lördag 2 juli 2011

Mina små samlingar

 Här är fatet som jag trängat efter sedan i torsdag. Det svarta i botten är en kvist i skivan som jag inte tänkte på när jag fotade.
 Skålen som hör till fatet.
 Min lilla samling av glas med den speciella färgen. Förr stod de i ett fönster men där får de inte plats längre om jag ska ha dem samlade. Vilket jag vill ha!
 Fatet som jag hittade idag. Jag har länge önskat mig ett sådant så jag är mycket nöjd med det här fyndet.
 Jag hade ett mindre sedan tidigare. Har för mig att jag fyndade det när jag var och hälsade på en viss illustratör som bor i en station.
 Den lilla sötnosen.
 Man vill nästan pussa han på trynet.
Här är samlingen. Den fick bre ut sig ordentligt i fönstret. Den passar ju där eftersom det är några krukor också. Det stora fatet står nu på soffbordet och får agera fruktskål.

Är det någon som vet något om denna keramik med sin speciella målning så får ni gärna berätta för mig. Jag har inte lyckats hitta något.

Vilken natt!

Nu ska ni inte tro att det blir något berättelse från mitt och sambons sexliv. Snarare tvärtom, för något sånt orkar man inte hålla på med i denna värme.

Inatt var det fruktansvärt varm, kvavt och klibbigt. Så mycket att vi kunde inte sova. Sambon gav upp det här med sömn på ett tidigt stadium , men jag kämpade på. Tills jag var tvungen att ge upp. Ut på balkongen i ett antal omgångar. Halv sex stod jag och plockade ur diskmaskinen. När jag ändå inte kunde sova så kunde jag ju göra lite nytta istället, tänkte jag.

Jag somnade i alla fall, till slut och sov ca fyra timmar. Sambon har inte sovit alls. Han har ju sömnproblem i vanliga fall. De blir inte bättre av denna värme.

Trots sömnbrist så gav vi oss glatt iväg på ännu en loppisrunda. Jag har vänt och vridit på det här med glasskål, glasskål och spargris. Jag har önskat mig dem, medan jag i nästa andetag känt att det är onödigt när man inte har så mycket pengar. Till slut bestämde sambon att vi skulle köpa grejerna, eftersom jag önskade mig dem.

Nu har vi gjort det, plus att det blev ytterligare två böcker (en åt oss var), några dragkedjor och ett par nästan oanvända tygskor till mig. Vi smet in på en annan loppis också, som inte var öppen i torsdags. Naturligtvis hittade jag ett fat där också, i samma mönster som spargrisen.

Sambon brukar reta mig att jag har ingen riktig samlargen. Men det har jag. Skillnaden mellan han och mig är att han är en gourmand, medan jag är en gourmet!

En kul grej var att det skramlade i spargrisen. Vi trodde att det kunde vara några kopparmynt, men det var faktiskt 3 € och ett indiskt mynt. Så grisen betalade nästan sig själv.....:-)

Bilder kommer senare. Först måste jag göra några rockader här hemma. Måste nog också plocka undan lite prydnadssaker.

fredag 1 juli 2011

Varm i hjärtat

Det här är en historia som gör mig riktigt varm i hjärtat och jag ler över hela ansiktet när jag ser videoklippet. Jag hörde om det på Riks FM. Det handlar om Peter och Maria. De bor på ett gruppboende och har nu bestämt sig för att gifta sig. För att göra sitt bröllop så perfekt som möjligt så önskar Maria sig en klänning, en ring och blommor. Peter önskar sig en kavaj och en vit skjorta. De vill också ha levande musik på sitt bröllop. En av deras idoler är Magnus Carlsson. Någon (minns inte vem) hörde om det här och kontaktade Magnus Carlsson som lovat att ställa upp och sjunga på bröllopet. Är det inte fantastiskt?

Videofilmen är gjord för att försöka samla in lite pengar och förverkliga Peter och Marias drömbröllop. Kolla gärna på länken och har ni en slant över så skänk gärna en krona eller två.

http://youtu.be/G3Se0_k94Zg

Visst är kärleken underbar! Jag önskar Maria och Peter all lycka och måtte allt bli som de önskar.

Förvirrad

Idag har riksdagen tagit beslut om att höja ersättningen för nollklassade. Det låter ju bra. Men så började jag fundera över det hela och inser att jag förstår inte det här.

Är man nollklassad så innebär det att man inte har någon ersättning. Kan man höja något som inte finns? Hur gör man då? När jag gick i skolan så lärde vi oss att 0 x Z = 0. Räknar man annorlunda nu för tiden? Eller är det så att man menar att 0 + Z = Z. I så fall är det ju bra.

Eller är det så att det är jag som är dum och inte fattar någonting?

Men eftersom förskräcklingskassan är inblandat så tror jag inte på det förrän jag ser att det är sant.

torsdag 30 juni 2011

Oväntad dyrgrip

När vi var på loppisen så fick vi se den här skönheten. Den finns i vårt skåp och kommer från mitt föräldrahem. Den har en given plats på julbordet. Då ska det serveras sill ur den. Det gjorde alltid mamma. Ibland fanns det även pressgurka i den.

Jag tycker väldigt mycket om den, så det var lite kul att upptäcka hur mycket man anser den vara värd på en loppis. Den var prismärkt för 350:-! Det är en gammal Arabia.

Loppisrunda

 Det blev en loppisrunda idag. Jag hade två lådor med tyger och gardiner som jag ville bli av med.

