lördag 28 augusti 2010

Exotiskt besök

Det känns rätt spännande när man upptäcker att man haft en besökare bosatt i Senegal. Det skapar en del funderingar om hur man hittat hit. Jag ser ju att det är via Google så den frågan får jag ju besvarad. Nästa fråga blir om min blogg kunde ge något. Jag hoppas det.

Radiotips

Om ni, som jag, fortfarande lyssnar av Sommar i P1 så kan jag rekommendera att lyssna på Elisabeth Åsbrink. Hon pratar om morden i Malexander, om Lars Noréns projekt 7:3 och framför allt om sin bok Smärtpunkten som handlar just om dessa saker och hennes research inför boken.

Hon är fantastisk och jag har suttit alldeles trollbunden.

fredag 27 augusti 2010

Usch och fy

Nu har jag klarat av månadens tråkigaste jobb. Jag antar det flesta förstår vad jag syftar på. Just det, att betala räkningarna. Men nu är det gjort så man kan gott samvete i en månad till.

Detta kräver god mat. Det får nog bli spagetti med musselsås och lite vitt vin till. Mums.

Dyr medusin?

Sambon och jag har varit på stan. Bägge två behövde fylla på medicinförrådet. Jag vet inte hur det gick till, men när vi skulle åka hem hade vi två stora kassar att bära på, plus att vi var en femhundring fattigare. Fast det känns som väldigt väl använda pengar.

Ärligt och uppriktigt så var det inte medicinen som kostade så mycket. När vi ändå var på stan så slank jag in hos hovleverantören, han som har så fina tyger. Planen var att endast köpa stelt vlieseline till korgarna. Men så har han ju en stuvlåda!!! Från den slank det ner en härlig flanell med barnmotiv, två enfärgade bomullstyger och ett kamouflagefärgat kraftigt bomullstyg. Det får jag skylla på sambon. Han har nu övertygat mig om att jag ska sy en kamouflerad musdocka. Det låter rätt kul, så det ska jag nog testa. Kanske någon liten kille (eller tjej) vill ha en sådan. Jag tror även att det räcker till en slepbag. Lite knappar och dragkedjor slank också med hem från hovleverantören. Tur jag har rabatt där.......:-)

När vi ändå var på stan så ramlade vi in hos Classe i sjön. Vi skulle titta efter en maskin att slipa rost på bilen med. Och där låg den på ett bord, nedsatt till halva priset. Sådana erbjudanden kan man inte tacka nej till. Jag köpte också limegröna skrubbvantar att ha till rotsakerna. Lite kul färg piffar alltid upp vardagen.

Så kontentan av stadsbesöket är, att vi fick nog ändå rätt mycket för den där femhundringen.

Denna dagen, en dag mitt i livet

Idag har jag varit på utflykt till vårt härliga museiberg. Jag hade stämt träff med en ung väninna som finns kvar i mitt liv sedan tiden när jag jobbade som lägerledare. Vi konstaterade idag att det var nog tolv år sedan vi lärde känna varandra. Åren rullar på fort.

Vi gick igenom nästan alla husen och tittade hur de levde förr. Det är ett levande museiberg med många konsthantverkare så vi har även tittat på vackra linnetyger, vacker keramik och en hel massa annat. Efter allt detta tittande så var vi torra i munnen och behövde fika.

Jag passade också på att knyta några kontakter. Det börjar suga i marknadsnerven. Få se hur det blir med det. Måste kolla upp lite först angående kostnader och liknande. Vi får se vad det leder till.

Sambon har börjat med sin träning. Så först körde jag honom dit innan jag hämtade upp A vid tåget. Sambon fick ta bussen hem. När jag kom hem så for vi till Willys och handlade. Nu är det fullt i kylskåpet igen.

Så har min dag varit.

onsdag 25 augusti 2010

Hemsidan

Nu har jag lagt till en gästbok på hemsidan. Jag har också gjort en särskild sida för nedsatta varor. Tala gärna om ifall ni har några synpunkter eller idéer om hur jag kan förbättra hemsidan ytterligare.

