lördag 7 augusti 2010

Jag vill ha en miljard

Hörde en rolig låt på radion idag. Vem vill inte bli en billionär? Fast det räcker nog med en eller två millioner, för min del. Jag är inte så krävande.....:-)

fredag 6 augusti 2010

Egen reklam


För er som tittade på "Sommar mer Ernst" när han gjorde plåtburkar som han klädde med frotté. Jag vill bara påminna om att jag också har textilburkar i sortimentet. De är utan plåt med textil helt igenom.

De här två färgkombinationerna och några fler modeller hittar du här.

torsdag 5 augusti 2010

Herr och fru Mus

Nu har symaskinen fått börja arbeta igen. Inspirationen är på topp. Det är bara dygnets timmar och kroppens ork som sätter käppar i hjulet.

Får jag presentera Cecilia och Ceasar Mus. Detta par sydde jag före sommaren, men de hann aldrig få kläder på kroppen innan värmeböljan och andra aktiviteter tog över. Nu har jag sytt kläder till dem i alla fall.

För den som är intresserad finns det detaljuppgifter och klickbara bilder på hemsidan.

onsdag 4 augusti 2010

Pust

Ja, då var tvätten avverkad för den här gången. Inte helt klar, i och för sig eftersom jag inte strykit det som ska strykas. Det får bli lite senare ikväll när jag vilat ryggen. Det är alltid rätt jobbigt med detta släpande upp och ner i tvättstugan, även om jag får hjälp. Det är skönt när det är klart för då vet man att man klarar sig två veckor igen.

tisdag 3 augusti 2010

Positivt och negativt

Jag blir både arg och ledsen när jag läser, både i vår lokaltidning och på Facebook, hur folk sitter och smutsar ner vår lilla stads rykte. Det är den ena negativa epitetet efter det andra. Att det brinner mycket här, att vi har en hög brottslighet, att invandrarna förstör och så vidare. Kommentarerna slutar ofta med: "Man borde flytta härifrån." Då tänker jag; Men gör det då om du vantrivs så. Stanna inte kvar och klaga. Gör något åt ditt missnöje!"

Man säger att ingen vill bo i "Småstad" för det är en skitstad på alla sätt och vis. Det är dessa negativa människor som ger vår stad dåligt rykte. Om vi berättade om allt det fina istället skulle folk ha en helt annan inställning till vår stad.

Vi bor i en jättefin liten småstad. Vi har Mälaren på ena sidan och Östersjön på den andra. Vi omges alltså av vatten. Vi har en närhet till naturen som gör att du kan gå ut ifrån ditt höghus och plocka svamp eller bär, nästan bakom knuten. Vi har ett jättefint utflyktsberg där man kan titta på hur det var förr och för småbarnen finns det både kor och getter och andra djur att titta på. Vi har närheten till storstaden. Plus en massa annat positivt om man bara höjer blicken och tittar sig omkring. Man ser det man vill se.

Vi är en invandrartät kommun. Kanske en av de invandrartätaste i landet. Det har både för- och nackdelar. Nackdelarna är att många invandrare tvingas tränga ihop sig i det befintliga lägenhetsbeståndet. Kommunen har problem med att tillgodose svenskundervisning till så många. Socialbidragsberoendet är högt vilket tär på kommunens ekonomi.

Varför kan man inte se det positiva i invandringen istället, vad det tillför vår lilla stad. Ta bara ett sånt exempel som att man kan hitta massor med spännande kryddor och ingredienser i våra livsmedelsbutiker. Det har invandrarkategorierna tillfört.

Jag är övertygad om att vi skapar vårt eget liv genom hur vi tänker. Tänker vi negativa tankar så blir vårt liv grått och trist, fyllt av en massa tråkigheter. Tänker vi däremot positivt så blir livet mycket enklare och roligare att leva. Så enkelt är det faktiskt.

måndag 2 augusti 2010

Dubbelmoral?

Mikael Wiehe intervjuas på Rix FM. Han berättar att målet med hans sommarturne är att störta den borgerliga regeringen. Han talar om hur kul det är att turnera och hur kul det är att tjäna mycket pengar! I nästa andetag berättar han också att han tar "fett betalt" för sina spelningar!

Han får gärna tjäna hur mycket pengar han vill för mig. Men vart tog hans gamla budskap vägen?

söndag 1 augusti 2010

Musik för symaskin

Shakira rockar fett när symaskinen går för fullt......:-)

Fler gömma-lekar

Igår kväll lekte sambon "gömma Cickis glasögon". Den knäckte jag på studs. Man lär sig med åren......:-)