lördag 3 april 2010

Påskfrämmande

I sista minuten blev det bestämt att äldsta bonussonen med nya flickvännen kommer hit på middag i morgon. Så idag har det städats. Plus att vi har varit duktiga och tagit en långpromenad till vårt eget Willys som numera är återuppbyggt. Det var lite kompletteringshandling som behövdes.

Snart är det Körslaget och Millenium som gäller. Vi får titta på det ena och spela in det andra. I vilken ordning det blir vet jag inte än. Men så ser dagen och kvällen ut hos oss i alla fall.

Hoppas alla har en fortsatt skön påsk.

fredag 2 april 2010

Theremin

Om ni såg på Talang ikväll så var det en man som spelade på en theremin. Detta instrument introducerande Christina i mitt liv i höstas. Här kan du läsa om det hon skriver om det. Det är verkligen ett udda och spännande instrument. Bland annat förekommer det i filmmusiken till min favoritfilm nr 1, Gökboet. Gå till Christina på Stribergs station och lär dig mer om denna ljudmaskin.

Kärlek smärtar

Rolling Stones var och är fortfarande mina stora idoler. Det har de varit ända sedan begynnelsen när man lyssnade på Tio i topp och Kvällstoppen med Kersti Adams Ray.

Deras liv har ju verkligen varit brokigt och innehållit det mesta. Ändå är de "still going strong". Man blir i och för sig lite ledsen när man ser hur Keith förvaltat sitt liv. Han har nog klippkort på rehab. Ändå orkar han fortfarande turnera. De ska ut i år igen, har jag hört.

Här kommer ett klipp med en gammal och en ny idol. Keith (som förmodligen inte är riktigt nykter) samt Norah Jones som numera tillhör mina nya idoler med sin finstämda sångröst. Man är inte så van att se Keith spela akustiskt. Han brukar inte heller så ofta sjunga själv. Han doar ju mest åt Mick. Trots han ostyrsliga kropp så kan jag ändå inte annat än njuta och drömma mig tillbaka till flickrummet där väggarna var tapetserade med Stenarna och andra idolbilder.

torsdag 1 april 2010

Multitasking

Sambon tittar på en dokumentärfilm om andra världskriget på den ena dator. Samtidigt spelar han poker på den bärbara. Det är det jag gillar hos honom, att han har sådan kontakt med sina kvinnliga sidor.

Glad Påsk

Vill önska alla en riktigt Glad Påsk.

Här kommer det inte att hända ett dugg, om inte livet överraskar med något. Vi har inte ens planerat någon speciell påskmat utan det blir mest att äta gott som på en vanlig helg. Men jag blev vansinnigt sugen på laxtårta eller matjessilltårta som någon skrev om. Så det ska jag göra. Vilken av dem det blir, får vi se. Måste först köpa lite kavring och kesella. Annars blir det väl mest till att sy och titta lite på TV.

Hur nöjd är du med ditt liv?

En god vän ringde idag. Vi har känt varandra sedan vi var i tjugoårsåldern, det vill säga nästan ett helt liv. Vi brukar pratas vid på telefon med en eller två månaders mellanrum. Då avhandlas barn, barnbarn, äkta hälfter och vad som övrigt hänt på respektives hemmaplan. När jag lagt på luren så började jag fundera över hennes liv. Det kretsar kring den ende sonen och hans familj, maken och hans jobb, hennes gamla föräldrar och husvagnen. Hon har inte så många väninnor och är aldrig ute på några sådana träffar, hon handarbetar inte och har inga intressen utanför familjen. I mitt tycke ett torftigt liv.

Men så vände jag på tanken och började fundera över hur folk ser på mitt liv. Det är min sömnad, väninneträffar då och då, sambon, titta på tv en stund varje kväll, loppisbesök, bloggen och facebook. Det är inte heller speciellt spännande ur en betraktares ögon. Men jag trivs alldeles utmärkt med att ha det så här. Jag skulle i och för sig kunna tänka mig lite rikare rent ekonomiskt, men för övrigt är jag rätt nöjd.

