fredag 28 juni 2013

Ny tröja

Sist vi var uppe i Sundsvall var jag och dottern på Olssons Tyg och köpte ett antal jerseystuvar. Nu ska vi snart åka upp igen, så det är dags att sy dotterns tröjor.

Det här är den första. Mönstret är detsamma som en tröja jag sytt till mig själv. Skillnaden är att jag gjort en v-ringning på den här. Jag håller på att klippa till en ny just nu, med andra färger.

Dottern och jag är ganska lika i kroppen. Hon är längre men för övrigt kan jag använda mig själv som provdocka till hennes kläder. Praktiskt!

Loppisfynd igen

 Den här lampan hittade vi på loppisen i onsdags. Jag tänkte att detta är något dottern kommer att gilla. Men jag ville kolla med henne först, så jag fotade den då. Hon ville ha den, så igår åkte vi tillbaka och köpte den.


 Det blev även några egna fynd. En vas från Gabriel Keramik som jag tyckte passade här hemma.
Den här lilla morteln är lite sliten, men väldigt charmig. Den är endast 6 cm hög. Den bor redan nu på spisfläktens hylla.

torsdag 27 juni 2013

Josef Frank möter Josef Frank

 Dottern valde denna otroligt vackra Josef Frank-tapet till sitt nya kök. Sambon och svärsonen svor och satte upp. Svor för att det var en jobbig mönsterpassning, samt fönster och dörrar och en bröstpanel som gjorde att det blev mycket klippande och skärande.

Men det var värt mödan för slutresultatet blev det bästa.
Som grädde på moset så hade jag lite Josef Frank-tyg i lapplådan. Nästan samma mönster som på tapeten. Nu är en löpare sydd som kommer att bli pricken över det berömda i-et på deras svarta matbord.

onsdag 26 juni 2013

Så det kan bli

Jag tror jag nämnt att vår gamla soffa är trasig. Den är trasig både i skinnet och i ramen. Vi har inte råd att köpa en sprillans ny utan är på jakt efter en bättre begagnad. Sambon sitter och tittar på Blocket hela tiden och för ett tag sedan hittade han en soffa som han tyckte var snygg. Jag tyckte den var sisådär, men ville ändå ge den en chans. Idag var vi och tittade på den, men det var inget att ha.

På hemvägen föreslog jag att vi skulle åka in på vår vanliga loppis och se om de hade någon juste soffa. Det hade de inte. Men de hade en massa annat kul. Som vanligt blev det en laddning böcker, plus den här trevliga burken som jag tänker ha müsli i. Sambon hittade även en surroundförstärkare. Vår gamla är dålig i kontakterna så en nygammal för fyrahundra kronor känns som ett fynd.

Det blev ingen soffa men en massa annat kul istället. Ibland bara blir det så.