lördag 26 juli 2008

Hemsida

Nu har jag gjort något jag aldrig tidigare har gjort. Jag har gjort en hemsida. Jag är grymt imponerad över mig själv. Visst har jag fuskat lite genom att använda ett hemsidesprogram med färdiga mallar. Men det var en hel del pillande och fipplande ändå.

Nu har jag lagt in det mesta av de saker som jag har osålda. Alla sidor är inte helt klara ännu, men klockan är mycket och jag är trött. Resten får bli en annan dag, förmodligen redan imorgon.

Jag är hemskt tacksam om jag nu kan få synpunkter på hemsidans utseende. Både ris och ros mottages tacksamt.

Uppdatering: Det är kanske lämpligt att jag sätter ut hemsideslänken också. Trött eller???

www.cickidesign.se

fredag 25 juli 2008

Sommarlivet

Om jag verkar lite "off" så är det riktigt. Det är jag. Jag lever ett liv utanför bloggen, även om det livet är väldigt mycket kopplat till bloggen. Jag syr på en beställning. Jag håller på att pilla med en hemsida för att kunna presentera min alster på ett bättre sätt. Och så är vi på lotten. Men igår orkade jag inte vara flitig där. Jag satt i skuggan under äppelträdet medan sambon monterade vattenpumpen. Jag handräckte lite när det behövdes. Sedan kunde vi vattna alla små törstande plantor. Det är bra med en kolonilott med inbyggt bäck.

tisdag 22 juli 2008

Shopping

Idag har det varit shoppingdag. Det var meningen att jag och väninnan U skulle gå på loppis. Det visade sig emellertid att de hade sommarstängt, så det besöket är uppskjutet till i slutet av augusti. Däremot blev det shopping på stan. Jag och sambon fortsatte ner på stan när det inte blev någon loppis. På stan var det slutrea på det mesta. KappAhl och Din sko gav inget. Men på Lindex blev det desto mer. De hade "Ta två betala för en" på reavarorna. Så jag plockade på mig en laddning in i provhytten. För det mesta brukar jag känna mig tjock och missnöjd och inte köpa ett dugg. Idag var det tvärtom. Allt jag plockat på mig satt snyggt, till och med ett par jeans. Så jag köpte tre tunikor och ett par jeans och betalade inte mer än 328:- för hela kalaset. Vet inte när jag köpte så mycket kläder senast.

Sambon behövde byxor så efter Lindex begav vi oss till Dressman. Där blev det lite problem med storlekarna. Sambon hade svårt att acceptera att han öka två storlekar i vikt. Men när han väl fick på sig rätt storlek så blev det två par byxor för hans del. Även här för en billig penning. Sammanfattningvis är vi nöjda med vår shoppingdag. Mycket kläder för lite pengar. Det gillar jag.

måndag 21 juli 2008

Tävling


Jag tävlar om den här snygga skinnväskan ifrån Harges inne hos Härligheter enligt Erika. Anmäl dig du också. Utlottningen sker 10 augusti.

Två kassar

Här har jag sytt två likadana kassar. Den ena är fodrad med återanvänt brunt lakansväv. Till den andra har jag återanvänt en grönrutigt bordsduk. Jag tyckte bården var lite kul så den fick vara kvar. Bägge två är storleksmässigt anpassade till att användas vid mathandling, bred botten och korta handtag.

söndag 20 juli 2008

Quinoa

När dottern var här för några veckor sedan så pratade hon sig varm om quinoa. Hon och hennes sambo åt det ofta, eftersom de försöker leva så GI som möjligt. Vi letade quinoa på Willys, medan de var kvar här. Den vi hittade där var bara så vansinnigt dyrt att det struntade vi i då.

I fredags när vi hade vår pensionärsshoppingdag så letade vi på Coop. Och hittade, till och med ekologisk från Saltå Kvarn. Så igår premiäråt vi det. Jättegott. Påminner lite om bulgur som både jag och sambon gillar. Vi smaksatte quinoan med stekt lökhack, soltorkade tomater, svarta oliver och persilja. Till det ungsstekte vi varsin kycklingfilé. Mums.

Eftersom både jag och sambon är lite väl förtjusta i kolhydratstinna saker så får vi försöka dra ner på det på annat sätt. Jag har svårt att avstå från mina smörgåsar och han har svårt att låta bli kaffebröd. Vi föredrar även vanlig pasta och ris framför det nyttigare fullkornsriset och fullkornspastan. Men nu har vi hittat ett nyttigare alternativ att ta till.

Irriterande

När jag hade mitt bankdatastrul i fredags så rensades det bort en massa i sökandet efter felet. Bland annat så rensades alla cockies bort. Vilket gör att nu får jag sitta och fylla i en massa saker igen för att få nya cockiesar. Mycket irriterande, tycker jag som vill att allt ska gå så fort som möjligt.