lördag 11 oktober 2014

Min Tio i topp-lista

Jag blev utmanad på Facebook att jag ska lista 10 av mina favoritalbum inom musiken. Tyckte det verkade svårt men när jag väl började så blev det fler än 10. Så nu kör jag lite Cickis musikhistoria.
Den börjar med Bamses födelsedag som jag fick på 78 varvare. Jag var nog 5-6 år eller något sånt. Vi sjöng väldigt mycket hemma. Både mamma och pappa var duktiga på att sjunga och det smittade av sig. Så med glad hals drog jag av några Thory Bernads hit som Vildandens sång, Mjölnarens Irene och Sjöman.
Men om vi ska vara lite mer allvarliga så började mitt riktiga musikintresse med att de där pojkarna från Liverpool slog igenom. Jag tror att en av mina första skivor var She loves you.
Men så hade vi ju Tio i topp och det var guld för en musikgalen tonåring. Det var där jag började odla mitt något mer sofistikerade musikintresse. Det har varit brett och stundtals även spretigt, som ni kommer att märka. Så nu till de album som betytt något i mitt liv.
Out of our heads. The Rolling Stones
The angry young Them, Them (Van Morrison)
Chess Story, Chess Records blues
Parsley, Sage, Rosemary and Thyme Simon & Garfunkel
Bridge over trouble water Simon & Garfunkel
Jag lyssnade också mycket på Stevie Wonder, José Feliciano, Gilbert O´Sullivan och några mer.
Sedan kom det ett antal år i mitt liv som var rätt utan musik av olika anledningar. Det var nog mest skvalradio. Men det tog jag igen så småningom. Första gången jag hörde Still got the blues blev jag riktigt golvad. En ny Gary Moore fan var född. Med det följde det några till gitarrister, bland annat Clapton.
Still got the blues Gary Moore
Out in the fields Gary Moore
Pilgrim Eric Clapton
Unplugged Eric Clapton
Countryn har alltid funnits i mitt liv. Bland annat har jag en bror som är väldigt duktig på att sjunga country. Men det är väl först på senare år som jag börjat lyssna mer och mer på den genren. Där finns många fina artister och jag är väldigt förtjust i just kvinnliga countrysångare. Och här är några av dem som jag blir väldigt glad av att lyssna på.
Come on over Shania Twain
Up! Shania Twain
A woman can change her mind Jill Johnson
Flirting with disaster Jill Johnson
Det här var min lista. Jag utmanar ingen men hämta gärna upp stafettpinnen och ge mig era tio bästa

fredag 10 oktober 2014

Kattgodis

Nu har jag frossa i ett underbart tyg med kattor. För att förstärka det ytterligare så la jag till ett foder och detaljer med små tassar på några av väskorna.....:-)

Du hittar mer uppgifter på www.cickidesign.se