fredag 13 november 2009

Trött, gråtfärdig och ont

Det är sådana här gånger man verkligen fattar själv att man är dålig och inte kan jobba. De pigga perioderna kommer tankarna att jag kanske skulle kunna jobba. Lite grand i alla fall.

Ikväll är jag helt sänkt. Som det känns nu så vet jag inte om jag ens kommer att orka vara med på dopet.

Som livet var förr så hade jag handlat på förmiddagen och gjort smörgåstårtorna på eftermiddagen. Nu tänkte jag vara förståndig och spara kroppen så vi handlade igår. Idag klev jag upp och hämtade nyckeln vid åtta. Åt lite när jag kom hem och la mig igen för bonusdottern skulle inte komma förrän vid ett-två-tiden. Jag kunde inte somna om så jag låg och läste och vilade mig. Slumrade sedan in en kort stund men var snart uppe igen. Min dotter ringde då och berättade om ett roligt jobbesked, men det ska jag ta i ett annat inlägg.

Jag började med tårtorna vid tvåtiden. Bonusdottern kom vid fyratiden. Då var den stora nästan klar. Sedan gjorde jag två mindre, handräckt av bonusdottern. När det var klart så gick vi ner och gjorde i ordning med bord och stolar i lokalen. Vi tog även med oss de odekorerade smörgåstårtorna och satte i kylen där. Det finns inte plats i vår egen.

Klockan var halvåtta när vi kom upp igen. Då var det bara att fixa mat. Vi åt framför TVn för jag ville se Idol. Då först gav sig kroppen tid att känna efter. Jag var helt gråtfärdig, så slut var jag. Jag har något i vänsterarmen som jag själv tror är en arbetsskada. Som kassörska så jobbar man mycket med vänsterarmen när man lyfter varor på bandet. Nu har jag inte känt av den så mycket på flera år, men ikväll är den nästan helt förlamad. Efter Idol åkte bonusdottern och lilla Melina hem.

I morgon på förmiddagen måste jag ner och dekorera tårtorna och göra klart det sista. Mer grejer ska bäras dit för det finns ingenting i denna lokal för tillfället. Den är nämligen egentligen inte klar för uthyrning ännu. Jag har fixat den genom viss kontakt med en av fastighetsskötarna. Det innebär att vi måste ha med oss allt vi behöver hemifrån.

Få se hur jag känner mig när allt detta är klart. Visst vill jag gå på dopet, men orkar jag inte så orkar jag inte. Jag ska göra vad jag lovat och så får vi se hur resten blir.

Kommande göromål

På lördag ska världens vackraste Melina döpas. Så idag har vi varit på Ica Maxi med hennes föräldrar. Imorgon kommer bonusdottern hit. Då ska vi göra smörgåstårtor och förbereda för festen. Melinas pappa är en lång, vacker man ifrån ett afrikansk land. Där har de stora fester vid sådana här tillfällen så nu blir det en kompromiss mellan svensk och afrikansk kultur. Det ska faktiskt bli väldigt roligt.

Så imorgon ska morfar vara morfar hela dagen. Han får passa Melina medan vi stora tjejer lagar maten och den långa vackra mannen drar in pengar till familjen.

Imorgonbitti kvart över åtta ska jag hämta nyckeln till lokalen vi ska vara i. Hur ska det gå? I don´t do early mornings!

På söndag ska jag säcka ihop!

onsdag 11 november 2009

Badrumsattrialjer

För ett tag sedan så kom Trebarnsmamman med förslag på att jag skulle sy något man kunde ha i badrummet. Önskemålet var att ha något som skapar ordning och samtidigt är snyggt.

Nu har jag gjort några olika alternativ. Jag skulle vilja ha respons från er som läser om det här är något ni skulle kunna tänkas köpa. Det är modellerna jag vill ha "betygssatta". Att jag gjorde dessa tre i samma tyger var för att jag tänkte att man kanske vill ha flera olika modeller fast i samma tyg. Jag tänkte även sy en stor och en liten necessär till.

Så det jag vill ha synpunkter på nu är vilken/vilka modeller skulle du kunna tänka dig att köpa?

Vill du ha fler saker i samma tyg?

Jag vill höra din åsikt så jag vet om detta är något att satsa på eller inte.


Enkel påse utan någon inredning.
25x34 cm. Stängs genom att dra ihop remmarna.
En modell lite mer som en väska. Tre fack invändigt. Stängs med remmar. Handtag att hänga i eller att bära med sig.
25x29x16 cm

Vägghängd förvaring med fem fack. 52x31 cm

Fortfarande låg

Jag vet att jag är jättetrist nu, men det låga vill inte släppa. "Poar" på ändå lite grand. Syr lite, bakar lite och försöker hålla mig någorlunda aktiv. Men det är inget lustigt att skriva om. Jag hoppas bara inte att ni tröttnar på min inaktiva blogg.

Fast det är möjligt att det kommer några bilder idag. Vi får se.

måndag 9 november 2009

Dagen efter Fars dag

Vad mysigt vi hade det igår med pappa på besök. Han kom vid elvatiden och ville ha elvakaffe.....:-) Han hade ju aldrig varit här så det var ett förevisande av lägenhet och vacker utsikt. För det har vi.

Medan vi pratade så fixade jag maten. Det blev Kreolskans söndagsgryta. Den är så himla god och perfekt att ha som bjudmat. Jag hade även gjort en kladdkaka som vi skulle ta till eftermiddagskaffet. Pappa är en gottegris så det föll i god jord när han fick veta det.

Efter maten fick vi ut han på en kort promenad i området. Den fick bli kort för han hade inte käppen med sig. Men han har gått upp så mycket i vikt under detta halvår han varit ensam. Han säger själv att han tröstäter mycket godis och kaffebröd.

Vid fyratiden gav han sig iväg hem igen. Han ville åka innan det blev mörkt. Han har ju en och en halvtimmes körväg härifrån. Han ringde när han kom hem och tyckte det varit jobbigt att köra för det hade varit så mycket trafik. Tänk att min pappa som arbetat som resande försäljare och kunde köra hundra mil på en dag skulle tycka att tio mil är en jobbig körsträcka. Så är det att bli gammal.

Nu laddar vi för barndop på lördag.