fredag 18 juni 2010

Jag är kär.....

....i Peter Jöback. Äntligen vågar jag erkänna det. Han är både vacker och sjunger som en gud......:-)

Vilken fantastisk konsert till brudparet det har varit. En härlig blandning av modern och klassisk musik. Jag blir så glad när jag ser Viktoria för hon visar verkligen äkta glädje vid sådana här tillfällen. Kanonbilden blev ju när hon tappade hakan inför det kinesiska balettparet. Eller när hon nästan hoppade av skratt inför Magnus Ugglas uppträdande.

Det måste ju varit en upplevelse för Roxette att få nästan hela Konserthuset fyllt av kungligheter och andra prominenta gäster att sjunga allsång och ge stående ovationer till "She got the look".

Jag har rörts till tårar och jag har skrattat. Har jag sagt att jag är rojalist? Fast det kanske ni redan förstått.....:-)

Vänskap som värmer

Jag är så lycklig över alla fina vänner som vi har. Det är så många som tänker på oss nu när vi har det som vi har det. En del tänker inte bara utan handlar också. Som idag till exempel. När storhandlingen var uppackad så satte jag mig vid datorn med en kopp kaffe. Jag öppnar mailboxen och hittar ett mail från en god vän. Hon erbjuder oss en utflykt där hon bjuder på skjuts och lunch. Vi får välja tid och plats själva. Det var några platsförslag med som alla var lockande.

Det värmer ända in i hjärteroten av sånt här. Det finns även bloggvänner som ställt upp på olika sätt och jag blir nästan förundrad över att det finns så mycket fantastisk vänskap runt omkring oss. Jag är hellre fattig på pengar och rik på vänner än tvärtom. Det är en gåva att få ha fina vänner.

Fyndig storhandling

Idag har vi verkligen storhandlat. Vi hade lånat Annas bil så vi kunde handla en massa tunga saker. Det blev en hel del annat som följde med hem.

Igårkväll gick jag igenom räkningarna och räknade ut hur mycket pengar som skulle gå dit. Det var lindrigt med räkningar för en gång skull plus att vi inte har någon kostnad för bilförsäkring nu. Vi bestämde att vi skulle unna oss lite eget. Så jag fyndade en ny laserråtta. Min optiska mus la ju av för ett tag sedan. Efter det har jag suttit och svurit och harvat med ett gammal reservelände. Jag hade kollat på optiska musar (möss?) på Clas Olsson för ett bra pris. Nu hittade jag en lasermus för samma pengar på Siba. Den är snabb som attan.....:-)

På Ica hittade jag Den förlorade symbolen av Dan Brown, Fyrvaktaren av Camilla Läckberg och tredje delen i Conn Igguldens serie om Djingis Khan. De gick på 59:- styck vilket kändes som världens fynd. Även några billiga dvd:er fick följa med hem. Vi fyndade också nya panelgardiner till vardagsrummet. Så nu har vi lyxat till det för ett tag framöver. Till veckan ska jag ner på Dressman och köpa kallingar till sambon. Även sånt tillhör nästan lyxkontot nu för tiden.

torsdag 17 juni 2010

Fy för onda ryggar

Städandet och fejandet har satt sina spår. Idag har jag kanonont i ryggen. Borde förmodligen ligga på värmedynan men samtidigt har jag en oro i kroppen som gör att jag inte kan koppla av. Så jag vandrar runt, sitter vid datorn en stund, är uppe och går och så håller jag på. Helknäppt.

Dessutom har jag planterat om några växter som behövde delas. Anna granne fick de jag rensade bort. Hon blev jätteglad och jag är glad att jag på något vis kan ersätta för bilhjälp. När jag ändå höll på att meckade med krukor och blomjord så blev det lite röjt i klädkammaren där allt sånt står.

Imorgon är det pensionsutbetalning så då ska vi handla och åka på återvinningen med en del som vi rensat ut. Det är i alla fall skönt att sambon orkar mer nu och verkar på att ta sig ur sin depperiod.

onsdag 16 juni 2010

En massa pyssel

Det bloggas inte så mycket härifrån just nu. Det är en massa olika sorters pyssel på gång. Det städas och sys och sköts om blommor och så vidare. Just nu är sambo hos arbetsterapeuten. Undrar om han blir godkänd eller ska kaseras.

Igår tvättade han fönstren i datarummet. Det är inte tvättat sedan vi flyttade in för fem år sedan. Det har inte gått att komma fram till fönstret. Nu ska jag sy nya gardiner dit i alla fall, för att fira att vi hittade ett skrivbord under all bråten. Sambon får godkänt hos mig i alla fall.

söndag 13 juni 2010

Nåldyna

Idag tröttnade jag på att ständigt välta ut min nålask, så jag sydde mig en nåldyna. Med en bred resår blev den perfekt att sätta på armen. Bara att plocka dit eller hämta de nålar man behöver.

Tyvärr blev inte bilden den bästa men det syns ju vad det är i alla fall.