torsdag 20 augusti 2015

Fyller på

Idag var vi iväg till loppisen för att lämna allt vi sorterat ut. Det var inte bara tygerna jag sorterat ut, utan vi hade även rensat lite i garderoberna och bland böcker och filmer. Så bilen var fylld både i bagage och baksäte.

Nu när jag rensat ut så mycket tyger måste jag ju fylla på med nytt   :-) Nä, även om jag var väldigt försiktig och kritisk så fick två tyger följa med hem. Det ovan är bara så läckert. Och mycket tyg för pengarna. Det är två gardiner som mäter 140x240 cm i var. För 25:-. Det kan man kalla fynd. Vet inte än vad det ska bli. Det får framtiden utvisa.


 Dessutom fick denna lilla tygsnutt, för en femma, följa med hem. Den vet jag i alla fall vad jag ska göra med.


Ett enkelt grundmönster och någras dragkedjor är aldrig fel, för en synörd.Jag fastnade för Lena Einhorns bok om Siri Wrangel/von Essen. Sambon gladde sig över fyndet med biografin om Winston Churchill del 2. Del 1 köpte han på bokrean så att fynda del 2 för 45:- var verkligen ett fynd.

 Den här krukan fick följa med hem bara för att den var så himla fin.

För någon vecka sedan bröt jag av min Nils Johan-slev. Sedan har jag sökt och sökt för att hitta en likadan. Men inte lyckats. Alla slevar jag hittat har varit smäckiga, små och spetsiga. Jag vill ha den där platta finishen så man kan röra bra. Nu hittade jag en på loppisen.

Vi gjorde ett fynd till som jag inte fotat. Vår videobandspelare fungerar inte som den ska. Så vi blev glada när vi hittade en idag för 75:-. Loppisen garanterar att den ska fungera så vi chansade. För den pengen kan man leva lite farligt. Vi är helt klart nöjda med våra inköp.

tisdag 18 augusti 2015

Tyger, tyger och åter tyger

Tiden efter att vi kom hem har jag ägnat åt tygvård. Dagarna innan vi åkte norrut fick jag två säckar med tyger från en god vän. Hennes föräldrar håller på att flytta från sitt hus till en lägenhet så de rensar för fullt. En del av tygerna hade legat länge i källaren så de luktade inte så gott, om man så säger.

Dessutom fyndade jag ju en del tyger på våra loppisrundor där uppe. Jag vill alltid tvätta loppistyger så jag vet att de är fräscha. Så på dagarna har jag tvättat tyger och strukit det som är nytvättat. Varför stryker jag tyger som ska läggas undan? Helt enkelt för att om de ligger länge och är skrynkliga så är det nästan helt hopplöst och få bort skrynklorna sedan.

Men jag började veckan med att rensa alla tyglådor och sortera i olika högar. Det som skulle sparas sparade jag i tre högar. En för foder och enfärgade tyger, en hög för yttertyger och en hög för privat bruk. Resten sorterade jag i två högar, en för Traderaförsäljning och en att lämna på loppisar. Oj, så skönt det var att få detta gjort. Det har legat över mig länge och nu är det färdigt.

Lite less blev jag när jag upptäckte att jag inte får försäljningsverktyget Pro Lister att fungera. Det är ett program där man skriver in alla annonser på förhand, för att sedan kunna publicera allt samtidigt på Tradera. Vi har försökt med allt för att få igång det. Rensat datorn om en massa gammalt skit, avinstallerat programmet för att installerat det igen och en massa andra åtgärder. Vi får inte till det. Så nu vet jag inte hur jag ska hantera det hela.

På kvällarna, framför tv:n, har jag sprättat sömmar. Jag tycker det är enklare att klippa rakt i ett tyg som är utan sömmar och skrynklor. Det är ju tur att jag älskar att hålla på med tyger. Men nu börjar jag längtar efter att sy. Det blir nog tygvård och annat pyssel även denna vecka, men sedan kör jag igång igen.