lördag 7 september 2013

Ny väska på G

  1. Igår tog jag fram ett mönster till en ny väskmodell. Det börjar alltid med att jag får en idé om en väska jag vill göra. Efter det kan jag gå och grunna ett tag, fundera på olika detaljer som jag vill ha. Nästa steg är att jag börjar tänka ut hur jag ska lösa det hela.

    När jag kommit så långt i min tankeverksamhet så är det dags att börja göra något av mina funderingar. Ibland börjar jag direkt med att rita ett pappersmönster. Igår fick jag börja i en annan ände. Det var några saker som jag ville testa hur det skulle se ut i verkligheten först. Alltså började jag klippa ut detaljerna på ett gammalt lakan, som jag sedan sydde ihop. Jag sprättade och jag sydde, sprättade igen och sydde. Tills jag blev nöjd. Då överförde jag allt till ett pappersmönster.

    Idag ska jag börja klippa till för att sedan sy väskan. Känner jag mig själv så kan det hända att jag ändrar någon detalj under resans gång, så att säga. Men jag släpper aldrig iväg en ny väska förrän jag är 100% nöjd.

    Om någon dag kommer det färdiga resultatet.

torsdag 5 september 2013

Kuddfodral

Nu har jag sytt två nya kuddfodral 50x50 cm. Ett grymt läckert tyg från Ikea. De knäpps med fyra blå knappar på baksidan.

Du hittar mer uppgifter på Cicki Design.

tisdag 3 september 2013

Kasse

 Nu har jag sytt klart denna kassen. Det är ett väldigt trevligt tyg som jag fyndade två bitar av senaste gången vi var på loppisen.

Invändigt har jag som vanligt sytt generöst med fickor plus en avtagbar rem för nyckelknippan.

Mer uppgifter hittar Du på hemsidan Cicki Design.

måndag 2 september 2013

Kuddfodral

Ännu ett kuddfodral som är färdigt. Snart kommer det en kasse i samma tyg.

Glöm inte att gå in på hemsida Cicki Design.

söndag 1 september 2013

Kompensation

Vi började dagen igår med en trasig kyl och avslutade den med ett roligt evenemang.

Klockan 17 ikväll stod jag och nålade kuddfodral. Då kom sambon och sa att vad jag än planerat för kvällen så fick jag släppa det. Min första tanke var: "Vad har nu gått sönder!" Men så illa var det tack och lov inte. Han hade varit med om en sistaminutenutlottning om biljetter till inspelningen av Tack för musiken på Facebook. Och vunnit två stycken.

Det var alltså kl 17. Insläppet började kl 18 och de stängde dörrarna 18.30. Vi hade inte hunnit äta någon middag, så nu var goda råd dyra. Snabbt byte av kläder, bilen till närmaste McDonald där vi kastade i oss varsin hamburgare. Pommes fritesen  fick hänga med ut i bilen. Sedan blev det åka av. En åskskur över Essingeleden och lite rödljus när vi skulle in mot Karlaplan blev lite svettigt. Men det kompenserades av att vi hittade en perfekt parkeringsplats på direkten.. Så 18.23 klev vi innanför dörrarna på teatern. Det blev verkligen en helkväll!