lördag 6 februari 2010

Nytt tyg

Det här är det nya Åhlénstyget. Det heter Fantastics och är designat av Kicki Edgren Nyborg.

Jag tycker själv att det skulle passa utmärkt till en "slapbag" eller någon annan typ av kasse. Men självklart passar det till en massa andra saker.

Jag blev helkär i detta tyg direkt när jag såg det,

Får jag presentera

Får jag presentera Herr Agaton Mus. Han är en mycket stilig herre som satsar på det här med att vara välklädd.

Precis som hans väninna Fru Amalia Mus så är han sydd helt i bomull och stoppad med ett giftfritt fiberfyll.

Han finns nu upplagd på hemsidan.

Full längd är 58 cm. Givetvis är han av-och påklädningsbar. Jag har försökt hålla ner antalet lösa delar även denna gång.I byxorna är det två tryckknappar i knäppslån längst ner.Skjortan har sex tryckknappar, fyra i fram och två i ärmarna. Dessutom är det fyra vanliga knappar som dekoration i fram.

Västen har två tryckknappar och två vanliga knappar som lösa delar.

fredag 5 februari 2010

Dålig planering

Jag hade tänkt fotografera Herr Agaton Mus och det nya tyget idag. Men nu hampade det sig så att jag planerade lite för dåligt. När jag riggat allt och ska knäppa fotot så lägger batteriet av. Det var bara att stoppa in det i laddaren. Jag hade hoppats att det skulle vara färdigladdat medans det fanns ett bra dagsljus, men det ville sig inte.

Så nu får vi vänta med det till imorgon. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller nåt sånt.

Själv ska jag fortsätta att dammsuga med den nylagade dammsugaren. Det är liksom katthår, kattsand och trådsnuttar både här och där efter det ofrivilliga städstoppet. Hinner och orkar jag så ska jag börja på en jeansväska som jag fick inspiration till när jag shoppade i onsdags.

torsdag 4 februari 2010

Ännu mera guldkorn

Idag var vi ner på stan för vi skulle shoppa lite sådana där udda saker som det behövs lite olika butiksbesök för. Bland annat så var vi på Åhléns. Det är där jag köper den "braiga" stoppningen till musdockorna. Jag behövde även trycknappar för att kunna sy klart det sista på Agaton som kommer att presenteras innan helgen. På Åhléns hittade jag även ett underbart roligt tyg. Åhléns har väldigt mycket snygga tyger. Tyvärr är de rätt ofta dyra, men nu var det halva reapriset så jag passade på. Egentligen behöver jag absolut inte mer tyg men detta var så speciellt att jag inte kunde låta bli. Det blir nog minst en "slapbag" av det.

Från Åhléns skulle vi hasta vidare till några fler butiker. Då träffade vi en ung släkting som vi stod och surrade med en lång stund. Det var så trevligt eftersom det var länge sedan vi träffade henne sist. Vi hann inte många meter förrän vi träffade ytterligare en vän. Det var min promenadväninna K. Hon sa att hon skulle åka ut till Ica Maxi så om vi ville hänga på var vi välkomna.

Det erbjudandet nappade vi på för att kunna handla hem lite tungt. Det gör att det blir mindre och släpa i nästa vecka när vi planerat in nästa storhandling.

Så även denna dag känns som en plusdag. Den är ju inte heller slut än så vad vet man, fler guldkorn kan ju trilla in. Det gäller att samla på dem så livet blir så glatt som möjligt.

Värmande kärlek

Ibland blir man extra varm i hjärtat. Det blev jag igår. Förutom att jag hade en trevlig dag med min väninna så blev jag extra glad när jag slog upp mailen när jag kom hem. Då hade jag fått ett mail från dottern. Hon föreslog att vi skulle komma upp till dem vecka 10. Det är sportlovsveckan hos dem. Det innebär att hennes sambo som är lärare är ledig. Själv springvickar hon just nu och hade inget inbokat den veckan. Dessutom hade hon kollat efter billiga tågbiljetter åt oss.

Så nu har jag bokat två biljetter ToR Stockholm-Sundsvall för endast 380:- tillsammans. Det är helt otroligt billigt. Dessutom är det X2000 så åkkomforten är det inget fel på. Vi fick även tag på bra åktider. Man tror knappt det är sant att man kan åka med SJ så billigt. Fortsätter det med sådana här priser så får nog bilen stå de gånger vi ska åka upp.

