lördag 30 oktober 2010

Jay Smith v Backstreet Boys del 2

Här kommer Jays läckra version av I want it that way.

Fel ordination

Av en händelse så fick jag idag se vad det stod på mina tabletter mot muntorrhet. "1 stolpiller 1-3 ggr dagligen i 1-3 veckor vid behov mot hemorrojder". Naturligtvis var jag ju tvungen att kolla vad det stod på stolpillerasken. Mycket riktigt. Där stod: 1 tablett på morgonen, 1 tablett vid lunchen, 1 tablett på kvällen och 1 tablett till natten vid behov mot muntorrhet".

Först blev det här rätt kul. Jag såg mig själv försöka stoppa upp de små sugtabletterna där bak. För små för att stanna kvar. Och så såg jag mig själv försöka suga på de stora stolpillren fyra gånger om dagen. Horribel tanke.

Men så kom jag på att det här är ju ett allvarligt fel som apoteket gjort. Nu är jag van vid de här medicinerna så jag tänker inte på vad som står där. Tänk så tokigt det har kunnat blivit om någon som inte förstod att det här var förväxlade lappar. Det kunde varit andra mediciner som lapparna kunnat förväxlats på. Då hade det kunnat bli farligt.

Jag får nästan lust att göra apoteket uppmärksam på felet.

Dessutom blev det ett skapligt blogginlägg........:-)

fredag 29 oktober 2010

Jay Smith v Backstreet Boys

Verkligen proffsigt av Jay Smith att ta en mesig Backstreet Boys-låt och göra om det till en powerballad.

Det gör ontÅren innan jag fick min fibrodiagnos hade jag mest ont i knän, ben och fötter. Det var liksom så det började. Knäna har hållit sig relativt lugna de senaste tio åren. Men nu har det börjat om igen, typ sjutton år efteråt.

Mitt högerknä är helt hopplöst. Jag kan knappt stödja på benet. Jag har haft så ont i natt att mina drömmar fyllts av knäont. En dröm jag drömde var att dottern och jag hade börjat motionssimmat och jag hade träningsvärk i knäet av det. Fast det här är inte träningsvärk. Vet inte vad det kommer från. Jag har inte gjort något konstigt alls med benen. I tisdags, när jag var klar i tvättstugan, visste jag inte hur jag skulle klara av att stå vid strykbrädan efteråt. Jag vill helst ha undan all tvätt samma dag. Igår efter vattengympan var det jobbigt att ta promenaden hem.

Som tur är ska vi bara handla lite mat idag. Resten av tiden ska jag tillbringa vid symaskinen med Anna Grannes handarbetsväska som börjar bli klar. Det har varit lite extra pyssel med den, eftersom jag gör en ny modell. Då blir det lite ändrande hit och dit för att få det som jag vill. Det är väl så med prototyper. Men snart är den klar. Den blir så fin.

torsdag 28 oktober 2010

Dagens middag

Eftersom orken är som den är just nu så blir det ibland rätt lättlagat här hemma. Idag har jag vittjat frysen och hittat skvättar av oxfilé, fläskfilé och kycklingfilé. Det skar jag i pyttbitar och fräste på. Till det serverade jag pasta och bearnaisesås gjorde på pulver (fusk, fusk, fusk). Den hottade jag upp med lite extra dragon och vinäger.

Det blev en rätt skaplig middag, en alldeles vanlig torsdag i kungadömet Sverige.

onsdag 27 oktober 2010

Jag och Mercedes

Idag var jag som sagt på tantlunch. Jag har ju än så länge inte kört Mercedes så mycket. Oftast sitter jag bredvid, åker buss eller promenerar. Men idag skulle jag jag i alla fall agera bilförare.

Jag hade fått bilnyckeln av sambon igårkväll. Den hade jag stoppat ner i den nya väskan, den med tio fickor, ni vet. Jag kom iväg lite sent, eftersom jag fastnade vid Facebook. När jag kör ner näven i väskfickan, där jag är helt övertygad om att bilnyckeln ligger i, så ligger den inte där! Men jag är sen, så jag låser dörren, trycker upp hissen och kliver in i den, fortfarande vilt rotande i handväskan. Jag kommer ner i entrén och har än så länge inte hittat någon bilnyckel. Jag ställer nu handväskan på golvet, sätter mig själv hukande och letar. Då kommer en grannfamilj in i entrén. Jag inser hur fånig jag ser ut där jag sitter, så jag säger urskuldande att jag inte kan hitta bilnyckeln. Just då hittar jag den, så jag muttrar lite för mig själv att där är den ju.

