lördag 19 maj 2012

Glas-set

Jag är så glad att jag hittade de här glasen igår. Och att jag hade pengar så jag kunde köpa det.

Det är ett helt komplett set. Även helt felfritt. Och det är Kosta-design. Jag tror det verkligen var värt sitt pris. Oavsett det så är det enormt vackert och passar perfekt i min lilla samling.

Spökerier?I torsdags när jag gick och la mig så stod den här lyktan på balkongbordet. I lyktan fanns ett litet blockljus.

På fredag morgon när jag klev upp och gick ut på balkongen så stod ljuset på golvet och lyktan stod kvar på bordet.

Hur detta gått till fattar inte jag. Vi bor på åttonde våningen så ingen har kunnat kliva över räcket för att skoja med oss. Om det var en fågel som velat åt ljuset så borde ju lyktan tippat. Den är dessutom rätt stor. Möjligtvis att en
skata kunnat fixa att få ner huvudet och få upp ljuset. Men att göra det utan att välta lyktan känns för svårt till och med för en skata.

Det känns nästan lite kusligt. Ett budskap från andra sidan kanske?

fredag 18 maj 2012

Shoppingdag

Idag har vi shoppat loss ordentligt. Egentligen mest sånt som ska ätas och drickas. Det var rätt kul att gå på bolaget och botanisera. Visst har vi unnat oss ett glas vin då och då tidigare. Men nu kunde vi lägga upp ett lite mer varierat lager av både rött och vitt vin plus ljust och mörkt öl.

Jag var även och provade skor, men blev lite småsnål och hoppade över det tills vidare. Jag måste nämligen ha fotriktiga skor inomhus för att klara ryggen. Provade Sköna Maries sandaler, men kände att det får vänta en månad eller så. Mina gamla håller ihop ett litet tag till.

Vi åkte vidare till Jysk och Rusta för att titta på förvaringslådor. Vi ska göra om i hallen och jag ville ha lite koll på vad som finns på andra ställen innan vi åker till Ikea. Jysks lådor ligger på plus just nu. På Rusta köpte vi mer matta att ha på balkongen. Det räckte ju inte hela vägen när jag gjorde i ordning där.

Vi åkte vidare till Willys och provianterade. Under Willys häckar det ett antal olika butiker, bland annat en second hand-butik. Sambon lurade in mig där idag, så nu får han skylla sig själv över mitt inköp. Ni som läser här vet att jag samlar på glas i en väldigt speciell färg. Naturligtvis så stod där världens vackraste set med likörglas, karaff och glasbricka i den där perfekta färgen. Helt felfri var den också. Så det blev dagens onödiga men jättevackra inköp. Det kommer en bild imorgon. Just nu står allt i diskställe för lufttorkning.

Det är rätt trevligt att kunna unna sig lite grand. Det får väl inte gå över styr, men så länge vi håller oss inom budget så är det ingen fara.

Snakebag

Nu har jag sytt en kanonsnygg praktisk väska. Den är extra stadig genom att jag lagt stelt vlieseline som mellanlägg. Den är rejält stor invändigt.

Jag kallar den snakebag eftersom ena handtagsänden ser ut som ett ormhuvud. Gå in på Cicki Design för att få mer uppgifter.

Och som vanligt tjafsar Blogger med layouten. Ggggrrrrrr.........!

torsdag 17 maj 2012

Trevlig upptäckt

Jag har de senaste åren gjort så att när pensionsutbetalningen kommit har jag räknat ut hur mycket som ska gå till räkningar. Sedan har jag dragit ifrån den summan från månadspengen och fått fram vad vi haft att leva på fram tills nästa månadspeng ramlat in.

Det finns ju ingen anledning till att bryta denna vana nu när vi har en förhöjd månadsersättning. Så det var ganska trevligt idag när summan av kvarvarande medel blev ett antal tusenlappar högre än tidigare. Trots att både dottern och Ica får varsin rejäl återbetalning.

Livet känns rätt bra nu.