Mammahjärtat känns extra varmt och kärleksfullt idag.

onsdag 3 februari 2010

Det är rätt gött att leva.

Idag har jag varit ute i den stora vida världen. Nästan i alla fall. Halvvägs till storstan hoppade jag av pendeln. Jag skulle på mammografi.

Som den virriga tant jag är så gick jag fel, trots vägbeskrivning på kallelsen. Jag tog fel uppgång från tåget. Jag visste ju åt vilket håll jag skulle, så där var det inget problem. Men eftersom jag då kom från fel håll så blev det rätt jobbigt. Jag var helt övertygad om att jag skulle till en adress med nummer 110. När jag väl hittade dit så fanns det ingen mammografi där, enbart vanliga hyresgäster. Eftersom jag är en väldigt ordentlig (men virrig) tant så hade jag kallelsen med mig. Efter att ha kollat på den så insåg jag att det var nummer 101 jag skulle leta efter. Till slut kom jag rätt.

Jag var ute i god tid så jag hann, trots mitt irrande. Jag fick komma in direkt och allt gick snabbt så jag var klar samma tid som jag egentligen skulle varit där. Jag hade bestämt med en väninna att vi skulle fika efteråt. Nu ringde jag henne och sa att jag redan var färdig.

Medan jag väntade på henne så gick jag runt i centrum. Himla praktisk att lägga en mammografi mitt i en affärsgalleria. De måste veta vad kvinnor vill ha. Jag irrade in på KappAhl och fick se att de hade rea på reagrejerna. Det passade min plånbok. Så medan jag väntade på min väninna så shoppade jag loss ordentligt för 99:-. För den summan fick jag en långärmad tunika och en söt kortärmad topp, lämplig för sommaren. Det hade varit dumt att låta bli de fynden, även om alla extra kronor egentligen ska sparas till bilreparation.

Väninnan och jag delade på en semla och till det blev det två koppar kaffe i var medan vi pratade och pratade. Det var länge sedan vi sågs så vi hade en del att ta igen. Vi slängde även lite käft med några herrar i vår ålder. En liten oskyldig flirt har även virriga gamla tanter rätt till ibland.

När vi sedan skildes åt, väninnan till sin bil och jag till pendeln, så tänkte jag att livet är bra skönt ändå. Här har jag i lugn och ro kunnat handla lite billigt, träffat en vän som jag fikat och surrat med. Behöver man så mycket mer i livet egentligen. Ja, det skulle väl vara det där med lite bättre betalt då.

tisdag 2 februari 2010

America´s got talent

Ikväll såg jag finalen på America´s got talent. Jag vet inte när finalen gick av stapeln egentligen, men det spelar ingen roll. Jag brukar normalt inte följa det här programmet, men eftersom sambon tittar på blir jag involverad indirekt, så att säga.

Den här killen fastnade jag tidigt för. Han sjunger så ljuvligt så armhåren reser sig och man får rysningar över ryggen. Jag har gråtit en skvätt ikväll för det gör jag när folk lyckas. Glädjetårar alltså. Det fanns fler kandidater som gärna också fått vinna, men så är spelets regler att det är bara en som kan vinna. Att bli tvåa, trea eller femma är inte heller fy skam i en sådan jättetävling. Lyssna nu på Neal och njut. Här kommer han.

Mystiska saker händer

Det är märkliga saker, dessa datorer. Idag kom jag inte heller in på hemsidan så jag började fundera på om jag skulle ringa till Danmark där själva webhotellet häckar. Jag ber sambon kolla på sin dator om han kommer in på min hemsida. Det gick lätt som en plätt och själv såg jag nog ut som en fågelholk i nyllet.

Misstanken blev ju då att felet fanns i min dator. Vi bytte plats så jag satte mig vid sambons dator och kollade både på webhotell och hemsida. Allt såg juste ut. Sambon satt vid min dator och kliade sig i huvudet. Vi var rörande överens om att på något vis hade hemsidan blivit spärrad hos mig. Men hur? och varför? var frågor vi inte kunde besvara. Till slut uppdaterade sambon lite grejer och helt plötsligt fungerade allt igen. Det är ett mysterium.