Jag är nu sen och ska hämta E utanför hennes port. När jag sätter mig i bilen så är det blött på vindrutan. Jag börjar treva på höger sidan om ratten för att slå på vindrutetorkaren. Där finns ingen sådan spak. På Fården satt den där, men inte på Mercedes. Alltså tittar jag på vänster sidan. Där sitter två spakar, men jag ser inget vindrutetorkartecken. Jag inser att jag måste ta fram instruktionsboken. Så jag får kliva ur bilen, öppna bakdörren eftersom jag langat in handväskan där. Fram med glasögonen, tillbaka in på förarplatsen och fram med instruktionsboken. På sidan 63 stod det hur man skulle göra. När jag väl kom så långt så var det inte så svårt.

Sedan kommer nästa procedur när man ska ur bilen, lägga tillbaka glasögonen i handväskan och så in på förarplatsen igen. Jag blir stressad sådana här gånger, eftersom jag vet att E står utanför sin port och väntar. Hon är nämligen alltid punktlig. Det är inte alltid jag. Det kanske inte är så konstigt att man får hjärtklappning och andnöd ibland......:-)

Gerotranscendens

Jag har lärt mig ett nytt ord idag, gerotranscendens. "gero” betyder gammal och ”transcendens” överskridande. Enklast kan man översätta ordet med att man kan uppleva nya dimensioner i sitt åldrande, att hitta glädje och meningen i att bli gammal.

Som jag skrivit om tidigare så träffas vi en grupp väninnor och äter lunch tillsammans en gång i månaden. Vi har alla kopplingen till att vi är medlemmar i Reumatikerföreningen. Vi lärde känna varandra när vi gick i en skrivarcirkel i flera år. Så småningom upphörde cirkeln, men vi kände att vi var några som ville fortsätta att träffas. Vi ville skriva om våra liv och stötta varandra i det skrivandet

Men, som med så mycket annat här i livet, så blev det inte så. Alla fem drabbades på något vis av dödsfall och/eller sjukdomar. Vi insåg att vi behövde varandra som samtalspartners. Så har vi haft det nu i några år och det har varit helt fantastiskt. Vi har vågat att prata om de mest tabulagda ämnen genom att vi känt sådan trygghet i gruppen.

Nu börjar mycket av det sorgliga lägga sig och då har vi pratat om olika ämnen som vi skulle vilja diskutera lite mer strukturerat. Härom dagen kom flera av oss i kontakt med en ny artikel om en studie som funnits i ett antal år. Det ämnet satt som handen i handsken för vår grupp. Vi är alla fem numera 60+, så ämnet passar oss verkligen.

Vill du veta mer om detta ämne så hittar du artikeln här:

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/nyfiken-pa-att-bli-gammal_5453913.svd

Grattis bloggen

Idag fyller bloggen 3 år. Det är ju typisk trotsålder så egentligen borde jag nu börja spotta ur mig en massa trots. Men eftersom jag är en rätt snäll och timid (harkel) tant (ännu mer harkel) så fortsätter jag nog som vanligt. Lite ditt och lite datt.

När jag började blogga så var det mest ett experiment. Jag kunde väl aldrig tro att jag skulle finnas kvar här tre år senare. Men jag ångrar inte en minut av det. Bloggen har blivit en del av mitt liv. Tänk så många nya vänner jag hunnit få under dessa år. Vänner som jag inte hade en aning om fanns där ute i vårt avlånga land. Det innefattar också vänner ifrån våra grannländer.

Jag är så glad över allt det som bloggen givit mig. Bara en sådan sak att man ibland får presenter också......:-)

Tidigt i höstas ramlade den här boken ner i brevlådan. Den kom från bloggvännen Kesu. Många gånger har jag bläddrat i den och låtit mig inspireras.
I förra veckan kom den här boken från käraste Moster Ma. Den ligger nu på mitt köksbord. Jag bläddrar och läser lite här och lite där och tycker om vartenda ord.

