fredag 16 juli 2010

Svettigt

Nu har jag matat två surdegar, tärnat en melon och rivit en gurka till tzatziki. Det räckte för att jag ska vara sjöblöt i svett. Ikväll blir det plockmat. Man har inte mycket ork över för matlagning.

torsdag 15 juli 2010

Kanske lite regn

Det är väldigt svart inöver sta´n. Det är "bara" 24 grader ute. Kanske kommer det några regndroppar. Det behövs.

Inatt brann en villa ner till grunden i vårt närområde. Det var skrämmande att stå där på balkongen och se lågorna mot himlen. Då visste vi som tur var inte, att det var en villa. Vi trodde det var något i industriområdet som brann. Stackars familj, hela livet uppeldat. Som tur var så kom ingen människa till skada i alla fall.

Vandrar

Vandringen går mellan datorn, balkongen och sängen. Jag vet inte när jag var så inaktiv under så lång tid. Hoppas det bara är något tillfälligt lathetsvirus som drabbat mig.

tisdag 13 juli 2010

Det ska va´ gôtt att leva

Det är inte helt fel att sitta i skuggan på balkongen och läsa en spännande deckare medan man slickar på en glasstrut. Det fläktar alldeles lagom. Termometern visar på 30 grader i skuggan.

Pappas lydiga Cicki

Pappa ringde idag. Då sa han att han hört att gamlingarna ska ta det lugnt nu i värmen. Så det gjorde han. Eftersom jag numera också tillhör kategorin gamlingar så tänker jag lyda pappas råd och inte göra något idag heller.

måndag 12 juli 2010

Slakt och glömska

Idag har jag gjort något jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag har slaktat en t-shirt genom att klippa av den armarna. Sånt höll dottern på med när hon var i tolvårsåldern. Och jag var vansinnig för hon förstörde så mycket kläder. Kanske mamma sitter där på ett moln och hötter finger åt mitt tilltag. Fast jag är ju något äldre än tolv år i alla fall. Effekten blev bra, det blev i alla fall något svalare att ha den på sig.

För övrigt så har jag lyckats glömma två paket fisk utanför frysen och sorterat bort en massa potatisar som legat och ruttnat i värmen. Vi har inte plats för dem i kylskåpet just nu. Jag gillar inte att kasta mat men jag vågade inte ta rätt på fisken. Skyller min glömska på värmen.

söndag 11 juli 2010

Paltkoma

Mammaledigheten är slut. Istället har det stora värmeslaget tagit över. Just nu orkar jag inte mer än finnas till. Värmen är skön men jobbig. Återkommer så småningom.