lördag 29 december 2012

Förkylt

Här råder förkylning om någon undrar vad jag håller på med.

torsdag 27 december 2012

Impulsshopping

Dottern ville gå på mellandagsrea. Hon ville titta på en ny jacka. Det passade även mig bra. Jag ville själv titta efter nya vinterskor. De jag har är både lite för höga och för stela för att jag enkelt ska kunna sätta dem på mig.

Det var bara en miss. Vi fick för oss att mellandagsrean började på juldagen. Så var det ju inte. Alla kläd-och skobutiker var stängda. Däremot hade elektronikbutikerna öppet. Ungdomarna ville också titta efter nya mobiler. Så fick det bli.

Så vår shoppingdag slutade inte med ny jacka och nya skor. Däremot blev det en ny resväska till dottern och en kaffemaskin till mig och sambon. Vi har länge pratat om det och med ett lockande kanonpris så slog vi till. Hittills har den hållit våra förväntningar på gott kaffe.


God fortsättning

Jag hoppas alla haft en fin och härlig julhelg. Det har vi i alla fall haft. Vi har haft fyra fina och härliga dagar med dottern och svärsonen. Det funkade så bra, trots gummimadrass på vardagsrumsgolvet. Vi har verkligen haft det skönt och de hade gärna fått stanna längre. Nu var de tvungna att åka hem igår, eftersom dottern måste arbeta några av mellandagarna. Det är så när man har till yrke att jobba med människor. Människor kan man inte skyffla undan och lägga på hög tills alla helgerna är över.


Våra kära gäster kom på lördagen. De hade under resans gång upptäckt att de kunde åka med SJ ända fram till vår station, så det underlättade en hel del för dem. På det viset slapp de släpa bagage på Stockholms central som kan vara både jobbigt och stressande. Vi kollade upp hur det skulle vara vid deras hemresa och det funkade även då. Vilket underlättade en hel del för oss, som slapp köra in till Stockholm. Vi litar nämligen inte på SL:s sätt att passa tider. Nu behövde vi bara köra vår egen station. Tack SJ för att något fungerar bra med er.

Både lördagen och söndagen tillbringades i sakta mak. Jag lagade till den sista julmaten och bakade vörtbröd. Som tyvärr blev helt misslyckat. Typiskt.

Julafton började vi med glögg och pepparkakor till Kalle Anka. Sedan började vi förbereda julmaten. Vi tände så mycket ljus att vi knappt behövde ha några andra lampor. Allt var alldeles lagom mycket så man inte blev så där hemskt "äckelmätt". Vi hade bestämt att köpa några små julklappar till varandra. Bara för att ha några paket att öppna. Vi hade köpt lite saker på loppis plus att jag rensat ut en bok om köksträdgårdar i min egen bokhylla. Det planeras nämligen husköp i den lilla familjen så även om dottern har en floristutbildning i botten, kan det vara bra med lite nya idéer. Alla klapparna föll i god jord vilket kändes kul.

Själv fick jag önskeklappen, "Den franske bagaren" av Sébastien Boudet. Den hade jag önskat mig, men det visste inte dottern, så det blev väldigt lyckad. Jag blev så otroligt glad över den. Jag läser Sébastiens blogg Brödpassion och hans tankar runt råvaror passar mig perfekt. Lite goda lyxpraliner är inte heller fel.

Nu håller livet på att återgå till det normala igen. Jag har fortfarande ingen sylust så det blir nog lite läsa och datortid istället.  Och jag har mycket att läsa ifatt på olika bloggar.

måndag 24 december 2012

God Jul

Så här i sista minuten vill jag önska alla vänner en riktigt God Jul. Själv har jag fullt sjå med att leva fullt ut i det riktiga livet. Vi har det väldigt mysigt och trevligt. Hoppas alla ni andra har det likadant.