fredag 4 april 2008

Tävling

Jag är med och tävlar om det här halsbandet.
Vill du också göra det så hittar du tävlingen här. Tävlingen pågår till den 12 april.

Snarkningar

Klimakteriehäxan har skrivit ett inlägg om folkvandring, dvs när någon flyttar ut ur sovrummet för att sova i något annat rum. Oftast handlar det om att den ena parten snarkar. Nu ska jag erkänna att i vår familj så är det jag som är snarkaren. Och det är inte någon vanlig liten kvinnlig snarkning jag avger utan det är ett helt j-vla sågverk. Problemet var också att sambon upptäckte att jag hade andningsuppehåll, sk sömnapnéer.

Det tog något år av bråk och tjafs innan jag vågade iväg och söka för detta. Det är fruktansvärt pinsamt att som kvinna behöva söka för snarkningar. Att sambon inte överdrev visste jag ju. Mina snarkningar hade varit problem i mitt tidigare äktenskap och även i ett kortare förhållande jag hade, mellan maken och sambon.

Man mätte mina sömnapnéer och kom fram till att det låg på en så hög nivå att det klassades om ett medicinskt dilemma. Man kom även fram till att jag var för trång i svalget så jag fick inte tillräckligt med luft ner i lungorna när jag sov. Först fick jag en bettskena, men den kunde jag inte sova med och den förstörde mina tänder. Då fick jag prova ut en snarkmask, en CPAP. Det är en apparat som blåser in luft i mina lungor. Det gör att jag numera aldrig snarkar.

Först tyckte jag det var jättejobbigt att ta på mig denna. Den är ju fruktansvärt osexig och avtändande. Men nu har jag ju en underbar gubbe som tog ur mig sådana tankar. Nu har jag lärt mig att tänka att denna apparat faktiskt skonar mitt hjärta väldigt mycket. För det är ju så att hjärtat far väldigt illa av att inte få tillräckligt med syre. Min mamma var också en storsnarkare och hon gick bort alldeles för ung i just en hjärtattack. Dessutom har min sömn förbättras avsevärt plus att jag är inte hälften så trött på dagarna nu som jag var förr.

Så vad vill jag med detta inlägg. Jo, var inte rädda för att söka för snarkningar eller be era nära och kära att kolla upp sig om det är ett problem med snarkningar. Det är så enkelt gjort. Och kan rädda både liv och äktenskap.

onsdag 2 april 2008

Kunde inte hålla mig

Behövde sytråd idag. Och då vet ni väl vad som hände. Ja, just det. Jag hittade tyger också. Så läckra stuvar plus att sambon absolut propsade på att vi skulle köpa en silkig röd stuv. Undrar vad han ska ha den till. Sy läckra underkläder till mig kanske? Jag hade inte pengar på rätt konto till allt jag hittade så jag måste åka dit på fredag och lösa ut resten. Så kan det gå när inte haspen är på.

Är man dum eller?

Alltså, vi har en enormt fin ordning hemma, varje sak på sin plats. Stajlat och tjusigt och allt passar så bra ihop. Not!!! Inte ett dugg av det stämmer. Det är rörigt, ihopplockat möblemang från våra respektive hem som vi hade när vi träffades. Nåja, en del saker köpte gemensamt. Ett helt rum har vi som är rena rama kaoset fortfarande trots att det är ett och ett halvt år sedan vi flyttade in här. Så bara för att komplettera den biten så har vi idag släpat hem ett stycke köksbord, en hurts och ett soffbord.

Då kan man ju börja undra om vi är riktigt som vi borde vara. Men det kanske gör att vi kommer oss för att röja i skiten. Köksbordet ska bli mitt nya större och stadigare sybord. Jag får även en utdragsskiva som blir bra när jag ska klippa till saker. Hurtsen ska in i kaosrummet/datarummet/kontoret. Vi tror och hoppas att med mer förvaring ska vi få till det. Och soffbordet är ett underbart ljuvligt sextitalsbord som min väninnas svärmor haft sedan sextiotalet. Det är mycket snyggare än vårt gamla bord och så kan man höja upp det och dra ut två små skivor på sidorna så man kan sitta där och äta. De var mycket bättre förr på att tänka "compact living".

Jag hoppas och tror i alla fall att det ska bli bra.

tisdag 1 april 2008

I'm Yours by Jason Mraz

Den här gillar jag verkligen.

Ytterligare en handväska

Det här tyget har legat hemma ett tag. Jag har hela tiden vetat att det skulle bli en handväska av det. Det var bara modellen jag inte kom på. Tills häromdagen! Då trillade tioöringarna ner. Jag är verkligen jättenöjd med den. Det var så himla kul att sy den och fundera ut olika detaljer och upptäcka att de dessutom funkade. Det är bomull rakt igenom. Själva väskan är en grov bomullsväv, handtag och botten likaså. Fodret är ett tunt bomullstyg.
Botten är i samma färg som handtag och spännestamparna. Botten är förstärkt med en stel vlieseline-liknande platta för att väskan ska stå stadigt.


Fodret är en tunn bomullsväv i terracotta. Det är två stora fickor och en mobilficka.

Jag ska sy en plånbok och ett bokomslag i samma tyg ifall man vill matcha med sådana saker. Men det får bli en annan dag för nu måste jag göra lite annat här hemma.

söndag 30 mars 2008

Plånbok

Här kommer det en plånbok till axelremsväskan. Jag säljer dem separat men det kan ju vara kul att ha en plånbok som matchar väskan. Den är tredelad och det är plats både för kort, sedlar och mynt. Precis som på väskan så stänger man den med ett kardborrband och det lilla myntfacket stängs med en tryckknapp-
knapp.


Jag ska göra om en söm på plånboken. Det är den sömmen som nu är vit mot det röda. Jag brukar inte vilja ha olika färg på över-och undertråd men den här gången måste jag ha det för att det ska bli
snyggt. Så det kommer jag att göra om.

Axelremsväska


Nu är handväskan klar. Så här blev den. Den är sydd i en grov bomullsväv. Axelremmen är också en grov bomullsväv. Den är fodrad med mörkröd lakansväv. Inuti är det två stora fickor plus en mobilficka. Väskan stängs med kardborrband.
Jag tycker tyget är otroligt vackert. Nu ska jag sy en plånbok av tyglappen som blev kvar. Sedan är tyget slut så både kassen som jag sytt tidigare, handväskan och plånboken (som jag ska sy) är unika i sitt slag.