fredag 2 maj 2008

Miljökassar


Som en bukett vårblommor är dessa kassar. Sydda i enbart bomull. Tänkta som vanliga matkassar. Nu när vi ska vara rädda om vår miljö så är det utmärkt att handla i tygkassar. Bort med alla plastkassar som sliter så på vår miljö. Sydda i lite roligt mönstrade tyger för att pigga upp en sådan tråkig sysselsättning som att handla mat.


Dessa kassar är sydda i samma bredd som en papperskasse. Breda i botten för att det ska vara lätt att packa i dem. Det är endast på höjden som de är något mindre. Det har jag gjort för att man även ska spara på kroppen genom att inte packa för tungt. Korta och breda handtag som gör det lättare att bära.

Lågt pris så man kan köpa flera. Sydda i bomull för att man enkelt ska kunna slänga dem i tvättmaskinen när de blir lite solkiga.

Samma färg på fodret som på handtagen.Kan användas om och om igen.

tisdag 29 april 2008

Vilken europeisk stad hör du hemma i?

Gjorde en sån där skojsig test som jag hittade hos Sjöbackabloggen. Jag passar tydligen bäst i Dublin. Vill du testa dig så hittar du det i länken längst ner.
You Belong in DublinFriendly and down to earth, you want to enjoy Europe without snobbery or pretensions.

You're the perfect person to go wild on a pub crawl... or enjoy a quiet bike ride through the old part of town.

måndag 28 april 2008

Idag på stan

Sambon och jag var på stan idag. Jag behövde köpa lite material för min väsktillverkning och han behövde gå på apoteket. När jag var klar med en del av mina inköp så var sambon fortfarande kvar på apoteket, så jag gick för att ta ut pengar på bankomaten. Vilka mötte jag då om inte yngsta bonussonen med familj. Lilla ljuvliga Ebba har blivit så lång. Hon har mist allt det där bäbishullet och blivit en stor tjej nu. Hon ska ju bli storasyster i augusti. Bonussonen kallade mig farmor och när jag då säger att jag är ju egentligen inte farmor så svarade han att han tyckte det var jag som var det egentligen. Man blir ju så varm inombords då för jag vill ju vara Ebbas farmor.

Vi strosade runt på stan med dem ett tag och när sedan "sonhustrun" skulle på MVC så åkte vi till ÖB. Där köpte jag lite mer material till mitt väskeri. Med lite fantasi kan man göra verkligen kul saker av udda saker, om man så säger. Och fantasi har jag gott om när jag syr.

Jag var också på hälsokosten och köpte ett kramhjärta. Det är ett hjärta i gummi som man tränar sina händer och fingrar med. Jag börjar få ont i fingrarna och är rädd för att det är atroser på gång. Den där kan jag ha när jag tittar på TV t ex.

söndag 27 april 2008

Elvis

Ibland på mornarna när jag bäddar har Elvis lagt sig till rätta i min säng. Han brukar inte flytta på sig trots att jag bäddar, så då kan det se ut så här.

Sommarburkar

Nu har jag gjort två set burkar i samma yttertyg, ändå blir de så olika tack vare innertygerna.

Yttertyget är en kraftig bomull. Tyget heter Bönan, designat av Björk-Forth för Almedahls.

Innertyget är i samma kraftiga bomullsväv.

Det limegröna innertyget är av en kraftig linneväv. Måtten på den stora burken är diameter 24 cm och ovikt höjd 30 cm. För den lilla burken är måtten diameter 17,5 cm och ovikt höjd 20 cm


Dessa burkar säljs endast som par. Jag har lite mer tyg men kommer att göra något annat av det, vilket gör att dessa par blir ensamma i sitt slag.