lördag 13 december 2008

Hemsidan

Idag har jag uppdaterat hemsidan med lite stickade och sydda dockkläder. Man hittar det under fliken Övrigt. Hade tänkt göra mer men är lite sliten efter gårdagens party.

fredag 12 december 2008

Nya uppdateringar

Idag har det blivit lite nya uppdateringar på hemsidan. De sista julsakerna är utlagda. Rubrikerna Kuddfodral, Textilburkar och Väska är också uppdaterade.

Det kommer mer imorgon. Då blir det bland annat dockkläder och stickat och virkat från min väninna Ulla.

Nu ska jag sätta på mig festansiktet, byta kläder och kila iväg på ett litet party.

Dagens dikt

Jag fick en dikt på mailen idag från väninnan KB. Den är så fin att jag delar den gärna med fler.

Jag bad tiden gå saktare
Jag bad den vänta på mig
Men den väntade inte
Den ville inte lämna mig i det förflutna
Livet ligger i framtiden
Det som vi lärde oss av gårdagen
är vishet till morgondagen

Hemsydda kläder

När jag stod på marknaden så stod det några tjejer i ett stånd bredvid oss. De sålde hemsydda barnkläder samt träleksaker. Det var otroligt fina saker de hade plus att jag tyckte det var humana priser. Nu vill jag göra lite reklam för dem. Gå gärna in och titta på deras hemsida och bedöm själva vad ni tycker.

Företaget heter El&Vi´s Wear
http://www.elviswear.se/

torsdag 11 december 2008

Luciafest

Ikväll har sambon och jag varit på Luciafest hos Reumatikerföreningen. Det är alltid kul att gå på deras träffar för då är det så många vänner man träffar som man inte ser så ofta annars. Reumatikerföreningen blev ju mitt sociala nätverk när jag flyttade hit till stan, nysjuk och kände ingen mer än några av sambons vänner. Men hos Reumatikerna har jag fått mitt eget väninnenätverk. Det är mina fibrovänner, det är mina badvänner och min kära skrivargrupp. Numera börjar ju även sambon lära känna en del av mina väninnor och deras män.

Vi har sett ett helt ljuvligt litet luciatåg. Det var en av stadens friskolor som lussade för oss. Det var andraklass-barn så de var inte mer än 7-8 år. Tänk vilka underbart klara och vackra röster de har i den åldern. Vi bor ju i en väldigt mångkulturell stad vilket var väldigt tydligt i detta luciatåg. Vi fick höra att Lucia kom från Frankrike. Hon hade bott i Sverige i ett år eftersom hennes pappa tillfälligt arbetade på en av stadens stora industrier. Hon skulle snart flytta tillbaka till Frankrike. Trots att hon inte pratade mycket svenska så hade hon lärt sig att sjunga alla sångerna. En av tärnorna hade kommit från Mexiko i september. Hon pratade ingen svenska än men hade lärt sig sångerna ändå. Det är otroligt. Men bor man i vår stad så är man van med att det är så då och då.

Som vanligt så blir jag ju så rörd. Jag är jättefånig när det gäller sådana här saker. Jag satt alltid på barnens avslutningar och snörvlade och skämde ut mig. Jag kan inte ens höra Den blomstertid nu kommer på radion utan att ögonen rinner över. Så blev det ju ikväll också. Det är bara att vänja sig.

Vid alla våra träffar så säljs det lotter. Likadant ikväll. Vi vann varsin sak så nu har vi doftljus med äppeldoft och ytterligare en julskiva till samlingen.

Fick även med mig hem en del av bästa väninnans stickade saker. Jag sålde en del av de sakerna på marknaden. Nu har vi kommit överens om att jag ska lägga upp lite av det på hemsidan, få se om det kan vara något.

Det blir inte alltid som man vill

Idag hade jag tänkt försöka hinna med att lägga upp det sista på hemsidan. Men se det gick inte. Efter första fotot så ville inte kamerabatteriet var med längre om det inte fick mer power. Jag hade tänkt lägga det på laddning igår, men som det ofta är nu för tiden, så glömde jag bort det. Nu kommer uppdatering först imorgon eftersom jag snart ska iväg.

