fredag 24 januari 2014

Nu är jag tristare än trist

Just nu är jag urusel på att sköta om bloggen. Jag syr gardiner, men det är bara enfärgade grå och mörkblå. Inget kul alls att visa upp. Dessutom är de ju inte upphängda. Det ska jag göra hos beställaren när allt är färdigt. Då kanske det blir foton. Vi får se.

Idag har jag i alla fall städat linneskåpet. Lite annat än bara att sy. Letade efter en speciell duk. Mitt uppe i allt letande så blev det utrensat och snyggvikt och bättre plats. Även klädkammaren fick sig en släng av städsleven igår. Så nu måste det bli ett loppisbesök på tisdag. Mest för att lämna in utrensat. Men känner jag oss själva rätt så lär det bli något inhandlat också.....:-)

tisdag 21 januari 2014

Boktips

Bild lånad hos Bokus.com
Jag är en riktig deckarfreak och har många favoritförfattare i den genren. Jeffery Deaver räknas in i den skaran. Han har oftast karaktären Lincoln Rhyme som sin huvudperson. Men inte i denna boken, Tyst gisslan, som är Deaves genombrottsbok.

Tyst gisslan handla om ett gisslandrama och är nog en av de mest spännande böcker jag läst på länge. Det var en riktig bladvändare, som gjorde att jag läste lite för länge vissa nätter.

Man får alltså följa gisslanförhandlaren Arthur Potter i hans jobb att försöka få gisslan fri. Gisslan består av åtta dövstumma elever och deras två lärare. Parallellt med Potters arbete får man även följa gisslans och gisslantagarnas upplevelser.

Jag rekommenderar denna bok väldigt varmt. Men tänkt på att tanka mycket sömn innan du börjar läsa den.....:-)

måndag 20 januari 2014

Busungarnas fönster

Jag har fått en större beställning. Jag ska sy gardiner till tre rum och kök. Det är en kompis till sambon som behöver hjälp. Eftersom jag redan börjat på den här gardinkappan så gjorde jag den klar först. Det är till småprinsarna Nelson och Lennox som ska ha Emil och Ida i sitt fönster.