Datorstrul igen

Här meckas det dator igen. Töms cachar och scannar och scannar och scannar om igen. Den är seg och trög och man tappar all lust att sitta här. Få se om sambon får till något så den gamla burken blir något piggare i alla fall.

"Mormors" trollunge

Jag måste bara visa en bild på en nyklippt liten trollunge.

onsdag 16 maj 2012

Zebror på plats

Om ni minns, så skickade jag iväg en omonterad lampskärm för några dagar sedan. Nu är den på plats och det blev så himla snyggt.

Bilden har jag fått låna av Moster Ma.

tisdag 15 maj 2012

Loppisrunda

Idag har vi varit på loppisrunda. I hela tre timmar travade vi runt på två olika loppisar.
 Det är något pyskologiskt med det här att ha pengar. Helt plötsligt så är saker och ting inte alls lika attraktiva som när man har dåligt ställt. Så det blev inte så mycket grejer som följde med hem. Ett tyg som var rätt läckert, lite knappar och stickers som jag tänkte till väskprydnad.

  En vas som jag tänker ha som lykta på balkongen. Det är ett rätt läckert glas i skimrande färger.
Sambon hittade ett ölkrus att komplettera sin samling med.

Och naturligtvis böcker i en enda skön blandning. Jag blev extra glad över att hitta Silvrets rike som är fjärde delen om Djingis Khan. De andra delarna finns redan i hyllan.

Och så får ni ursäkta hur bilder och text kommit. Blogger vill inte alls som jag vill.

Största grytan

Igår var det storkok här hemma. Vi hade köpt färsk vitkål när vi veckohandlade. Det skulle jag använda till att göra vitkålsministrone av. Det är en oerhört god och matig soppa.

När jag stod där och skulle börja hacka grönsaker, så bestämde jag mig för att göra dubbel sats. När jag hackat alla grönsakerna inklusive vitkålen så inser jag att den vanliga soppgrytan inte kommer att räcka till. Som tur är så har vi en 10-liters kittel, så den åkte fram.

Mycket soppa blev det, om man så säger. Vi åt ordentligt igårkväll, samt att jag frös in fyra byttor också. Så nu har vi soppa så vi klarar oss ett tag. Gott!

Till allt det här bakade jag "Det lustiga brödet" som finns som recept i Anna Bergenströms första kokbok (tror jag det är i alla fall). Det är ett vansinnigt gott och lättbakat bröd. Så där segt och luftigt som ett soppbröd ska vara.

Idag är det loppisrunda på G. Få se om jag har några fynd att visa upp när vi kommit hem igen.

söndag 13 maj 2012

Mirakelkräm

En av de första saker jag köpte, efter att sambon fått sitt sjukbidrag utbetalat, var en dagkräm. Jag hade länge saknat en sådan. Jag har under flera år fått nöja mig med billiga krämer och gratisprover. Snålat med dem så att de skulle räcka så länge som möjligt. Nu ville jag kosta på mig en bättre kräm för en rimlig kostnad.

Dyra parfymerier är inte min grej, så jag gick till apoteket. Där stod jag länge och väl och valde och läste på förpackningar. Jag har rätt känslig ansiktshud så jag ville vara noggrann i mitt val. Till slut fastnade jag för Cliniderm Age Correct Day Creme. När jag testade den kändes den skön. Det var även extrapris på den vilket gjorde att jag fick en bra kräm för ett skapligt pris.

Det stod på beskrivningen att den skulle ha en sammandragande effekt. Sånt tror jag inte så mycket på. Dessutom är jag inte speciellt rynkig. Men jag har något som jag har lätt komplex för. Jag har stora påsar under ögonen. Skulle jag någonsin få för mig att göra en skönhetsoperation, så är det dem jag skulle ta bort.

Men hör nu och häpna! Efter tre veckors användande av krämen så är ögonpåsarna betydligt mindre. En är nästan helt borta och den andra syns mindre och mindre. Jag är klart imponerad över denna ansiktskräm. Självklart är jag också enormt nöjd. Så nöjd att jag ska titta lite extra på Cliniderms andra produkter. Att det är en svensk produkt gör inte saken sämre.