lördag 14 april 2012

Våriga kuddfodral

Som jag skrev tidigare så är det kuddfodral på G nu. Det är ju kul att piffa och puffa lite när vårsolen börjar lysa in.

De här är de första ut. Det kommer att finnas fyra stycken av dem när jag är klar. Sedan blir det kuddfodral i massor. Jag måste få ner tyghögarna och då det är perfekt att sy kuddfodral.

Jag lägger upp de här på hemsidan när jag sytt klart alla fyra. Ni får privilegiet att få en liten förhandstitt.

Omstart

Nu har jag startat om datorn och helt plötsligt vill Firefox vara med i leken igen. Det är ju tur när det inte är  mer tekniska åtgärder som behövs.

Inget ont som inte har något gott med sig, får man väl ändå säga. Nu upptäckte jag den där andra Cicki Design på grund av webläsarstrulet. Jag är fortfarande rätt upprörd över det. Hon har stulit mitt namn. Hade hon hetat Cicki så har jag inte känt mig så upprörd. Men nu heter hon Tina och då fattar jag inte varför hon tagit mitt namn som designnamn.

Nu ska det kollas och registreras namn så fort som möjligt. Nu känns det extra angeläget!

HJÄLP

Jag jobbar med tre webläsare varje dag. Det gör jag för att jag har så mycket sidor uppe samtidigt. Allt som rör bloggen öppnar jag med Firefox. Idag har den kraschat och jag får inte igång den. Då öppnade jag upp de viktigaste sidorna i Google Crome istället.

Jag kom inte ihåg adressen till bloggen så jag googlade på Cicki Design. Till min förskräckelse upptäcker jag då att det finns någon annan som använder sig av det namnet. En person som gör smycken. Och hon heter inte ens Cicki utan presenterar sig som Tina.

Jag kan läsa mig till att hennes hemsida har funnits sedan 2011. Samt att det står längst ner på sidan att hon har copyright och alla rättigheter.

Jag har bloggat under det här namnet sedan 2007. Jag har haft min hemsida sedan 2008. Jag använde mig av namnet före 2007 eftersom jag sålde på Tradera tidigare. Jag har aldrig registrerat Cicki Design, helt enkelt för att jag inte haft råd att göra det. Jag hade funderat på att göra det om vi nu får klart med FK.

Vad händer nu. Jag tycker att hon har stulit mitt namn. Men har hon registrerat det så har hon ju laglig rätt till namnet. Innebär det då att jag kan bli tvingad att sluta använda det.

Det här känns inte bra alls!Tips

Ni måste bara gå in till Ime Design och titta på hennes underbara varor. Kolla lamporna. Helt ljuvliga! Nu länkar jag bara till hennes blogginlägg eftersom lamporna inte var upplagda på hemsidan. Men gå in även dit och titta. Länken till hennes hemsida hittar ni i inlägget.

IME DESIGN

fredag 13 april 2012

Ordbryderi

Fy så kliniskt det låter att skriva "kund" som jag gjorde i förra inlägget. Det är framför allt en bloggvän, men även kund, så helt fel var det väl inte.

Men bloggvän låter mycket trevligare. Så det så!

Både lugnt och panik

När jag skrev att vi bara hade 7:- kvar, som skulle räcka en vecka, så var jag inte speciellt orolig för det. Vi hade ju mat hemma så vi skulle klara oss. Dessutom har jag lärt mig under de här åren att det ordnar sig alltid på något vis. När jag träffade sambon så oroade jag mig mycket för det här med pengar. Han sa jämt att det ordnar sig. Till slut har jag med egna ögon lärt mig att det gör det faktiskt.

När det varit kärvt så har han fått ett datorjobb eller jag sålt något så det trillat in en slant som räddat oss. Fast visst tär det att leva ur hand i mun i så många år som vi har gjort.

Även denna gång ordnade det sig genom att en kund blev så nöjd med sina saker att hon beställde mer. Det är roligt när kunderna blir så nöjda. Bättre reklam än så kan jag ju inte få.

Paniken blev idag. Jag sover ju lite längre än de flesta så det ni kallar för förmiddag är sovmorgon för mig. Jag var upp och pinkade och såg då att mobilen blinkade som att någon ringt. Jag kollade i loggen och där stod det okänt nummer. Min tanke var då att jag sluppit ta ett försäljarsamtal. När jag sedan vaknade för att kliva upp så blinkade mobilen igen. Denna gång hade jag även ett meddelande.

