fredag 15 oktober 2010

Husmanskost

Idag när vi var på Willys och handlade så fick vi se att de hade fläsklägg. Både jag och sambon blev vrålsugna. Dessutom hade de jättefina kålrötter. Så till veckan blir det hederlig gammal svensk husmanskost. Rotmos och fläsklägg. Mums!

Ny tävling


Jag tävlar om ett presentkort på 300kr från BAMBA hos Tjockisbullen.
Var med och tävla HÄR
du också!


FÖR ATT VARA MED OCH TÄVLA GÄLLER FÖLJANDE!


1 lott: "Gilla" Bamba på facebook. Det gör du HÄR ! Skriv sedan en kommentar till detta inlägg om att du är med och tävlar.

2 lotter: Värva minst 1 ny medlem till facebookgruppen.

3 lotter: Kopiera text + bild ovan till din blogg och skicka med länken i din kommentar!
(Glöm inte att lämna er e-post/blogg adress så att jag kan kontakta er vid eventuell vinst!)


Tävlingen pågår månaden ut och vinnaren presenteras 1a November!
Stort lycka till allihopa och ett supertack till BAMBA.SE som sponsrat denna tävling!

Nya burkar

Goda vännen S beställde textilburkar för ett tag sedan. Hon ska ha de i badrummet. Hon ville ha olika storlekar plus att hon vill kunna stänga dem ibland. Det fick bli en modell med dragsko. Det tror jag kommer att fungera bra.


Hon beställde också ett stickfodral av ett tyg hon blev glad av. Jag blir också glad av det här tyget. Det är ett designtyg från Åhléns. Jag gillar deras tyger som ofta är i läckra färger och snygg design. Tyvärr är de ofta dyra men har man tur kan man hitta en del tyger på deras rea. Så var det med det här tyget.

Det blir personlig leverans på de här sakerna eftersom vi ska till S och hennes man på middag imorgon.

Bildspelet

Nu har jag gjort klart bildspelet för den här gången. Det är lite blandat gammalt och nytt. Lite smakbitar, kan man kalla det för. För den som blir nyfiken och vill se mer så gäller hemsidan.

torsdag 14 oktober 2010

Tidig morgon

Idag chockade sambon mig och sig själv genom att kliva upp halv sju utan att snooza en endaste gång. Han skulle skjutsa Madde och Ali till Migrationsverket. Alis uppehållstillstånd är ju inte klart än, men nu verkar det faktiskt som att det ska ordna sig. De var och lämnade identitetshandlingar idag. Sambon ska nu rita ihop en skrivelse som Migrationsverket begärt. Sedan ska det tydligen vara klart.

Det vore ju skönt om det kunde fixa sig så de kan skaffa en större lägenhet, att Ali kan fixa ett bättre jobb plus en massa annat som blir enklare. Hjälp oss hålla tummarna att Ali får stanna utan mer krångel.

Bildspelet

Jag har börjat uppdaterat bildspelet eftersom grejerna som låg där är gamla som gatan. Det är mycket bilder som ska bytas så jag tar det lite pö om pö. Men rätt som det är så är allt klart och jag har börjat fatta hur Picasa 3 fungerar.

onsdag 13 oktober 2010

Aspirant till Grannfejden

Efter att ha sett Grannfejden ikväll så måste jag nog få grannen Anna med på en konspiration. För de där bråkande grannarna fick en shoppingdag på stan med både kläder och handväskor med sig hem. Dessutom fick de gå på restaurang på Robert Aschbergs bekostnad. En sådan dag skulle jag också vilja ha.

Anna och jag skulle ju kunna skrika lite fula ord åt varandra så är resten fixat. Risken är väl bara att vi skulle dö av skratt istället. Blamage och ridåfall!

Blogger suger

Blogger är verkligen jobbigt nu. Det är svårt att lämna kommentarer. När man gör ett inlägg så kan den inte publiceras utan flera försök. Inte vet jag vad de håller på med, men jag börjar tröttna på trasslet i alla fall.

Käftis

Idag har tandläkaren fått det stora nöjet att rota i min mun. Jag har haft lite tandvärk så jag ville få en kontroll. Det visade sig att det var hål på en visdomstand. Nu har jag fått en provisorisk lagning så jag klarar mig tills vidare. Först måste jag prata med min läkare. Jag är nämligen lite överkänslig mot adrenalin. Tandläkaren ska dra tanden och då måste hon använda en starkare bedövning med adrenalin i. Om läkaren avråder så måste jag sövas för att de ska kunna dra tanden. Nu är det mycket med sjukdomar och elände.

Idag har jag även plockat ut medicin mot mitt sköldkörtelproblem. I nästa vecka blir det ny provtagning och efter ytterligare en vecka återbesök för att se hur den medicinen funkar. Den ska ökas successivt och behövs då kollas upp tills jag står på rätt dos.

tisdag 12 oktober 2010

Tur som en tok

Vi har tvättstuga idag och det börjar lida mot sitt slut. Jag var nyss ner och tömde sista maskinen för att lägga i det i torktumlaren. Bland alla vita trosor, vita t-shirts och handdukar så ligger det en illröd gästhandduk som det står God Jul på. Jag fick nästan hicka. Jag är väldigt noga med att hålla de vita plaggen vita. Inte grådaskiga eller gulnande utan vitvita.

Någon har alltså slarvat och glömt en röd handduk i tvättmaskinen. Vi brukar vara noga och snurra på trumman innan vi fyller på med vår tvätt. Idag missade vi det. Vi har kunnat få alla våra vita saker förstörda för någon annans slarv. Sånt blir jag irriterad över. Men nu hade jag tur som en tokig, som inte behövde stå där mer rosaflammiga trosor. Tack, någon där uppe för det!

måndag 11 oktober 2010

Tävling


Det är ytterst sällan jag tävlar. Men när man har chansen att vinna en symaskin kan jag ju inte låta bli.

Det vore ju inte helt fel att vinna en sådan här. Vill du också vara med och tävla så hittar du det här

http://www.symaskineriet.com/

Shopping

Idag har vi shoppat loss rätt ordentligt. När man lever på vår ekonomiska nivå så kommer kläder och nöjen långt ner i budgeten. För det mesta är det på en noll-nivå. Jag har tur och brukar få en del kläder av mina väninnor plus att jag ibland hittar en del saker på loppisar. Sambon har däremot varit väldigt utan kläder. Speciellt byxor, underkläder och strumpor.

Han fick både presentkort och pengar i födelsedagspresent. Idag shoppade vi upp dem. Det blev både det ena och det andra till honom på Dressman. Säga vad man vill om den butiken, men de har bra priser och kläder i en helt okej kvalitet. Nu känns det bra att han har fått så mycket fint.

Vi fyndade även en balansbräda på Stadium. Vi har funderat på det länge, så vi gick in enbart för att kolla priserna. Då sålde de ut en för 99:-. Det är klart vi slog till då. Nu ska det tränas. Min balans är oerhört dålig så det behövs. Vi tittade även på gåstavar på Clas Olssons. De har jättefina för bra pris men det får bli en annan gång. Någon måtta på köpgalenskapen får det väl vara.