lördag 21 juni 2008

Som vanligt igen

Nu har livet, i lägenheten på åttonde våningen, återgått till det normala igen. Igår mitt på dagen åkte dottern och svärsonen S hem igen. De fick tag på billiga tågbiljetter via Tradera. Det är ju ett suveränt sett att köpa billiga biljetter på, om man inte är beroende av tider. Nu blev det lite svettigt eftersom de tänkt åka hem på torsdagkvällen. Men då var det kört. Dottern skulle börja jobba igårkväll, så de var tvungna att ta sig hem. Hon har ett sommarjobb på en öppen fångvårdsanstalt för kvinnliga fångar. Men allt ordnade sig till det bästa och de kom iväg i tid.

Vi har haft det otroligt trevligt. Det var ju första gången vi träffade svärsonen S. De träffade varandra i höstas, men eftersom dottern pluggat har det varit svårt att arrangera någon träff tidigare. Han är jättetrevlig och det kändes som om vi känt honom länge. Dottern var så glad och jag blev alldeles varm i hjärtat när jag såg hur bra de trivs ihop. Det är så det ska vara.

Vi har ätit gott, fiskat, spelat kort, shoppat, skördat varsin jordgubbe på lotten, men framför allt så har vi umgåtts. Pratat en del om deras kommande planer. De tittar efter lägenhet eftersom de just nu bor i S:s lilla etta. Det ska nog ordna sig så småningom om med något större. De sitter ju inte i sjön.

Igår, när de åkt, var sambon och jag ordentligt trötta och hade rejält ont. Även om man har det trevligt, så tar kroppen stryk. Man vilar inte som man borde och man gör mer saker än i vanliga fall. När vi kört dem till tåget, så la vi oss och vilade. Vi somnade och sov några timmar. Efter det så skruttade vi på lite grand, men hade ingen ork till att företa oss något. Vi hade tänkt fara bort till goda vänner, men orkade inte. Ett tag funderade vi på att åka till bonusson, sonhustru och lilla Ebba för att följa med dem till midsommarstången. Vi orkade inte det heller. Så vi kokade lite färskpotatis, öppnade en burk matjessill och stekte på lite köttbullar. Det var vår midsommarmeny. Det var mysigt det också. Kvällen tillbringades framför TV:n

Ryggen känns av ordentligt, men jag ska ändå sätta mig en stund vid symaskinen. Det var faktiskt över en vecka som jag gjorde det. Förrutom den stunden som jag fållade upp dotterns jeans och lagade en jumper åt henne.

Vi är nog rätt tråkiga. Det är ju tur att vi trivs med att vara tråkiga tillsammans......:-)

fredag 20 juni 2008

Utmaning

Hilda skickade ut en allmän utmaning och jag antar den nu.

Utmaningen lyder: stoppa in er själva i ett nötskal och blogga om vad ni skulle ge för fem olika order till omgivningen om ni kunde. Ju mer egoism, desto bättre!

Här kommer mina fem order:

1. Tänk alltid positivt! Det finns alldeles för många negativa människor.
2. Låt aldrig din irritation gå ut över dina kära! Det kan skapa dålig stämning.
3. Våga släppa kontrollen ibland! Jag lovar, det är inte farligt.
4. Tänk alltid att allting ordnar sig! Jag lovar att det faktiskt gör det för det mesta.
5. Kära Någon, ge mig massor av pengar så jag kan uppfylla alla mina drömmar.

Så vill jag skicka med ett alldeles extra gott råd som jag hoppas ni följer. Stjälp aldrig upp en tårtbotten över diskhon. Jag garanterar att ni tappar ner den där.

Jag gör som Hilda, skickar ut en allmän utmaning till att den som känner för det ska anta den.

Glad midsommar

Jag vill önska alla en riktigt glad midsommar med härligt väder och god mat i glada vänners lag.

onsdag 18 juni 2008

Rapport mitt i vardagen

Jag har stulit mig lite tid vid datorn medan resten av gänget tittar på TV. Vi har det så himla mysigt och svärsonen S känns som att han funnits i familjen länge. Han passar in med oss.

De kom i måndagseftermiddag. Då blev det mest att vi åt och satt och pratade. Igår var vi på pingstkyrkans loppis och letade köksmöbel åt oss. Vi måste hitta något mindre som funkar i vårt lilla kök. Nåt sånt hittade vi inte denna gång men vi gick inte lottlösa därifrån. Gissa vad jag köpte. Det kan ni aldrig gissa? Jasså, det kunde ni. Helt rätt. Tyger! Hittade en del fina saker som passar att återanvändas till kassar. Jag är inte riktigt säker men tror att en del är 70-tal. Jag minns sånt så dåligt. Jag hittade också en massa böcker för 10:-/st. Sambon hittade en myntbok som han gav 99:- för. När han kollade på nätantikvariat så låg den på över 350:- så det får man väl kalla fynd.

Igårkväll så åkte vi och fiskade efter middagen. Vi har ett sånt fint ställe som det är nästan gångavstånd till. Där var vi och kvällssolen värmde riktigt ordentligt. Det blev lite kattmat av det hela. När vi kom hem så åt vi lite till. Vi bestämde oss för att spela lite kort. Det var så kul att vi inte gav upp förrän halv tre inatt!!!

Så idag blev det sovmorgon. Jag och sambon har varit och mathandlat medan ungdomarna varit på stan och shoppat. Nu har vi ätit middag och det är fotboll som gäller. Lite senare blir det nattamat som dotter och måg ska stå för. Det ska bli spännande.

De hade tänkt åka hem imorgon men det är ont om billiga tågbiljetter så de blir kvar till midsommarafton. De hade gärna fått stanna längre men dottern går på sitt jobbskift kl 20 på midsommarafton så de är tvungna att ta sig hem. Nu håller de på att buda på biljetter på Tradera. Det är bara att hoppas att det går vägen.

tisdag 17 juni 2008

Min stund på jorden

Trots att jag är utpräglad nattuggla så kan jag ändå uppskatta morgonen, eller det som är morgon för mig. Idag smög jag upp för att inte störa någon. I sovrummet snusar fortfarande älskade sambon. I bäddsoffan i vardagsrummet snusar dotter och svärson. Det är bara jag och katterna uppe.

Då njuter jag. Och förbereder mig för den kommande dagen. Vaknar till både kroppsligt och mentalt i lugn och ro. Det är skönt.

Nu hör jag ljud av någon mer som vaknat så nu ska jag bli lite social. Idag ska vi på loppis och kollar runt om vi hittar något spännande och sedan ska vi på lotten och se om det blivit några jordgubbar än. Mer än så ska vi inte planera för. Vi ska hinna umgås också och njuta av de stunder vi får tillsammans.

måndag 16 juni 2008

Besök

Hon har kommit nu........dottern........och nya svärsonen. Han är jättemysig och jättetrevlig och jag fick en jättekram av dottern när de kom. Det kändes riktigt hur vi längtat efter varandra.

söndag 15 juni 2008

Pust

Nu är jag klar.....nästan. Ska bara stoppa surdegslimporna i plastpåsar när de svalnat och så ska jag städa toaletten. För övrigt ska jag rasa ihop framför TVn med lite ungsrostade grönsaker och lammkotletter och ett välförtjänt stoooooooooort glas rött.