lördag 10 september 2011

Kuddfodral

Nu har jag sytt några nya kuddfodral. Alla de här är 40x&0 cm.Du hittar mer uppgifter om dem på hemsidan.

Gräsänka-blues

Det är lördag-middag och mitt huvud känns så lätt,
Jo, jag sa just att det är lördag-middag och mitt huvud känns så lätt,

när jag sitter här med en kaffekopp
sjungande The Gräsänka Blues.

Min man har rest till Stockholm, till Stockholm by the sea.
Hon for för en stund sen och jag känner mej så fri.
Oh, hå, hå, hå, oh boy! Nu skulle här jumpas för joy!


Nu tog rimmen slut....:-) Som de flesta av er vet så lever sambon och jag upp i varandra 24 timmar om dygnet. Förutom någon stund då och då när jag rymmer till tantträff och vattengympa. Så att vara alena i 12 timmar känns härligt. Faktiskt. Och jag ska hinna sååååå mycket, har jag tänkt. Jag ska baka, vattna blommor, sy kuddfodral, äta vad jag själv vill och titta på en riktigt tjejig tjejfilm. Bara det att få ha kontroll över TV-dosan.......:-) Hur mycket man än älskar varandra kan det vara skönt att få längta lite också. För det vet jag att jag kommer att göra innan han är tillbaka hemma igen.

fredag 9 september 2011

Billigt underverk

Nu har vi sovit i våra nya sängar i tio dagar. Jag blir fortfarande förundrad varje morgon över att vakna värkfri! Det känns helt otroligt. Att dessutom bara vakna en eller två gånger på natten, istället för en gång i timmen, känns makalöst. Jag tror knappt det är sant.

Visst kommer värken efter en stund, men blir inte lika intensiv. Dessutom kan jag ju nu vila bort mycket av den.

Sambon sover också som en stock. Det vet jag inte när han gjorde sist. De senaste dagarna har jag sett en helt ny man, en som inte bara vill göra en massa utan orkar dessutom genomföra det han vill. Eftersom hans depression håller på att släppa.

Tänk att man för tiotusen svenska kronor kan få uppleva underverk. Det är rätt låg kostnad för ett underverk, när man tänker efter.

tisdag 6 september 2011

Give a little bit

När Facebook är som bäst.


Give a little bit

Nya tyger

 När hovleventören själv har kanonrea kan man ju inte hålla sig borta.

Här är det ett lite juligt tyg. Kommer till användning längre fram. Funderar på att sy små burkar till ljusglas.
 Ett underbart vackert tyg som tyvärr inte kommer riktigt till sin rätt på foto. Tror det blir kuddfodral av det.
 Ett läckert tyg med guldtryck.
Också ett läckert tyg. Kände att jag behövde lite färg i allt det svart/vitt/grått som jag köpt så mycket av tidigare.

Beställd kasse

 Nu har jag sytt klart en beställd kasse. Det är ett kanonfint tyg som jag köpte i Sundsvall. Nu ångrar jag att jag inte köpte mer tyg eftersom både det här och tyget med noter väckt så stort intresse.

Jag tycker själv att kassen blev jättesnygg.
Om man kan bli kär i en färg så är jag kär i den här gröna färgen. Jag är dålig på färgnamn så jag vet inte vad man ska kalla den. Mossgrön eller mörk olivgrön, kanske passar. Fin är den, i alla fall. Som tur är har jag köpte fodertyget här i stan så jag kan skaffa mer av denna underbara färg.

måndag 5 september 2011

Min egen hemmaman

Nu är det ju så att sambon varit hemma med mig de sista fem-sex åren, så han har väl nästan alltid varit min egen hemmaman. Men nu är han det på ytterligare ett sätt. Han har fått tagit över det mesta av marktjänsten. Jag måste erkänna att det är himla skönt att slippa den biten. Att få sätta sig vid ett dukat bord, samt slippa disken efteråt.

Nu är det väl så att jag fortfarande gör vissa saker. Tvätten är min och matbrödsbaket. Sambon är en fena på att baka bullar, men matbröd är inte hans grej. Dessutom tycker jag att det är kul. Varför lämna ifrån sig det som är roligt?

Vad är det då som orsakat denna ändring? Jo, Cicki Design har hamnat i ett stim. Beställningar ramlar in och det är så himla kul. Vem sjutton har då tid med matlagning. Jag njuter i fulla muggar av denna händelseutveckling. På flera olika vis.

Första halvan av det här året har varit fyllt av en massa trassel och elände. Ska andra halvan av året sluta annorlunda? Är det så att det äntligen är vår tur? Vågar man hoppas? Jag njuter i alla fall av att ha en hemmaman.

söndag 4 september 2011

Kuddfodral

 Nu har jag sytt åtta kuddfodral som en beställning. Det är två av varje tyg. Det har varit vansinnigt roligt att sy dem. Ska så småningom sy mer kuddfodral att lägga ut på hemsidan också. Men först ska jag sy en kasse som en viss Trebarnsmamma vill ha.