lördag 12 januari 2008

Veckans alster

Veckan som gått har i princip ägnats åt tre saker. Den första och kanske viktigaste har varit att ordna med försäkringsbolag, polis och glasmästare. Nu är det klart och vi får väl hoppas att vi får ha bilen i fred nu. Nästa grej har varit att baka matbröd och fylla frysen med. Jag vill ha många sorter att välja bland och det hade börjat att sina på brödfronten. Gissa vad det tredje var som jag ägnat mig åt. Ja just det, att sy. Här är veckans skörd.
Nu ska C äntligen få sina lönnlöv/bordstabletter. Jag hade lovat henne till nyår, men det klarade jag inte av eftersom nåt däckade mig totalt. Men nu är de klara att skickas iväg. Jag hoppas hon blir nöjd med dem.





Jag har även gjort några burkar. De här har samma svarta tyg som de andra jag gjorde där jag hade vitt innertyg. Som vanligt har jag gjort dem vändbara så man kan ha vilken sida ut som passar bäst.



Det blev en omgång gröna också. Läckra tyger och färger på bägge, tycker jag själv. Användningsområdet för dessa burkar är hur stort som helst. Man kan ha de till det mesta.

torsdag 10 januari 2008

Något ljusare idag

Världen är något ljusare idag. Kan det vara den underbara solen som tittat fram. Igår när jag ringde försäkringsbolaget så kom jag till en jour eftersom klockan var mer än halv fem när jag ringde. Där fick jag veta att en handläggare skulle ringa mig idag och diskutera hur vi skulle lösa bilskadan.

Jag la både mobil och vanlig telefon vid sängen ifall de skulle ringa redan klockan åtta. Halv elva klev jag upp och då hade inget försäkringsbolag ännu ringt. Jag gjorde mina vanliga morgonbestyr och hamnade så småningom vid symaskinen. Så ovanligt. Där sydde jag klart det sista lönnlövet till C. Hoppas hon blir glad och nöjd när hon får dem. Sedan började jag klippa till tyg och mellanlägg till en ny burk. Vid tretiden var jag hungrig och åt min lunch. Det är bara att konstatera att mina tider ser inte ut som normala människors tider.

Efter det så kände jag att jag höll på att ilskna till över detta försäkringsbolag som ännu inte ringt. Så jag ringde upp själv och blev kopplad till den som blivit utsedd till vår handläggare. Som tur var så bet jag ihop om min ilska och var den trevliga kunden i telefonen. Blev trevligt bemött tillbaka. Vi resonerade lite fram och tillbaka och kom fram till att vi tjänar på att enbart ta ut glasskadan på försäkringen, köpa låset själv och fixa att någon hjälper oss att sätta dit det.

Så nu har vi lämnat bilen, får tillbaka den imorgon eftermiddag och det kostar oss tusen kronor. Låset kostar bara några hundralappar plus någon hundring till vår kära lilla bilmek när han sätter dit det. Det känns ändå förhållandevis hanterbart.

En tanke jag fick, om det nu var några sysslolösa ungdomar, var att om de kommit upp till oss istället så hade det blivit billigare och mindre tjafsigt om vi bjudit dem på bio. Sambon var så arg att han skrev en ilsken insändare till vår tidning. Han har inte kunnat sova på hela natten för han blev så upprörd av det hela. Tänk om de som gjort oss detta kunde förstå vad de ställer till med.

onsdag 9 januari 2008

Ledsen och arg

Idag skulle sambon och jag åka och handla. När vi kommer ner till bilen så är det någon som smaschat bilrutan på förarplatssidan. Låsen är också pajat. Vi vet inte om de försökt att stjäla bilen eller om de skulle bryta sig in i den. De har inte tagit sig in i den så det kan ju vara så att de blev avbrutna. Eller så är det snorungar som inte hade nåt annat för sig än att krossa en ruta. Det nöjet kostar oss 3000:- i självrisk. Jag hoppas de hade kul så att det är värt den kostnaden. Suck!!!!

tisdag 8 januari 2008

En sån dag

Idag har det varit en sån dag där det mesta går på tok. Det började lite smått när jag skulle fika. Jag satte på vattenkokaren, började pressa apelsiner. Gör i ordning tekoppen och lägger te i tesilen. Sedan fortsätter jag med att bre smörgåsar. När det är klart då upptäcker jag att jag glömt att slå vattnet över tesilen. Suck, jag som vill att teet ska dra en stund. Det var ju i alla fall en smärre sak som lätt gick att ordna.

Nästa grej var att jag skulle baka. Jag skulle göra linfröbullar. Då ska man koka en gröt på linfrö, havregryn och vetekli. Så långt gick allt bra. Sedan skulle jag smula ner jästen i degbunken. Då upptäcker jag att jästen är alldeles grön av mögel. Så det var bara att lämna allt och klä på sig för en promenad till affären.

När jag håller på att sätta på mig jackan så känner jag efter nycklarna. De låg på sin plats. Däremot fattades min bussremsa, den som jag använt när jag var ner på stan igår. Jag kände igenom alla fickor ifall jag i ren tankspriddhet stoppat den i fel ficka. Jag letade igenom handväskan, gick vidare till kassarna jag haft med mig från stan. Remsan fanns bara inte så jag måste ha sumpat den på något vis när jag satt på bussen på hemvägen. Troligtvis har jag stoppat den bredvid fickan, eller nåt likanden. Det grämer mig eftersom den var nästan ny. Jag hade bara använt den två gånger.

Nu är i alla fall brödet färdigbakat utan några fler misstag. Och jag ska klippa till tyg till lönnlöv/bordstabletter. Hoppas inget mer går på tok.

Amanda

Idag hörde jag Amanda Jensens singel som hon precis släppt. Den var jättebra. Lite lagom bluesig sjungen med hennes sensuella röst. Jag tror faktiskt Amanda tjänade på att komma tvåa i Idol. Nu kan hon få göra sin egen grej, det hon är bäst på. Hade hon vunnit hade hon varit mera styrd, tror jag. Jag väntar med spänning på hennes album.

måndag 7 januari 2008

Två burkar till

Idag har jag gjort ytterligare två burkar, en stor och en liten. Som tidigare, så är de sydda så att de är vändbara. De säljs enskilt eller i par. Det är riktigt prylburkar som kan användas till vad som helst, att ha prylar i, garn och sybehör, att användas som ytterkruka, ha bröd i, barnens leksaker . Det är enbart fantasin som sätter gränser för användningsområdet.

söndag 6 januari 2008

Två burkar

Idag har jag lekt lite med de nya tygerna. Det här är resultatet. Jag är jättenöjd. Den stora burken har en diameter på 24 cm och är 29 cm hög i ovikt tillstånd. Den är sydd så den är vändbar om man vill ha färgerna omvända. Den lilla burken har en diameter på 18 cm och är 18 cm hög i ovikt tillstånd. Den är naturligt också vändbar. Jag ska nu lägga in bilder på dem i bildspelet för saker som är till salu. Så om någon är intresserad så.......