lördag 27 oktober 2012

Plocklördag

Jag är sjukt nöjd med min dag. Det började med att jag bestämde mig för att städa på balkongen. Där har det legat jord, som fåglarna dragit ut, inblåsta löv och annat skräp.När jag dammsög balkongen för ett antal veckor sedan så fick jag in fukt i den. Det gjorde att jag vågade inte dammsuga nu eftersom balkongmattan är dyngsur efter allt regnande. Så jag bestämde mig för att försöka sopa.

Det gick, men det var inte lätt. Det blev rätt snyggt i alla fall. Jag tog också in mitt lilla miniväxthus för att göra rent det ordentligt. Jag fick även sambon att olja in vår trälykta.

När det här var klart så tog jag hand om alla pelargonerna (9 st). De behövde friseras lite här och där, torra blad och vissna stänglar. Jag klippte även ner lite på ödesträdet och porslinsblomman. De hade bägge börjat trassla in sig i gardinerna. Gullrankan fick sig också en duvning. Där fick jag plocka bort en hel stängel som blivit gul. Vi har ju en enorm gullranka som slingrar sig fram och tillbaka över vår portal mellan vardagsrum och hall.

Nu var jag ordentligt på G. Men först gick vi en sväng till återvinningsstationen med veckans sopberg. Vi ökade på promenaden lite genom att gå en längre sväng tillbaka hem.

Väl hemma så fick jag igång sambon, så nu har vi flyttat om några väggdekorationer plus att dotterns bröllopsfoto kom upp på väggen. Det blev lite borrande i väggen, vilket gjorde att jag var tvungen att damma allt som stod på kistan under hallspegeln.

När jag ändå var i farten så röjde jag av alla gamla reklamblad och annat som samlats på köksbordet. Badrummet fick sig också en duvning. Av bara farten så dammsög jag och torkade golven i badrum, hall och kök.

Nu är jag som sagt var enormt nöjd när jag sitter med min kaffekopp och är ordentligt trött. Allt sånt där som har legat och retat mig är bortstädat.  Jag är glad att jag var förutseende och tog fram sambons goda chili från frysen. Till det ska vi äta det underbara valnötsbrödet jag bakade igår.

I lurarna just nu

Man städar väldigt bra med Pink i lurarna!

Ont i munnen

Jag har dragits med en inflammation i tandköttet i flera dagar. Jag håller det i schack med att skölja med Listerin. Nu börjar det även göra lite ont i halsen och lite ont i höger öra. Jag börjar också få rinnsnuva. Ger mig sjutton på att allt hänger ihop med en förkylning som inte vill bryta ut.

Tandläkarbesök är uteslutet eftersom vi måste byta bromsbackar på bilen och köpa nya vinterdäck. Vi har ännu inte kommit så långt att vi kan börja med ett ordnat sparande. Det ska bli skönt när alla skulder är betalda och sparkontot börjar växa. Planerna är ju att få en buffert för oförutsedda utgifter som tandläkarbesök och bilreparationer.

torsdag 25 oktober 2012

Underbart

Solen lyser från en nästan klarblå himmel. Höstlöven sitter fortfarande färggranna på träden.  Det är nio plusgrader och man klipper gräset utanför huset. Sista gången för i år?

onsdag 24 oktober 2012

Inga barn får hamna utanför

  Bron

 

Inga barn får hamna utanför

Något är fel. I Sverige är vi överens om att alla barn ska ha samma rättigheter. Ändå finns det barn som inte räknas in. Som ingen ser. Som hamnar utanför.  
Det kan börja i fattigdom, segregation, med en diagnos, med föräldrar som har problem eller att hjälpen ser så olika ut beroende på var man bor. Vissa får hjälp, andra inte. I värsta fall leder det till att barn inte klarar skolan. Därifrån kan vägen tillbaka vara väldigt lång.
Inga barn får hamna utanför. Om barnkonventionen vore svensk lag skulle det vara svårare för vuxna att glömma bort, att inte se, att inte ta ansvar. 
Jag har skrivit under på unicef.se/utanför. Gör det du också!
Har du en blogg? Hjälp UNICEF att uppmärksamma barnen som hamnar utanför. Besök unicef.se/sprid-budskapet/blogga-mot-socialt-utanförskap för att hämta material.

söndag 21 oktober 2012

I put a spell on you

Som ni vet är jag och sambon rätt nördiga på både det ena och det andra. Musik, till exempel. Igårkväll tittade vi på en film om John Lennons uppväxt och om hur Beatles bildades. Där spelade de bland annat denna låt. Det är förmodligen orginalversionen av I put a spell on you. Sedan har vi suttit och spelat olika versioner som vi hittat på You tube och Spotyfy. Det finns hur många som helst, kan jag berätta.

Vi är nog rätt knäppa, men vi har kul medans vi håller på och det är väl det viktigaste.....:-)