Egentligen fanns det inga pengar för att handla eftersom de sypengar som jag har egentligen är vikta för en liten resa i sommar. Men, som vanligt så finns det ju hur mycket som helst att köpa när man inte har pengar.

Jag samlar på glas i en väldigt speciell färg. Den är lite åt rosa/terracottahållet. Det är ytterst sällan jag hittar något. Idag fanns det massor! Den här lilla söta karamellskålen fick följa med hem. Det fanns även en oljelampa och en liten rektangulär skål i samma gravering. Det fanns även tre vinglas och två cocktailglas som hörde ihop. Och en skål och fat som hörde ihop. Dessutom fanns det en spargris i samma målade keramik som jag också sparar på. Typiskt! Hade jag haft lite mer pengar så hade allt fått följa med hem. Grunnar fortfarande på skålen och fatet och spargrisen så jag kanske åker och köper det ändå imorgon. Måste räkna på det först.
 Jag kan inte förstå att jag som har så mycket olästa böcker ändå springer på nya stjärnor. Vad sägs om dessa godingar.
Lite sprillans nytt, oanvänt fodertyg fick också följa med hem. Det blev något tokigt med färgerna för den som är ljusgrön här på bilder är egentligen kycklinggul.

Affiliate

I flera år har jag handlat ifrån Mina namnband. Jag har varit helnöjd med dem hela tiden. Det är bra grejer för bra priser och snabb leverans. När de kom med ett affiliateprogram så kändes det rätt för mig att hoppa på det. Jag vill ju bara göra reklam för något som jag själv är nöjd med.

 Nu har de bytt bilder i sina affiliate-loggor. Så jag har lagt till en av de nya. Är det så att ni ska handla från Mina namnband så är jag tacksam om ni klickar och göra det via min sida. Alltid tickar det in några ören......:-)

onsdag 29 juni 2011

Kloka ord

Jag hittade några kloka ord inne hos Polargrevinnan. Det var som om jag skrivit de själv. Det är så jag tänker och lever att om jag inte förväntar mig något så kan jag inte heller bli besviken. Med det tänket så är det lättare att tänka positivt. Och bli extra glad över livets positiva överraskningar. I alla fall så fungerar det så för mig.

Jag har lärt mig, att inte vänta mig någonting av livet.
Det är hemligheten med all sann tillfredsställelse
och orsaken till,
att jag ständigt blir angenämnt överraskad
istället för att bli grymt besviken.
                /G.B. Shaw/

tisdag 28 juni 2011

Allsång, mord och potatissallad

Nu får man väl säga att sommaren dragit igång på allvar. I alla fall i TV-tablån. Kvällarna fylls av repriser och repriser på repriser. Som tur är så finns det några guldkorn bland alla dessa repriserade program. Måns skötte sin debut i Allsång på Skansen, med den äran. Jag har aldrig varit någon älskare av Måns, eftersom han är för smörig i min smak. Men som allsångsledare klarade han sig galant. Duktigt av en sådan ung kille. Det var en lagom blandning av artister som passar både ung och inte fullt så ung.

Det var ytterligare en premiär ikväll. Morden i Midsomer med den nya kommisarie Barnaby. Det blev också en trevlig bekantskap. Lite myspys mellan alla morden, precis som det ska vara i en engelsk deckaregåta. I alla fall dem som utspelar sig i Midsomer.

För att återknyta till rubriken så kommer här ett recept på en ny potatissallad som vi testade ikväll. Till den serverades det kryddstarka korvar. Den kommer att serveras fler gånger i det här hemmet. Kan tänka mig att även testa andra grönsaker till. Avokado och squash,  till exempel. Eller varför inte lite röd paprika.

Potatissallad med rädisor och gurka

150 g färsk potatis, borstad och halverad
½ slanggurka, tunt skivad
2 tsk salt
1 knippe rädisor

Dressing

1 msk fransk senap
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk blandade hackade örtkryddor

1. Koka potatisen mjuk i ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen kallna.
2. Lägg ut gurkskivorna på en tallrik och strö över salt. Låt stå i ca 30 minuter, skölj sedan gurkskivorna under rinnande kallt vatten och klappa dem torra med hushållspapper.
3. Gör ett vackert arrangemang med gurka och rädisor på ett stort uppläggningsfat och lägg potatishalvorna i mitten.
4. Blanda dressingen i en skål och fördela den över salladen så att den täcker alla ingredienserna. Låt salladen stå i kylskåpet före serveringen.

Smaklig måltid

måndag 27 juni 2011

Uppdatering

Nu finns axelremsväskan upplagd, med alla uppgifter, på hemsidan.

Midsommar för två

Dagen till ära dukade jag med farmors gamla finporslin från Hakkefors. Den blir inte använd så ofta eftersom den måste handdiskas. Jag tycker väldigt mycket om den och har många delar till den. Flaggade gjorde vi också, dagen till ära!

Vår midsommar gick i sakta lunk med god mat, lite promenader och lagom mycket slappande. Helt perfekt.

Somrig axelremsväska

 Nu är den gröna axelremsväskan äntligen klar. Det har tagit tid, men ibland blir det så. Jag är själv väldigt nöjd med den.

Det är samma modell på den här som på väskan jag gjorde beskrivande inlägg om. De hittar du här, del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, och del 6.

Uppgifter om den kommer på hemsidan så småningom. Just nu har jag problem att komma in på den, men förhoppningsvis är det bara något tillfälligt strul.