lördag 29 mars 2008

I väskans tecken

Idag är en sydag. Jag håller på att sy en handväska. Det var länge sedan jag gjorde det och jag kände hur jag riktigt längtade. Att sy handväskor är för mig att plocka fram all min fantasi och kreativitet. Jag brukar ha en grundidé från början. Men det blir sällan riktigt så för jag kommer på nåt annat under tiden, eller så måste jag ändra lösningen för att få det snyggare. Jag måste hela tiden vara ett steg före i mitt tänkande för att rätt saker ska hamna på rätt plats utan att sömmar syns och stör. Det är skitkul, rent ut sagt. Alla handväskor som jag gör, görs i enbart ett exemplar.

Jag hinner inte klart idag så bildbevis kommer imorgon. Den här gången tänkte jag även försöka mig på att sy en tillhörande plånbok.

fredag 28 mars 2008

Vilken hund är du

Hittade det här roliga testet via Smycka. Klicka här så kommer du direkt till testet.

Mops
Mopsen är barnvänlig, livlig och glad hund med charm, utstrålning och intelligens. Den passar bra med barn och andra husdjur. Mycket hund i litet format med stor personlighet som varierar från en mops till en annan. Mopsen är hundvärldens clown, fylld av energi och humor och den strålar sig gärna i uppmärksamhetsglansen. En mops vet hur man uppför sig. De är självsäkra nog att känna till sitt eget värde och är i princip orubbligt harmoniska. Mopsen älskar andra hundar, ju större desto bättre. Får den inte den uppmärksamhet den förväntar sig är det andras förlust, mopsen drar vidare till någon som bryr sig. Mopsen älskar att sitta i knäet, men är absolut ingen latmask. Tvärtom så är den oerhört energisk och med på det mesta, och det bästa dne vet är att få komma ut på galej. Mopsen har inga jaktinstinkter men den är väldigt följsam och lätt att få väluppfostrad.

Ibland undrar man

"Våldtäktsman kan få fortsatt vårdnad. Pappan i Vetlanda dömdes till rättspsykiatrisk vård för hundratals samlag med sin minderåriga dotter. Nu har kommunen föreslagit att pappan även i fortsättningen ska få vårdnaden av henne, skriver Vetlanda-Posten./TT "

Ibland undrar man hur många hjärnceller de som bestämmer har? Två som är i konflikt med varandra, kanske. Har man inte lärt sig något av sina tidigare tokiga beslut?

Uppdatering: Jag hörde senare på kvällen på tv-nyheterna att detta beslut är helt verkningslöst. Flickan bor i ett familjehem där pappan inte kommer åt henne. Hon fyller arton år om ett halvår. Hennes advokat intervjuades och talade om att hon är själv helt obekymrad över detta beslut eftersom det ändå inte gör någon skillnad för hennes nuvarande situation som fungerar bra. Skönt att höra, tycker jag.

Och vinnaren är............Cicki

Idag känner jag mig som en verklig vinnare. Vinst hos tandläkaren, en tunika i vinst och vinst mot Enjoy. Det är en bra vinstkvot för en dag.

torsdag 27 mars 2008

Lite shopping

Eftersom solen sken och tandläkarräkningen skulle bli billigare än väntat och det var en hel kvart tills nästa buss skulle gå så slank jag in på Lindex. Där hängde den här skönheten och väntade på mig. Det är skön kvalitet, glada färger och man ser inte vråltjock ut i den. Dessutom ett mycket facilt pris, 99:-. Det har jag unnat mig idag.

Enjoy

För drygt ett halvår sedan blev jag uppringd av Enjoy. De hade ett erbjudande till gamla medlemmar att om man var medlem i ett halvår skulle man få ett gratis välkomsterbjudande. Det enda kravet som fanns var att man var med i ett halvår. Man skulle INTE behöva köpa nåt under det halvåret. Detta INTE gjorde att jag hoppade på det. Igår mailade jag Enjoy och ville säga upp mitt medlemsskap eftersom jag fullgjort mitt åtagande om att vara med i det där halva året.

