lördag 22 september 2012

En av mina idoler

Jag har en musiksmak som kanske inte stämmer med min ålder. Men det bryr jag mig inte om. Det jag gillar, det gillar jag. Och dit räknas Pink.

Jag gillar hennes attityd och kaxighet. Det är lite som jag själv var en gång i tiden. Jag har nog rätt mycket kaxighet inom mig fortfarande. Men numera ger det sig mer i uttryck att jag brinner för orättvisor. Tyvärr gör min kropp att jag inte längre klarar av att engagera mig i sakfrågor. Men brinner det gör jag. För både det ena och det andra. Vilket kan ge sig i uttryck att jag vill be folk fara och flyga ibland, eller att jag får en hjärtklappning som gör att jag skakar i hela kroppen. Ni har tur som slipper se mig sån, eftersom det inte syns när jag häckar bakom mitt tangentbord........:-)"Mormors" goknular

Man blir ju alldeles varm i hjärtat av att se det här.

tisdag 18 september 2012

Storhandling

Idag har vi varit iväg på den månatliga storhandlingen. Samtidigt passade vi på att åka till vår favoritloppis. Vi har rensat ut en del ur garderober och porslinsskåp så vi hade fulla bagaget med grejer som skulle lämnas in. Naturligtvis åkte vi inte tomhänta därifrån heller. Det blev som vanligt lite böcker och några riktigt snygga tyger. Dagen känns väl använd och plånboken blev inte alltför ansträngd, trots att vi köpte rejält med mat också.

måndag 17 september 2012

Cickis mat- och bakhörna

Igår blev det några potatisar över efter middagen. Eftersom ingen mat får kastas här så bestämde jag mig för att baka potatislimpa idag. Jag kokade några till för att få rätt mängd. Det blev ett underbart surdegsbröd. Saftigt och smakrikt.

Sambon har fyllt år idag. Vi har slutat att köpa presenter, men gör så att den som fyller år får bestämma middagen. Sambon kom inte på något mer än att han ville ha kyckling. Resten fick jag överraska honom med. Efter lite kikande i olika kokböcker så infann sig inspirationen. Jag skulle göra en kycklingwok.

Jag plockade fram några gamla hederliga rotsaker i form av morötter, palsternacka, lök och purjolök. Det medelhavska köket fick bidra med vitlök, vit paprika och spagetti (i brist på nudlar). Från Asien hämtade jag kryddningen. Det blev röd currypasta och curry vindaloo. För den som aldrig använt curry vindaloo så kan jag berätta att den har en liten sötma i smaken och ger en något rundare currysmak än den vi annars använder. Vi använder mest den orientaliska varianten som är starkare än vanlig curry.

Den gamla elektriska woken plockades fram och diskades av. Det var så länge sedan jag använde den att den blivit dammig. Sedan var det bara att strimla, hacka och woka i olika omgångar. Efter att allt blivit klart så avslutade jag med att salta och sätta till lite kycklingfond. Jag hade helst velat ha i lite fisksås, men den var tyvärr slut.

Allt blev väldigt gott även om jag saknade fisksåsen speciella sälta. Sambon var nöjd med sin födelsedagsmiddag. Det var det viktigaste.

Vi avslutade kvällen med att skära upp några skivor ljummen potatislimpa och bre Black Castello på. Det var en höjdare som jag rekommenderar. Det funkar säkert med andra limpsorter också.

söndag 16 september 2012

Blöt, blötare, blötast

Idag passade jag på att plantera om de sista pelargonerna på balkongen. De sitter numera i vanliga krukor som är bara att lyfta in när det blir för kallt ute.

Eftersom det blir rätt söligt av sånt jobb så tänkte jag passa på att dammsuga av balkongen också. Det blev så fint. Dammsugaren markerade för att påsen började bli full, så jag tänkte avsluta mitt jobb med att byta till en ren dammsugarpåse.

När jag lyfter upp den gamla, så är den dyngsur. Det är också alldeles fullt med vatten i dammsugaren, under där påsen suttit. Tydligen var det blötare i balkongmattan än jag förstått. Jag var glad att vi kostat på oss en dammsugare med överhettningsskydd. Jag hoppas att den hade löst ut om det blivit ännu blötare.

Nu torkade jag ur så mycket som det gick och dammsugaren har sedan stått med öppen lucka för att lufttorka innan jag sätter i en ren påse. Tänk att en alldeles vanlig lördag i september kan bli så äventyrlig.