lördag 16 augusti 2008

Min syster och jag

Jag har en lillasyster. Det skiljer sju år mellan oss. Min syster och jag är inte det minsta lika, vare sig till utseende eller sätt. När vi var små var jag illröd i skallen, hon var kolsvart. Jag skojade ofta och sa att trollen hade varit där och bytt ut vår riktiga syster mot ett trollbarn. Det var efter att jag läst sagan om Bortbytingen. Kanske vi ändå är lite lika utseendemässigt för våra barn är lika varandra. Men till sättet är syrran och jag väldigt olika. Om ni tycker att jag är kreativ så är det ingenting emot vad min syster är. Hon är kreativ på de flesta områden. När det gäller vår kreativitet har vi även en annan olikhet. Medan jag petar på och gör om tills jag är nöjd så är hon flyhänt och med ett ryck på axlarna tycker hon att saker och ting duger som de är.

Hon har en ängels tålamod och är den där perfekta mamman som låter barnen utveckla sin egen personlighet, starkt påhejad av sin mor. Hon är fotbollsmamman som skjutsar hit och dit och som ställer upp både som tränare och mackbredare.

Hon är också mer släktkär än vad jag är. Hon är den som har hållit kontakten med våra gamla mostrar och morbröder även sedan vår mor gick bort. På pappas sida har vi inte haft några kusiner, eftersom han är ensambarn. Mamma hade fyra syskon, som alla producerat en lagom skara barn. Så på den sidan har vi ett större antal kusiner. Som vi tappat kontakten med. Varför vet jag inte. Det har bara blivit så.

För något år sedan så köpte vår pappa och hans fru en sommarstuga i närheten av mammas barndomshem. Det har gjort att när vi varit där så har det blivit en sväng till kyrkogården för att hälsa på mormor och morfar. Vi har även hälsat på en och annan släkting som ligger där.

Nu har min syster gjort något fantastiskt. Igen! Hon blev så tänd av denna närhet till mammas släkt att hon har sökt rätt på några av våra kusiner och återknutit kontakten. Även jag har genom åren burit på dessa tankar, men det har inte kommit längre än till en tanke. Syrran är sån att hon gör slag i saken. Vilket hon nu gjort.

Hon har nu haft en mailkontakt med en av kusinerna som är i hennes egen ålder. De har utbytt en del om vad som hänt under alla dessa år. För några veckor sedan fick jag en mailadress till den kusin som jag lekte mest med när vi var och hälsade på. Jag funderade i några dagar hur jag skulle skriva. Hur skriver man till någon man inte haft kontakt med på trettio år. Men det blev ett mail till slut och i förrgår fick jag svar. Jag blev alldeles varm inombords.

Jag har i många år burit på en rotlöshet. Mycket kanske för att vi flyttade mycket när jag växte upp. Man hann aldrig få de där nära och långvariga vänkontakten som är så viktiga i skolåldern. Den hör rotlösheten fortsatte även när jag själv fick barn. Då var det mest barnens farmor och farfar som räknades. Min släkt var inte lika viktig. Jag fann mig i det och skapade en egen liten familj med mina barn som mittpunkt.

På de senaste åren har jag mer och mer börjat känna att jag vill tillbaka till mina rötter. Men jag har inte orkat tagit tag i det. Nu har kära syster gjort det åt mig. Och det känns så himla skönt. Nu har jag fått kontakt med kära kusinen, dit jag alltid sprang när vi var hos mormor och morfar. Hon som var närmast i ålder. Nu har vi hittat tillbaka till varandra.

Syrran, jag vet att du läser här ibland. Jag älskar dig enormt mycket, även om jag glömmer bort att säga det. Det här får bli min kärleksförklaring till dig.

fredag 15 augusti 2008

Dunderklumpen och Prinsessan

Nu kommer bildbevis.

Det här är far och son. J är så trött att han är nästan vit i ansiktet. Han var så orolig för C hela tiden och det släppte ju inte i och med att Amadeus var född. C fortsatte att blöda mycket eftersom livmoderna varit så utvidgad. Tack och lov gick allt bra till slut.
Ebba beundrar lillebror och talar om för oss att det är hennes bäbis.
Här har Ebba och jag gjort den djupdykning i mitt numera utrensade, men ändå omfångsrika smyckeskrin. Så nu är Ebba en prinsessa. Jag fick vara en stor prinsessa men det finns det inga bildbevis för.

Har jag någon gång talat om att förutom att jag älskar tyger så är jag en stor smyckesfreak och måste lägga band på mig och mina behov av nya örhängen, så fort jag är på stan.

torsdag 14 augusti 2008

Dunderklumpen

Nu har Amadeus anlänt. En riktig Dunderklump blev det. Nu kommer jag inte ihåg den exakta siffran men han vägde över 5800 och var 62 cm lång. C ligger på uppvaktet och J är så lycklig att han grät i telefon.

Man kan inte bli annat än lätt förargad på MVC som lät det gå så här långt.

Ebba och jag leker prinsessor och rotar igenom hela smyckesamlingen och den är stor. När vi inte gör det så dansar vi och läser sagor och badar leksaksdjur. Hon är en riktig liten hustyrann som gillar att bestämma.....:-)

tisdag 12 augusti 2008

I väntans tider

Jag tror jag nämnt det innan att Ebba ska få en lillebror. Den beräknade tiden var satt till den 4 augusti. När det datumet kom hade C värkar som blev mer och mer intensiva och slemproppen gick. Så vi var helt övertygade om att det var dags. Sedan har vi väntat och väntat och väntat. Ingenting har hänt. Vi är ju utryckningspatrullen som ska ordna skjuts till BB och vara barnvakt till Ebba.

I slutet på förra veckan började värkarna avta igen. Det har känts lite oroligt att det tog den vändningen. C har haft tät kontakt med MVC så vi har vetat att allt ändå varit bra. De har fått beskedet om att det är en stor krabat i magen. MVC har beräknat honom till 4,5 kg.

Idag har C varit på ultraljud. Om inget händer innan så ska hon snittas på torsdag. Nu har man ytterligare uppgraderat vikten till 4,8 kg. De får nog ändra namn på honom, från Amadeus till Hulken.

Hur ska hon klara det, denna lilla späda C. Hon är som en liten tunn älva som just nu bär på en jättemage. Det känns inte så där riktigt bra just nu. Bonussonen J mådde inte bra idag när han ringde. De är kvar på sjukhuset och C är inskriven men ska få åka hem. Hon ska vara hemma tills på torsdag morgon. Imorgon åker sambon och jag dit och sover över för att finnas till hands tills på torsdag.

måndag 11 augusti 2008

Återanvänd duk


För ett tag sedan så fyndade jag en lite udda duk på en loppis. Igår blev det en väska av duken.

Det är ett vinrött sammetstyg med guldbroderier. Broderierna är gjorda i en metallikliknande tråd.

Innuti är den fodrad med lejongult taisiden. Två stora fickor och en mobilficka.

Väskans mått är 33x34 cm. Axelremmen är ca 1 m. Väskan vilar på höften, måttmässigt.


Baksidan.

söndag 10 augusti 2008

Samtal i köket


Så här utspelade sig ett samtal mellan mig och Totte för en stund sedan.
"Nä Totte, du får ingen mer mat nu. Du får vänta till kvällen."
"Prrrrrr"
"Ger jag dig något nu så äter du bara några tuggor och jag får slå bort resten."
"Prrrrrr"
"Hör du inte vad jag säger! Det är ingen idé att du tigger något mer. Du får i alla fall inget förrän ikväll."
"Prrrrrr"
Är han dum eller........som inte fattar vad jag säger.