Det är ju helt otroligt vad bloggvärlden fört med sig. Tänk att det fanns så många underbara vänner där ute i bloggrymden.

måndag 25 oktober 2010

Generalknas

Förra inlägget ser helt sjukt ut, men jag får inte till det på något annat vis. Förmodligen beror det på att det är inkopierad text. Det brukar jag kunna fixa till, men inte den här gången. Håll tillgodo i alla fall.

Sötlimpa

Jag brukar få recept från en bakblogg. Idag har jag bakat en limpa av ett recept därifrån. Jag rekommenderar den varmt. Vansinnigt god och väldigt lättbakad.

Sötlimpa

En söt limpa, påminner en del om den sötlimpan man köper i livsmedelsbutiken.

sotlimpa Sötlimpa

Tillagning av sötlimpa

  • Ta en skål och smula jästen i den.
  • Häll på en del av det fingervarma vattnet och rör ut jästen med det. Häll sedan på resten av vattnet, farinsockret och vispade ägg.
  • Tillsätt mjöl och arbeta degen. Låt jäsa ca 30 minuter.
  • Arbeta degen igen och lägg på mjökat bakbord. Dela i 3 och rulla varje del till slät längd och lägg på plåten. Låt jäsa till dubbel storlek.
  • Grädda limpan i ca 35 minuter på 175 C.

Ingredienser till sötlimpa
3 st limpor.

  • 50 gram jäst
  • 5 dl vatten (37C)
  • 100 gram brun farin
  • 2 st små ägg
  • 1,5 l rågsikt

MVG

Vackra fröken Mercedes skötte sig utmärkt idag. Hon var helt prickfri på Bilprovningen. Nu klarar hon sig ett år till.

söndag 24 oktober 2010

Spa-stugan


Nu var det länge sedan jag skrev något om Spa-stugan. Det är ju galet, eftersom jag är väldigt förtjust i deras produkter.

Varje vecka har de ett erbjudande där en utvald vara säljs för halva priset. Den här veckan är det denna lertvål. Jag har länge använt en annan lertvål ifrån dem och jag är oerhört nöjd med den.

Den här blir jag väldigt sugen att testa själv eftersom jag lider av torra händer. Passa på nu när den är extra billig. Erbjudandet hittar du här.

Min snygging

Det är inte så ofta jag unnar mig något själv av det jag syr. Men nu har det hänt.

Någon gång i våras så sydde jag en jeansväska. Jag blev väldigt nöjd med den och så förtjust att jag kände att jag ville ha en likadan själv. Att ta just den rakt av kändes fel, eftersom jag sytt den för försäljning. Alltså skulle jag sy mig en egen.

Tiden har inte riktigt velat räcka till, så jag har längtat och trängtat länge efter den här väskan. Mest

för att jag varit lite sur på min gamla väska. Den är ett jättefint loppisfynd. En äkta 70-tals väska. Nackdelen med den är att allt hamnat i botten och så fort man ska haft tag på något så har man fått rota på en lång stund för att hitta det.

När jag skulle sy den här väskan, så bestämde jag mig för att sy den i gråsvart jeanstyg. Jag hade lite problem med vad jag skulle ha för foder. Men så hittade jag det här tyget och alla bitar föll på plats. Precis som det är varje kvinnas rättighet att ha ett par röda skor, så är det även varje kvinnas rättighet att ha en handväska med rött foder. Visst blir man glad av det?

Alla som läser här har väl inte undgått att upptäcka min förtjusning i fickor i mina väskor. Den här gången har jag överträffat mig själv. När jag räknade antalet fickor så fick jag det till tio stycken! Åtta invändiga och två utvändigt! Förmodligen kommer jag aldrig att använda alla, men nu sitter de där de sitter.

Jag är grymt nöjd med den och skall strax fylla den med alla nödvändigheter som måste finnas i en handväska.

Resten av dagen ska jag sanera symaskinen och syrummet/sovrummet. Jeanstyget luddade extremt mycket. Jag ska även skriva dit de sista detaljerna i mönstret och även fylla på med detaljerade bilder där.

Nästa projekt blir en handarbetsväska till bästa grannen Anna. Det ska bli en helt ny modell. Det är alltid spännande att se hur något man har i huvudet, fungerar i verkligheten.