på en styrled. Vi lämnade den på verkstaden och fick ett pris. Det priser rakade snabbt i höjden när de såg att även den andra styrleden behövde bytas. Det var inget kul besked. Men som måste åtgärdas för att få bilen godkänd.

Vi har även haft ett problem med en utvändig backspegel som är en parkeringsskada. Det hände i somras när sambo var inne på Söder hos en kompis. Denna backspegel skulle fixas redan innan Sundsvallsresan i höstas. Då trodde vi att det skulle räcka med att byta glas. Tyvärr behövde hela insatsen bytas så det har fått vänta i brist på pengar. Men vi hade betalat in ett förskott för att bilverkstaden skulle beställa hem en backspegel.

Vi hämtade bilen igår. Som den nörd jag är så gick jag igenom räkningen när vi kom hem. Och insåg att vi fått betala mer för backspegeln än vad som var överenskommet. Idag har vi varit och fått det justerat. Det handlade inte om några stora summor. Men för oss är även små summor stora pengar. I detta fall handlade det om 250:-. Så det kan faktiskt löna sig att vara lite nördig ibland.