lördag 19 oktober 2013

Räkmackeår?

Jag vet inte om jag utmanar ödet genom att lite försiktigt säga att 2013 hittills varit lite av ett räkmackeår. Ni som följt mig länge vet hur illa det varit med vår ekonomi. Fram tills i februari förra året, då sambon fick klart med sin förtidspension. Det innebar ju inte att vi blev rika, men vi klarar oss i alla fall.

Det som känns så bra det här året är att vi kunnat unna oss en hel del. Även om det mesta vi köpt är begagnat. Men har man en sambo som är en fena på att hitta bra, begagnade prylar så får man vara nöjd. I år har vi kunnat köpa en nygammal soffa istället för den illaluktande trasiga gamla, en nygammal plattTV istället för den tjocka överåriga. Vi har köpt nygamla vinterdäck i god tid och även varsina nya vinterjackor, plus en massa annat smått och gott.

Dessutom har det mesta rullat på utan att något gått sönder, vilket hände stup i kvarten tidigare. Till och med gamla fröken Mercedes fick godkänt på sin besiktning.

Vi har betalat av alla skulder utom Ica-krediten. Den hade vi också kunnat ta snabbare om vi inte valt att köpa dessa prylar. Men det var ett val vi gjorde, att unna oss lite nytt efter alla dessa jobbiga år.

Det senaste inköpet gick också det vår väg. När vi bytte mobiler för snart två år sedan så gjorde vi en bra deal med vår Telenor som varit vår mobilleverantör i många år. Sambon fick en iPhone 4 och jag fick en Xperia Ray. Jag har tyvärr aldrig blivit riktig vän med min, så för ett tag sedan kläckte jag idén om att jag skulle överta sambons iPhone och han skulle köpa en iPhone 4S. Han sa att han nöjde sig med en begagnad sådan. Vi bestämde även att vi skulle vänta med detta inköp till efter jul. Men så ramlade det in ett erbjudande vi inte kunde motstå. Sambons äldsta son skulle byta sin telefon och erbjöd sin pappa att köpa hans gamla 4S. Det kunde vi ju inte tacka nej till. Kostnaden är densamma, fördelen är att vi vet vem som använt den och varit rädd om den.

 Så numera är jag ägare till en Ajfån. Nu är det mest akuta på önskelistan åtgärdat. Och Icabanken är numera högst prioriterat. Det är bara att hoppas resten av året och kommande år fortsätter på samma sätt. Jag fortsätter gärna att glida omkring på en klick majonnäs.

torsdag 17 oktober 2013

Så det kan bli

Ni har väl hört talas om den om bagarens barn och skomakarens ungar som var utan bröd och skor.

Så här ser sömmerskans handväska ut! Det är nog dags att jag lagar den!

onsdag 16 oktober 2013

Patetiska Troll

Det finns Troll på facebook. Troll som lever upp och glädjer sig åt att jag har extra mycket ont just nu. 

Jag vill skicka en hälsning till det Trollet: 

Pilutta dig! Trots att jag har ont så lever jag ett helt fantastiskt liv. Jag har en man som jag älskar över allt annat, samt att han älskar mig lika mycket tillbaka. Jag har två fantastiska barn som jag älskar oerhört mycket och som jag är väldigt stolt över. Jag vet att de älskar även mig mycket och är stolta över mig. Jag har tre fantastiska bonusbarn som ger mig mycket glädje. De har dessutom gett mig sex underbara bonusbarnbarn. Av de är det tre stycken som jag får njuta extra mycket av. 

Inte nog med det. Jag har en hel drös med fina vänner som berikar mitt liv. Jag har också förmånen av att få njuta av mina intressen och utöva min kreativa sida.

Eftersom du inte finns på min vänlista så förmodar jag att du smyger runt och lurkar. Det är tråkigt att du inte har något viktigare i livet än att njuta av andras olycka. Men vet du en sak? Jag kan bjuda dig på det. Du får gärna skratta livet ur dig åt min värk. Det rör mig inte i ryggen.

Själv tänker jag fortsätta att njuta av mitt fantastiska liv.

måndag 14 oktober 2013

En liten ryggsäck

Nu har jag sytt klart den här lilla sötnosen. Det tog lite extra lång tid eftersom jag haft ont i veckan som gått. Men nu är den färdig.

Vill du veta mer om den så hittar du de uppgifterna på hemsidan.

Du kanske inte vet  att Cicki Design även har en egen facebooksida. Gå gärna in och gilla den sidan. Där lägger jag upp allt jag syr, både det som är till försäljning och annat.