lördag 15 december 2007

Tacksam för dagens ork

Idag har orken faktiskt varit skaplig. Jag har orkat att dammsuga både kök, sovrum och hall. Resten fick sambon ta. Har även orkat röja av på vårt köksbord som ständigt verkar vara någon form av uppsamlingsplats för allt man inte vet vart man ska göra av. Det blev riktigt juligt med både fin ljusstake och tjusig blomgrupp som vi fått i veckan som gick. Har även orkat klippa till ett första lönnlöv på en beställning. Känner att jag ligger grymt efter med den.

Stiljte

Nu är det stiltje i mitt huvud om vad jag ska blogga om. Jag tycker all min energi går åt till att hålla mig på benen, ännu mindre till att kreera nåt sprituellt här. Jag syr mellan trötthetsattackerna eftersom jag vill hålla löften om när saker och ting ska vara klara. Fast några nya idéer har jag lyckats komma på. Ska inte avslöja dem än men det kommer ett bildbevis här så småningom. Efter helgerna eller nåt sånt.

Imorgon ska vi ut och jaga julgran. Inte så att vi ska hugga nån själv, vi ska inte ens jaga någon granförsäljare. Vi ska jaga hemma hos barnen få se vem av dem som lånade vår julgran förra året. Nu är det dags att ta tillbaka den.

Förra året kändes det inte speciellt meningsfullt att julpynta bland flyttlådorna. Men i år ska det bli av. Om nu Elvis tillåter det, vill säga. Det lilla trollet har aldrig sett en julgran eftersom vi förrutom att flytta lagom till en jul även undvikit julgran sedan han var lilliten. Vi ville ju inte att han skulle klättra i den och krossa alla kulorna. Så det ska bli spännande i år att se hans reaktion.

Se det blev något skrivet i alla fall.

onsdag 12 december 2007

Försäljardag

Nu var det flera dagar sedan jag skrev något. Jag har inte mått så bra utan mest legat. Fast jag har korta stunder i taget hållit på med några burkar som jag haft på beställning. Nu är de klara så jag ska skicka dem imorgon, hade jag tänkt. Nu ska jag börja på nästa beställning, åtta löv som jag tänkt skulle bli klara före nyår.

Idag har det varit en riktig försäljningsdag. En gammal kompis har varit här och sambon har hjälpt henne att uppdatera hennes dator. Hon blev så förtjust i det jag gjort så hon köpte upp hela mitt lager av spiralsockor, köpte ett handledsstöd och beställde en kasse som jag ska göra senare i januari. Hon var så lycklig när hon åkte härifrån för nu hade hon fixat alla julklappar genom att ge bort hemgjorda saker. Och jag är ju glad att någon uppskattar det jag gör.

söndag 9 december 2007

Recept

Jag måste bara dela med mig av ett recept. Det här lagade jag igår. Sambon hade varit till tandläkaren och ville ha nåt lättuggat. Då passade fisk bra. Det här receptet hittade jag bak på fiskpåsen. Det blev gudomligt gott och var dessutom enkelt att göra. Det är ju ingen nackdel. Så är det någon som vill kopiera av det så, varsegod. Det bjuder jag på.

*****************************************************'
Limeöverbakad hokifilé med rotfruktsmos och basilikasås

4-5 port

Fisk

750 g hokifilé eller annan vit fisk
1 lime
salt

Smörj en ugnsfast form med olivolja och lägg i fiskfiléerna. Riv skalet av limen och strö över fisken. Pressa över limesaften. Salta rejält. Grädda fisken i 150 grader ca 10 minuter.

Rotfruktsmos

1 palsternacka (jag tog en bit rotselleri)
2-3 morötter
4-5 potatisar
salt & peppar

Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Koka i 20 minuter och häll av vattnet. Mosa rotfrukterna grovt med stamp eller visp. Salta och peppra.

Sås

2 msk fiskfond
2 dl vatten
2 dl grädde
1 kruka färsk basilika (jag tog ½ pkt djupfryst basilika)
saften från ½ lime
1 msk maizena
2 msk vatten till redning

Koka försiktigt ihop fond, vatten, grädde och limesaft i ca 10 minuter. Blanda i maizenan i vattnet och red såsen. Koka i ytterligare 2-3 minuter. Lägg i basilikan och mixa ihop såsen.

Min älskade sambo

Jag vill ge min älskade sambo all min kärlek. Idag har han dammsugit och ska snart göra middag. Utan att jag behöver göra ett handtag. Jag mår fortfarande risigt. Idag är det yrsel och illamående. Det min kära lärt ,är att jag kan ligga där och bara bry mig om mig själv, utan att ha dåligt samvete. Så kunde jag aldrig göra det i mitt tidigare liv. Jag älskar honom av hela mitt hjärta för att han är den han är.