lördag 9 november 2013

Utlottning

Som jag förvarnade om här så skulle jag komma med en utlottning. Nu kommer den.

Den 27/10 2007 gjorde jag mitt första inlägg i den här bloggen. Det har hunnit bli drygt 2500 sedan dess. Att starta bloggen var en otroligt bra sak som gjort att jag mött många vänner, fått skriva av mig och den har fått vara mitt bollplank och min ventil. Det måste ju premieras på något sätt. Det blir två saker jag lottar ut, så det är bara att välja själv vilken grej ni vill ha. Allt ni behöver göra är att skriva en kommentar om vad ni vill ha och länka utlottningen till er egen blogg. Vill ni vara med i bägge dragningarna så går det också bra.

Utlottningen avslutas söndagen 17 november kl 24.00

 Jag har länge funderat på att börja sälja mönster. Jag anteckningar mycket för mitt eget kom-ihåg när jag gör en ny produkt. Det har jag utvecklat nu med en utförlig text och mycket bilder. Så det är första vinsten. Mitt första egentillverkade mönster. Det går att få som pdf-fil eller pappersmönster. Vinner man inte så går det att köpa på hemsidan.
 Min andra vinst är en bok som jag skrivit tillsammans med en god vän. Den handlar om hur det är att vara förälder till ett barn som inte passar in i verklighetens ramar och regler. Det är inte bara två mamma berättelser utan vi försöker även tipsa om olika saker och ting. Boken släpptes -97 så vissa sådana saker kan ha förändrats sedan dess. Boken finns inte längre att köpas i handeln eftersom bokförlaget tagit bort den ur sitt sortiment. Gunilla och jag fick dela på det som var kvar. Biblioteken tillhanda håller den fortfarande.

Så passa på nu få se om lyckan står dig bi.....:-)

torsdag 7 november 2013

En sjukling rapporterar

Ni som inte följer mig på Facebook kanske undrar vart jag tagit vägen. Det där med några dagar i sängen, var ett "understatement". Jag har knappt varit ur sängen sedan onsdagskväll när jag la mig. Det har varit korta svängar för att peta i sig lite mat eller uträtta naturbehov. I tisdags var jag även en sväng till vårdcentralen och sedan ner på stan för att hämta ut mediciner.

Det är en jäkla bakterie som hoppat på mig. Läkaren var mest rädd för att jag fått lunginflammation eftersom jag hostar (fortfarande) så enormt mycket. Jag fick gå till labb och ta en snabbsänka. Den låg väldigt högt. Den ska ligga på max 10 innan den räknas som för hög. Jag hade 108! Så man kan ju kalla det jag har för en bakteriell influensa.

Jag är i normala fall en väldigt frisk person. Vilket låter konstigt med tanke på min fibro, KOL, sköldkörtel mm. Men jag menar vanliga sjukdomar som förkylningar och liknande. Jag kan inte minnas när jag var så här dålig senast. Det minns inte sambon heller och vi har varit tillsammans i tretton år. Så det är väl en  måttstock för att jag sällan är vanligt sjuk.

Idag är första dagen jag är ur sängen och jag vet inte om det heller räknas riktigt eftersom jag sov fram till kl 17. Nu är det två timmar senare och jag är helt schackmatt. Men jag har i alla fall duschat och fått riktiga kläder på mig.

Medan jag legat där och hostat så har bloggen hunnit fylla sex år. Det råkade jag ju missa. Eftersom det var evigheter sedan jag ordnade en utlottning så tänkte jag göra det den här gången. Nu orkar jag inte, men det kommer ut en vilken dag som helt. Så häng på.