Men se det gick inte. Man måste handla för minst 199:- innan man får gå ur. Nu har jag mailat de och berättat hur överenskommelsen var. Går de inte med på det så skickar jag nog Sverker Olofsson på dem. Och meddelar Telenor att de kan utbilda Enjoy i hur man bemöter sina kunder.

Uppdatering:
Efter en mailväxling där jag kände att jag ilsknade till mer och mer kom det till slut ett mail där de meddelade att de avslutat mitt medlemskap. Det var ju det jag ville så jag känner mig som en segrare nu. Man ska inte ge sig så himla lätt när man anser sig har rätt.

Tandis

Jag har varit till tandläkaren idag. För någon vecka sedan bet jag ur en plomb. Så nu har jag varit på undersökning för att ta resten på en gång. Jag blev nästan chockad när hon berättade att jag bara behövde laga tre tänder!!!! Två med tappade plomber, som jag visste om. Och ett nytt hål. Och tandsten som vanligt. Jag trodde min mun var rena rama katastrofen.

Förra tandläkaren som jag gick hos gav mig ett kostnadsförslag på ca 30 000:- för att göra i ordning min mun. Det hade jag ju inte råd med så jag slutade. Och vände mig nu till en ny tandläkare. Undrar om den gamla skulle se till att jag försörjde honom och hans familj.

onsdag 26 mars 2008

Brödfat och handledsstöd

Nu har jag gjort klart en beställning till C. Hon har beställt ett brödfat i de här färgerna. Hon har tidigare köpt bordstabletter i det oranga tyget så nu ska det här brödfatet matcha till. Det blev snyggt tycker jag.Hon har även beställt ett handledsstöd till sitt tangentbord. Tangentbordet är mörkrött med svarta tangenter så det blir nog snyggt ihop. Den här gången har jag gjort det lite annorlunda än de tidigare. Jag fick inte tag på rätt sorts liggunderlag som jag brukar använda som stadga. Förr har jag använt två lager enkla underlag med fyllning emellan. Nu blev det ett lager med dubbelt liggunderlag, ett lager vadd och ett lager tunn skumplast typ diskunderlägg. Jag tycker själv att det här känns bättre. Det är mjukt att vila handlederna och ändå stadga i det. Jag hoppas C kommer att bli nöjd.

Grymt besviken

Idag har jag, som jag skrev i tidigare ilägg, tvättat. I förra veckan köpte vi en sängkappa på Jysk. Den hade vi tänkt lägga på idag när vi bäddade rent. Jag tvättade den och strök den. När vi håller på att lägga på den så visar det sig att den är bara 120 cm bred. Vår säng är 160, så det gick inte alls bra. Sambon åkte till Jysk för att byta. Hela sändningen var felpackad så nu får vi vänta några veckor innan vi får det fint i sängen. Gissa om jag är sur.

Lite avis blir man

Vi har tvättstuga idag så det blir till att åka upp och ner i hissen ett antal gånger. När jag åkte upp nu så fick jag sällskap med vår närmaste granne A. Hon är jämngammal med min dotter, dvs 28 år. Hon har hållit på att byta jobb flera gånger under hösten och våren, men inte hittat riktigt det hon vill ha. Idag berättade hon att hon bytt igen, men det spelade ingen roll om hon inte hittade något för till hösten ska hon till Afganistan. A är med i hemvärnet och gillar det skarp så nu har hon sökt till Fredsstyrkan där nere. Det var därifrån de visade på TV under hösten. Jag tror det kommer att passa A som handen i handsken. Tänk att vara ung och ambitiös och få leva ett sånt spännande liv. Jag blir nästan avundsjuk.

tisdag 25 mars 2008

Telenor

Telenor ringde idag på förmiddagen. De talade om att nu har sambon betalat klart på sin mobil. Han har ett sånt där abbonemang där man betalar 199:-/månaden i 24 månader. Man får ringa för 99:- och resten är avbetalning på den inhandlade mobilen. Så Telenor meddelade att från och med nästa månad så behöver han bara betala 99:- i månaden och får ringa för hela pengen. Nu trodde jag att ett underförstådda "men" skulle komma där de berättar att de har ett nytt fint erbjudande på en ny mobil så att han skulle fortsätta att betala 199:-. Det är "mennet" kom aldrig. Istället undrade hon om vi var nöjda och eftersom sambon ringde så lite fanns det ingen anledning att byta abb.

