torsdag 30 maj 2013

Pappas andra nattsärk

Nu har jag äntligen sytt klart pappas andra nattskjorta. Det blev ju en massa andra jobb mellan den första och den andra. Nu ska jag sy lite tröjor och annat skoj till Melina och Nelson av alla stuvbitar jag har kvar av trikåerna. Sedan ska det bli tröjor till mig och dottern också. Jag är inne i ett väldigt flyt med kläder nu. Hemsidan får vänta till hösten, känner jag. Det ska vara skoj att göra det man håller på med, annars blir det inte bra.

Bara för att få in lite värme så drog jag igång ett bak idag och sedan ska jag göra müsli. Det är säkert 50 grader i köket. Det kan inte hjälpas. Det är grejer jag måste göra oavsett temperatur. Tur man kan pusta på balkongen ibland.....:-)

tisdag 28 maj 2013

En kvinnas handväska

Jag tillhör den där kategorin kvinnor som alltid har en massa bra-att-ha-grejer i sin handväska. Jag skulle lätt kunna fylla en shoppingväska med sådana prylar. Nackdelen är att det är tungt att bära. Det har gjort att jag försöker vara disciplinerad genom att hålla mig med ganska små väskor. Vilket i sin tur gör att de oftast ser ut som små fotbollar.

Den här gången har jag nog slagit personligt rekord. I lördags när vi var på Jerrys show så skulle jag rota fram ett cerat ur väskan. I botten hittade jag detta! Vad är det då? Jo, det är de gamla gångjärnen till min dotters toalettdörr, som jag stoppade på mig för att ha och jämföra med när jag skulle köpa nya. Eftersom minnet är selektivt och kort så glömde jag sedan bort att de låg där. Däremot har jag tyckt att min väska varit lite tyngre än vanligt. Inte så konstigt, kan man ju konstatera.

måndag 27 maj 2013

Ny klänning

Den 8 juni ska vi på bröllop när världens bästa Spader gifter sig med sitt Ess. Självklart måste man ha ny klänning då. I mina gömmor hittade jag detta underbara tyg som är fyllt med snäckor och små vita prickar. Det är i något chiffongliknande materia med ett underbart fall.Vet inte vart jag fått det ifrån, men misstänker att vännen U har något med det hela att göra.

När man är en liten rulta så måste man hitta modeller som döljer tjockmagen. Jag tror jag har lyckats med det, genom att klänningen "blusas" upp över magen. Jag känner mig fin i den och det är det viktigaste.


söndag 26 maj 2013

En avskedsföreställning

Igår var vi och såg Jerry Williams på Cirkus. Det var hans sista föreställning i Stockholm av hans Farewell show. Till hösten åker han ut på turné i landet. Om han sedan kommer att "pensionera" sig vet jag inte. Men med 70 år fyllda och 50 år av dem som artist så har han väl gjort rätt för att ta det lite lugnare.

Vilket energiknippe denna man är. Jag har gillat honom ända från första början när han sjöng med The Violents, så man kan ju säga att Jerry och  jag firat 50 år ihop. Visst svek jag honom ett tag i slutet på sextiotalet och en bit in på sjuttiotalet. Men han har ändå alltid funnits med i bakgrunden. Jag är inte riktigt säker på hur många gånger jag sett honom. In real life, så att säga. Men det är då minst fyra gånger, i alla fall.

Jag brukar ju säga att jag är en bluestjej. Men min musiksmak är så alround att jag gillar det mesta. Och nog finns det en rockbrud där inne i den gamla kroppen också.

Det var en fantastisk stämning på Cirkus. Jag gillar ju Cirkus som musiklokal. Det blir lite av klubbstämning där kan man säga. Och det hade verkligen Jerry tagit med när han stod på scenen och skrattande berättade om gamla turné-och musikminnen. Då kändes det som man satt på en liten klubb och lyssnade på honom.

Det var även fantastiska dansare. De imponerade mycket på mig. Vi får inte heller glömma musikerna och de andra sångarna. Sofia Källgren och Matte Lagerwall gjorde några helt fantastiska solonummer. Allt var av högsta klass.

Man får väl säga att medelåldern på publiken var rätt hög. Men det var inget som märktes på stämningen. Och det var väldigt häftigt när hela publiken, de flesta sextioplussare, står upp klappar i takt, dansar mellan bänkar och sidogångar och vrålar "I can jive, I can jive! Den känslan måste upplevas för att man ska förstå. Självklart stod jag också där och vrålade. Vad annat kunde man göra.......:-)

Nu bjuder jag på en annan, mer känslofylld låt som han körde igår kväll. Jag hittade ett klipp med fantastiska bilder som någon satt ihop. Ge er tid och titta på dem och tänk på vilket fantastiskt vackert land vi fått förmånen att leva i.