Brödkorgar

Nu har jag sytt några textilkorgar. Eller ska man kanske kalla dem för brödkorgar, eller nyckelkorgar eller något helt annat. Man kan ju använda dem till vad som helst. Här hemma har vi en sådan här ståendes på mikron med alla våra mediciner. Så här hemma heter den medicinkorgen.

Jag tycker själv att dessa är väldigt söta, både som modell och med de här tygerna. Jag ska sy fler men jag måste först ner på stan och köpa mer stelt vlieseline.

Det har jag invändigt som stadga. Korgarna är 20x20 cm och sidorna är 6 cm höga. De är nu upplagda på hemsidan. Vill du veta mer så hittar du dem här.

Resten av dagen ska jag ägna åt hemsidan. Jag har gjort en ny sida för reavaror och så ska jag se om jag klarar att göra en gästbok.

(Polargrevinnan: Kan det vara något sånt här du är ute efter?)

Nåldynor

Idag har jag fotat och lagt upp dessa nåldynor på hemsidan. Den här modellen av nåldynor kom till för några månader sedan, när jag var less på att ständigt välta ut min burk med knappnålar. Den var alltid i vägen på något vis.

När jag var ung så jobbade jag på en modebutik. Där hade man en syaltelje för ändringar av kläderna de sålde. Fru Forsberg, som chefssömmerskan hette, hade alltid en nåldyna satt på armen. Ständigt beredd att lägga upp en kjol eller ta in en klänning. Den nåldyna fick agera modell för mig nu.


Nu har jag haft min egen nåldyna i flera månader och inser att den är en av mina mest praktiska verktyg. Den finns alltid till hands. När jag ska nåla eller när jag syr och plockar ur nålar varefter. Den känns aldrig i vägen.

Jag har heller aldrig stuckit mig fast jag knöker ner nålarna ända till nålhuvudena. I denna modell som går till försäljning har jag gjort en bottenplatta av stelt vlieseline för att ytterligare eliminera den risken. Jag har mätt och man kan ha upp till 38 mm långa knappnålar utan att sticka sig.

Den är fylld med ett vanligt fiberfyll. Man fäster den på armen med en tunn smidig resår. Den är inte det minsta hård. Resåren är 3 cm bred och ca 15 cm lång.Jag har använt min egen arm som måttstock. Min handled är 16, 5 cm i omkrets. På min arm sitter den lagom löst och håller sig på plats.

De är nu upplagda på hemsidan. Vill du veta mer så hittar du nåldynorna här.
tisdag 24 augusti 2010

Dagarna rullar på

Vad det där utlovade fulvädret tog vägen vet jag inte. Hit kom det i alla fall inte. Det regnade inatt men idag skiner solen. Det blåser rejält men det är det enda.

Med en hel dag över så blev det lite mer tid vid symaskinen. Jag syr just nu små nåldynor. Hu jedamig så kul det är. Det kommer bilder snart.

För övrigt så letas det ny lägenhet till sonen. Vi har kommit fram till att det är bättre att han byter lägenhet än att renovera den gamla. Det är väldigt kul att läsa annonser och så skickar jag ut sonen, som får följe av sin syster, att titta. Idag hittade vi en för 95 000:- med låg hyra. Det kan man få en fin 2:a för i Sundsvall. Lite skillnad mot för lägenheter i Stockholmsområdet.

måndag 23 augusti 2010

Ändrade planer

Det var meningen att jag, sambon och pappa skulle ha en utflykt imorgon. Men efter att sett vilket väder som spåddes ändrade vi schemat. Att gå i Riddarholmskyrkan medan det regnar och blåser ute går väl an. Men att ströva i Gamla Stan i oväder känns inte som en hit. Det får bli nästa tisdag istället, om vädergudarna tillåter det då.