Det är min goda vän också, nöjd med sitt liv. Hon skrattar mycket och berättar med stolthet om det enda barnbarnets framsteg. Det är sällan hon klagar över något utan lever rätt förnöjd med det mesta. Det är väl det viktigaste, att man är nöjd med den livslott man fått. Stackars dem som inte är det. Som sitter där avundsjuka och förgrämda över att livet inte blev som de hoppats och trott. De som måste spruta sin galla över andras liv för att känna tillfredsställelse. De är de riktigt stora förlorarna.

onsdag 31 mars 2010

Snarkfia

Fina flickor snarkar inte. Eftersom jag inte är någon fin flicka så bryr jag mig inte, utan snarkar rejält. Jag rapar och fiser också vid behov och om det inte stör någon annan.

Men tillbaka till snarkningarna. Det var ett stort problem i många år. Min fd man var rejält arg på mig i många år för att han inte fick sova. Sambon stod ut länge innan han sa något. Det var han som kom på att jag även slutade andas då och då. Det här påverkade naturligtvis även min dag, eftersom jag ständigt var trött. Jag hade en väldigt dålig sömnkvalitet. Fibron påverkar ju också min sömn, så det gäller att hitta allt som kan påverka. Bra sömn är ju oerhört viktig för en bra livskvalitet.

Fånig som man är, så tyckte jag det var pinsamt att söka för mina snarkningar. Snarkningar är ju sånt som män håller på med. Inte drar man timmerstockar när man var kvinna. Men så var det i alla fall. Jag var på olika utredningar och man konstaterade att jag hade trångt i svalget, därav detta med snarkningarna och andningsuppehållen.

Först fick jag en bettskena. Den provades ut efter alla konstens regler. Ändå kunde jag inte använda den. Efter halva natten slet jag ur den och sov vidare, snarkandes. Till slut bet jag sönder två tänder med denna bettskena. Då var det bara att inse att detta funkade inte.

Så vad göra. Ny utredning och nu begärde jag att få en CPAP som jag hört talas skulle vara bra. Så det provades ut en sådan. Jag fick sova över på Huddinge sjukhus för att se om den fungerade. Det gjorde den. Sedan dess har den varit som en god vän. Det är fyra år sedan.

I måndags och igår var jag på Huddinge sjukhus på kontroll igen. Sådana görs då och då, för att utvärdera hur det fungerade. På måndagen var jag dit och kollade en del värden, som t ex blodtryck. Allt var bra utom att jag väger för mycket. Men det var ju ingen nyhet. Jag fick med mig en pulsmätare hem som jag skulle ha på natten. På den registreras det hur lugnt jag sover.

Igår var jag tillbaka med pulsmätaren och hade även min egen apparat med mig. Pulskurvan var relativt bra, utom under en del av natten, då pulsen ökat lite för mycket. Så sköterskan ändrade min apparat till att blåsa in mer luft. När hon ska ställa in apparaten så upptäcker hon att filtret aldrig är bytt. Hon frågar varför jag inte gjort det. Mitt svar att jag hade inte en aning om att jag skulle byta något filter. Det var rejält äckligt när hon tog ur det gamla. Hon konstaterade att det var tur att jag fått i mig någon luft överhuvudtaget. Så nu ska jag byta filter två gånger om året. Det var ju bra att jag äntligen fick veta det.

Så igårkväll la jag mig med rätt inställd apparat och fräscht filter i den. Jag har sovit som en stock och bara vaknat en enda gång inatt. Nu känner jag mig pigg och utvilad och färdig för en tvättstugedag. Det är bra att man blir kontrollerad och godkänd och då och då.

måndag 29 mars 2010

Världens goaste granne 2

Världens bästa granne hämtade sina bilnycklar ikväll. Som tack för att vi lånat bilen fick vi en fläskfilé av henne. Det är sant. Hon är makalös och fantastisk.

Fast egentligen var det nog så att vi fick den för att jag tagit emot hennes matkasse som hon har på hemkörning. Men sånt gör jag ju gärna eftersom vi får låna hennes bil.

söndag 28 mars 2010

Önska i påskägget

Veckans klipp hos Spastugan är den rosendoftande bodylotion Intense Passion från Laura Hutton. Den innehåller bland annat avocadoolja och E-vitamin.

Denna bodylotion säljs nu för halva priset som då blir endast 49:-. Priset gäller t o m påskdagen.