fredag 12 oktober 2012

En svart skönhet

Självklart får jag mina personliga favoriter när jag syr. Den här väskan tillhör den kategorin. Jag tycker själv att den är otroligt fin.

Den började sitt liv som kjol, som såg ut som en mockakjol. Med frans nedtill. Till min stora sorg kunde jag inte ha denna urläckra kjol.Jag tyckte den var för fin för att gå hädan, så det fick bli en reinkarnation. Kjolen återföddes som handväska.


Du hittar mer uppgifter och större bilder på

www.cickidesign.se

torsdag 11 oktober 2012

Jippie!

Jag ska äntligen få en ny dator. Eller ny och ny, bättre begagnad men ny för mig. Enligt sambon är det ett riktigt krutpaket som han själv skulle kunna tänka sig. Säger han så då tror jag det är något häftigt. Den här gamla häcken hänger sig sjuttioelva gånger om dagen och lever ett alldeles eget liv. Jag är lika lycklig varje gång jag får något att fungera som jag vill.

Den kommer till veckan. WOW!

tisdag 9 oktober 2012

Dagens kopierade text

Jag har fått en ny favoritdeckarförfattare. Det är Jo Nesbö. Jag blir så imponerad över hur någon kan beskriva saker och ting på ett så målande sätt, som han bland annat gör. När jag låg och läste igårkväll så stötte jag på detta stycke. Jag måste bara få dela med mig av det. Det är nästan som poesi, deckarförfattarpoesi. Och jag blir nästan avundsjuk över att jag inte kan skriva så. Det är tur att jag kan läsa i alla fall. Och få njuta av ordtrolleriet.

---------
"Att de är kvinnor med familj som en dag på senhösten plötsligt försvinner?" sa Björn Holm med rester av Totendialekten han hade tagit med sig på flyttlasset från Skreia tillsammans med vinylskivsamlingen med Elvis, hardcore hillybillymusik, Sex Pistols, Jason & The Scorches, tre handsydda kostymer från Nashville, en amerikansk bibel, en lite för kort bäddsoffa och ett matsalsmöblemang som hade överlevt tre generationer Holm. Allt staplat i en släpvagn och fraktat till huvudstaden av den sista Amazonmodellen som hade rullat ut från Volvofabriken 1970. Björn Holm hade köpt Amazonen för tolvtusen, men inte ens då visste någon hur långt den hade gått eftersom kilometerräknaren bara gick till hundratusen. Bilen uttryckte emellertid allt Björn Holm var och trodde på och luktade dessutom bättre än något annat han visste, en blandning av fuskskinn, plåt, motorolja, solblekt hatthylla, Volvofabrik och säten impregnerade med svett som Björn Holm kunde förklara inte var vanligt kroppssvett utan en ädel fernissa av alla tidigare ägares själ, karma, ätvanor och livsstil. Tärningarna som hängde från backspegeln var Fuzzi Dice-sammetstärningar i orginal som visade exakt rätt blandning av äkta kärlek och ironisk distans till en förfluten amerikansk kultur och estetik som passade som hand i handske för en norsk bondson som fått Jim Reeves i ena örat, Ramones i andra och älskade bägge. Nu satt han på Harrys tjänsterum med en rastamössa som fick honom att mer likna en narkotikaspanare än en kriminaltekniker. Under mössan stack två enorma, illröda och kotlettformade polisonger ut och ramade in Björn Holms runda trevliga ansikte och ett par någon utstående ögon som gav honom ett fiskaktigt och konstant förvånat uttryck. Han var den ende som Harry insisterat på att få med i sin lilla utredningsgrupp.
-------------------


måndag 8 oktober 2012

Dagens musikrysare igen

Nu ligger versionen med Moa Lignell och Kajsa Grytt ute på You tube. Tänk hur man kan påverkas av musik ibland. I alla fall är det så för mig. Jag kan börja gråta och faller nästan i trans om jag hör något som påverkar mig starkt. De här två damernas sång hör till ett sådant ögonblick.

Dagens musikrysare

När Moa Lignell och Kajsa Grytt sjöng Because the night tillsammans i Kalle Moreus program så fick jag rysningar i hela kroppen och tårar i ögonen. Så himla häftigt!