Det var pappa som pratat in det och han bad mig ringa ett visst nummer. Jag visste att han skulle på läkarundersökning idag för att kolla om de skulle göra någon ballongsprängning på hans hjärta. Så min första tanke var att han är kanske kvar på sjukhuset i några timmar och passar på att ringa. Jag ringer numret men får inget svar. Efter en stund så ringer jag igen utan svar. Nu börjar jag bli orolig.

Jag ringer min bonussyster som är den som tagit på sig att ha daglig koll på pappa. Hennes mobil är avstängd. Nu blir jag verkligen orolig och tänker att nu är hon med pappa på sjukhuset. Något allvarligt har hänt. Då ringde jag min biologiska syster och tack och lov kunde hon lugna mig. Inget allvarligt hade hänt.

Nu har jag även pratat med pappa. Det som hänt är att när han var på undersökningen så lade de in han på en gång och gjorde ballongsprängningen på direkten. Det var nog bra, för han har oroat sig för det här. Nu hann han inte fundera så mycket. Det som var lite ledsamt var att de även upptäckt att han fått åldersdiabetes. Han är mest arg på sig själv som dragit på sig det. Han har tröstätit mycket sedan mamma E gick bort för tre år sedan. Sötsaker, som godis, kakor och glass. Men eftersom även mamma E hade åldersdiabetes så vet han hur han ska hantera kosten i fortsättningen. Han får komma hem från sjukhuset imorgon.

Det är en sak som ska bli så skönt när och om det blir klart med FK. Då har vi råd att hälsa på pappa oftare. Han är ändå åttioett år och vad som helst kan hända när som helst. Speciellt som att han har ett litet skruttigt hjärta. Ibland får jag panik över att veta att jag kanske inte får behålla honom så länge till.

torsdag 12 april 2012

Kört hårt

Idag var det hårdkörning på vattengympan. Vi körde samma rörelser som vanligt men med mer tempo. Det blir lite knepigt när man känner att man svettas så det rinner, fast man är i vattnet. Men så är det. Nu är jag trött men känner mig oerhört nöjd. Jag gillar att ta ut mig ordentligt.

För övrigt är det kuddfodral som gäller nu. Tänker att det är kanske många som börjar piffa och puffa hemma nu när solen börjar lysa in och våren är på gång. Jag insåg att det var rätt mycket svartvitt bland kuddfodralen på hemsidan. Så nu ska det bli härliga färger istället.

Grattis Christopher

Det här priset är du verkligen värd!

Christopher Gillberg får det Söderbergska Priset i medicin 2012 på en miljon kronor, för sin banbrytande forskning om autism

onsdag 11 april 2012

Hej och Hå!

Det känns nästan skönt att den här dagen är till ända. Den har varit rätt ineffektiv och tröttande.

Jag började dagen med en tantlunch. Det brukar vara påfyllande, men tyvärr var det dränerande idag. Så när jag kom hem var jag otroligt trött. Det var bara det att vi skulle veckohandla, så jag försökte pigga upp mig med en slatt kaffe medan jag skrev handlingslistan.

Jag hade 410:- på kontot. De skulle räcka till den artonde. Så listan blev restriktiv. Men när vi kom på Willys var det ett antal extrapriser som vi var tvungen att utnyttja. Extrapriser på nödvändiga saker alltså. Vi tänkte släppa oss lösa på varsitt wienerbröd, två för 10:-. Lössläppthet i ekonomin är aldrig bra. Så när vi stod i kassan så slutade notan på 413:-. Alltså gick wienerbröden bort. Ska man ta det från den positiva sidan så fick vi ju inte i oss en massa onödiga kalorier.

Nu har vi sju kronor som ska räcka i en vecka. Samt att jag glömde köpa smörgåsmargarin. Det får väl bli vanlig Milda på mackorna om jag inte lyckas hitta några undangömda kronor någonstans.

Efter Willysävetyret sov jag några timmar. Sedan har jag alternerat mellan TV och dator. Tur det är en ny dag imorgon.

tisdag 10 april 2012

Kombo

 Vill man kombinera fler saker till påsväskan så finns det ett mobilfodral i samma tyg. Fodralet passar både till iphone och androidmobiler.
 Det finns även en necessär för smink, pengar eller andra småsaker.

Det här är ena sidan.
Och det här är den andra sidan.

Mer uppgifter finns på hemsidan.

Påsväska

 Nu har jag sytt en påsväska. En mycket praktisk modell, rymlig men ändå inte klumpig.

Kanske något att ha till och från jobbet, eller varför inte som skolväska.

Som vanligt hittar du mer uppgifter på www.cickidesign.se