Var fanns haken i detta telefonsamtal? Jag kände att jag bara satt och väntade på nåt negativt. Men det kom aldrig. Istället tackade hon för sig och berättade att de skulle skicka ett brev med de nya uppgifterna som en bekräftelse. Det lät nästan som att de var tacksamma för att vi var nöjda och ville fortsätta att vara kunder hos dem. Ingenting om att pracka på oss nåt mer. Telenor växte flera meter i min värld. Jag blev riktigt imponerad över detta bemötande.

måndag 24 mars 2008

Fina fisken

Det här bjöd sambon på ikväll. Han är fenomenal på att knåpa ihop goda rätter efter eget huvud.

Fina fisken

400 g vit fisk
1 purjolök, strimla det vita på purjon
ca 200 g skalade räkor

Röra:
2 dl creme fraiche
1 msk Sweet chili (Kockens krydda)
½ tsk cayennepeppar
1 msk pressad citron
1-2 äpplen skurna i små bitar
1 tsk gurkmeja
1 msk hummerfond

Smörj en ungsfast form och lägg i fisken. Strö den strimlade purjolöken över tillsammans med räkorna. Blanda ihop röran och slå den över alltihopa.

Grädda i ugnen 200 grader i 30 minuter.

Servera ris till. Det ska vara hetta i kryddningen.

Smaklig måltid.

Bra att veta

Jag har en sydag idag. Bredvid symaskinen har jag en gammal radio som det bara går att få in Rix FM på. Det är inte radions fel utan det är husets fel att vi har dålig mottagning. På Rix FM spelar de musik som är helt OK, så det går bra när man syr och slölyssnar. Sedan får man veta så mycket bra saker. Till exempel får man veta att Mel Gibson har blivit stoppad för att han var dyngrak. Han hade blivit arg och skrikit antisemitiska tillmälen till de stackars poliserna. Och Britney Spears datear just denna Mel Gibson. Det är bra att lyssna på radion. Man blir så kunnig i kändisfrågor.

Ynk Ynk

Nu är det faktist synd om mig. Idag på förmiddagen så sopade jag i högra lilltån i en fotpall. Det gjorde så himla ont så jag trodde jag skulle kissa på mig. Nu värker det i hela sidan av höger fot. Men tån är varken svullen eller blå så det är nog mest bara ont. För någon vecka sedan så dängde jag i vänster pekfinger i bokhyllekanten. Jag gjorde det inte bara en gång utan jag lyckades med det två gånger inom loppet av ett dygn. Det är nästan skickligt. Det fingret har jag fortfarande ont i och det har blivit en knöl i det så jag tror jag fick en spricka och att det nu är lite broskbildning på gång. Sambon retar mig att det finns ingen som är så klumpig som vad jag är och han har rätt. Jag snubblar över mina egna fötter. Det är ett under att jag aldrig har brutit mig.

Som barn var jag liten och smal och ändock klumpig. Gympan var rena rama skräcken för mig. På den tiden skulle man hoppa över plintar och en massa annat dumt. Jag lyckades aldrig lära mig det. Jag var det där barnet som blev sist vald i brännbollslaget.

Fast jag är nog ganska bra ändå, om man tänker efter.

söndag 23 mars 2008

Utmaningen

Jag har funderat på vem jag ska skicka utmaningen vidare till. Jag tror jag gör så att jag skickar iväg en allmän utmaning. Den som känner sig att hon/han vill dela med sig av sina minnen kan väl göra det. Det är spännande att få läsa om andras minnen och erfarenheter.