Fram tills dess så ska jag dammsuga sovrummet för nu har jag plockat ihop alla tyger som legat drällda överallt. Det mesta ligger inpulat under sängen. Jag ska ta itu med det ordentligt och sortera ut en massa efter alla helger. Dessutom ska jag för en gångs skull sätta på mig festansiktet. Hoppas inte vi gympar så hårt att det smetas ut.

onsdag 10 december 2008

Kassar bra för miljön

Idag har jag uppdaterat en hel drös med miljökassar. De finns ju i flera exemplar, men jag försöker göra dem lite olika genom att sätta olika foder och handtag. Dessutom är det ju ingen massproduktion jag sysslar med så det blir inte många lika exemplar runt om i landet. Titta gärna in en sväng på hemsidan få se om det finns något som passar.

Imorgon blir det nya uppdateringar, om jag hinner vill säga. Imorgon är det både vattengymnastik och Luciafirande hos Reumatikerföreningen. Så då får man plocka fram den sociala Cicki. Sambon får också följa med på Luciafirandet. Tänk vad snäll jag är mot honom....:-)

Jag, en enbuske

Vännen Viola går just nu igenom samma trassel med sin sons skola som jag gjorde en gång i tiden. Jag förstår precis hennes frustration och maktlöshet mot stelbenta makthavare som inte vill rucka på sina rutiner. Hon är på sin sons skola på möte idag och jag håller tummarna för att allt ska gå bra. Hon har förberett sig väl, vilket är bra. Så jag har en liten historia om hur det gick en gång när jag var helt oförberedd.

Jag hade blivit kallad till möte på sonens skola. Jag fick inte veta vad det skulle handla om, så jag kunde inte förbereda mig. När jag kom dit så satt där sonens lärare, sonens assistent, skolans rektor samt studierektor. Det som följde var att jag blev totalt utskälld för att jag hade lämnat ett meddelande till assistenten, ett meddelande jag borde gett läraren. Att jag hade gjort på det viset handlade om tidsbrist och att jag hade bättre tillgång till assistenten än till läraren.

Så där satt jag alldeles ensam och bara grät och grät medan fyra andra personer var jättearga på mig och jag fattade ingenting. När jag kom rödgråten tillbaka till jobbet så ringde jag en väninna för att få utlopp för mina kaotiska känslor. Hon var själv handikappförälder plus att hon var kurator på sonens barnhabilitering.

Jag storgrät i telefonen och sa: "Karin, de har trampat på mig." Då svarade den kloka Karin: "Cicki, du är som en enbuske, seg. De kan trampa på dig hur mycket de vill, men de kan aldrig knäcka dig. Du reser dig alltid igen." Tänk så klok hon var. För denna sega egenskap har jag haft nytta av många gånger i livet. Så att jämföras med en enbuske är en komplimang.

Jag utnämner nu även Viola till en enbuske för hon har de rätta egenskaperna. Seg, tålig och oknäckbar.

tisdag 9 december 2008

Mer uppdateringar


Nu är det mer uppdateringar gjorda på hemsidan. Bland annat några saker med dessa ljuvliga dalahästar. De är helt enkelt dödssköna. Tyget är ett handtryck från Frösö tryckeri.
Jag tror de sista julsakerna är utlagda nu. Jag har inte gått igenom alla lådor och kassar än så det kan eventuellt dyka upp någon mer julsak.
Nu ska jag lägga mig en stund. Har varit tvungen att ta värktabletter, vilket jag inte gör i normala fall på dagtid. Men idag var jag tvungen.

måndag 8 december 2008

Julståndet


En lite dålig bild men så här såg det i alla fall ut när vi stod på marknaden.

Nu håller jag på att uppdatera hemsidan och har lagt in de julsaker som blev kvar. De rear jag ut nu. Gå gärna in och titta.

söndag 7 december 2008

Slut för den här gången

Nu är marknadsäventyret över för den här gången. Jag var väldigt negativ i morse och kände att jag ville inte i väg. Men när vi väl var på plats och ståndet var upplockat och arrangerat så kändes det bra igen. Det var roligt att heja runt på de andra knallarna som man träffat förra helgen.

Idag var det mycket folk i rörelse. Många tittade bara men vi sålde lite grand i alla fall. Vi var inte alls lika trötta ikväll som vi var förra helgen. Så vad vet man. Det kanske inte är vår sista marknad. Det får framtiden utvisa.