Jag har i och för sig ibland fått för mig att jag har ett intrång på min dator. Den lever liksom ett eget liv ibland. Men vi har ju både hängslen och livrem som säkerhet, så det är näst intill omöjligt att det kan ske. Och vem skulle ha något intresse av att hacka sig in hos mig. Jag har ingenting av vikt på min dator. Inte för andra i alla fall.

Ja, oavsett vad det beror på så har hemsidan tydligen fungerat hela tiden. Numera gör den det även i min dator.

Uppdatering: Senare idag fick jag mail från webhotellet. De hade haft problem så det var nog inte enbart min dator, trots allt.

måndag 1 februari 2010

Hemsidan

Min hemsida ligger nere sedan ett dygn tillbaka. Det verkar som om det är hela servern för one.com som ligger nere eftersom jag inte kommer in någonstans. Det stör mig väldigt. Jag har en tid tänkt lägga över bloggen dit, eftersom jag har egen domän. Nu känner jag att det är tur att jag inte gjort det.

söndag 31 januari 2010

Hjälp till och stötta Assistansuppropet

Jag har en önskan till er som är med på Facebook. Hjälp till att stödja Assistansuppropet. Det är återigen Försäkringskassan som försöker ge sig på den lilla människan. Denna gång är det funktionshindrade med personlig assistans. Läs mer om det här:

http://www.assistansuppropet.se/

Om du tycker det är viktigt att stötta så kan du göra det genom att gå med på listan på Facebook. Det finns en knapp på hemsidan där man kan klicka in sig på. Assistansen är så oerhört viktig för att man som funktionshindrad ska kunna leva ett så aktivt liv som möjligt.

Det där med tidningar

Jag vet inte varför, men jag är en urusel tidningsläsare. Alltså morgontidningen läser jag, men veckotidningar och månadstidningar är ingenting för mig. Jag har just röjt på köksbordet. Där var ett antal högar. En del ända från tiden före jul. Nu har de inte legat på bordet hela tiden utan de har varit undangömda över julhelgen. Med en ambition att röja i dem, så åkte de fram på bordet när julen åkte ut. Idag tog jag tag i det.

Det var mycket smått och gott jag hittade. Bland annat tre olästa nummer av Reumatikertidningen och två nummer olästa Reumatikerkontakt. Det låg även en halvläst Fat Quarter där. Det här är ju tidningar som borde vara viktiga för mig att läsa. Reumatikertidningen har oftast många bra artiklar om forskning och annat som rör en skruttig tant. Reumatikerkontakt är den lokala tidningen som visar vad som händer runt om i vårt landsting. Att jag bara halvläst Fat Quarter är det mest konstiga. Det är alltså en svensk tidning för oss som quiltar. Det är en kanonbra tidning. Ändå blir den bara halvläst.

Som sagt var har det alltid varit så här med mig och tidningar. Jag älskade Ica-kuriren på sin tid. Ibland kunde det ligga nästan en hel årsprenumeration oläst. Det brukade sluta med att jag rev ur recept och korsordet och slängde resten. Ändå fortsatte jag att prenumerera år ut och år in. Till slut insåg jag det dumma i det hela.

Så kom Amelia som tidning. Perfekt, eftersom jag var i den åldern då. Alltså beställde jag en prenumeration. Som gick samma öde till mötes som Ica-kuriren. Jag brukade bläddra i den, läsa lite här och där och sedan lägga åt sidan för att läsa vidare. Så tänkte jag i alla fall att göra. Så småningom kom Tara. Jag avslutade Amelia-prenumerationen till förmån för Tara. Jag följde ju hela tiden Amelia Adamo rent åldersmässigt. Precis som hennes tidningsutgivningar gjorde. När M Magasinet kom hade jag lärt mig att det är ingen idé att jag prenumererar på någon tidning. De blir i alla fall inte lästa.

Jag får ibland tidningar av mina vänner. De läggs åt sidan för att läsas. Tills jag hittar dem olästa vid någon bordsröjning. Själv förstår jag ingenting, eftersom jag älskar att läsa. Jag är ju en bokslukare, varför då inte en tidningsslukare.

Nu åker i alla fall Reumatikertidningen in på muggen. Där brukar jag faktiskt läsa en tidning då och då.