lördag 5 maj 2012

Mallig

Under de gångna åren så är det jag som varit familjens finansminister och som hållit hårt i plånboken. Så sambon är inte så van att hantera pengar, vilket jag varit lite ängslig för nu eftersom jag vet hur det såg ut förr när han shoppade loss.

Idag skulle han åka och uträtta några ärenden. Han fick i uppdrag att stanna till på Willys och köpa lite vitlöksost till matlagningen. När han kom hem berättade han stolt att han stannat till vid fikabrödet, men gått därifrån utan att frestas av någonting.

Det tar sig, sa mordbrännaren. Jag är stolt över min adept.......:-)

fredag 4 maj 2012

Enkelt middagstips

Jag har varit rätt dränerad på energi idag. Visst, jag har bakat trettio tekakor, men där gick gränsen för min ork. Så det fick bli en enkel middagsvariant. Som blev kanongod.

Jag hade drygt 200 g färska champinjoner i kylen. De skivade jag och fräste på. Kryddade rejält med salt och rostad vitlök (Kockens). Kokade pasta, typ skruvar. Fuskade med att öppna en färdig burk med Pesto alla Genovese. Rörde ner peston och champinjonerna i den färdigkokta pastan. Serverade cocktailtomater till. Det blev väldigt mumsigt och var väldigt enkelt när orken inte räcker till.

Ett glas rött till är inte heller fel. Smaklig måltid.

Sekundsnabb rädsla

Vår toalettdörr är alltid öppen för Elvis skull. Vi har en liten spärr nere vid golvet så vi inte ska glömma oss och stänga den. Det här innebär att vi är lite bekväma och inte alltid stänger om oss när vi själva sitter där. Speciellt på natten.

Min säng står så till att jag ser rätt över hallen in på toaletten, när jag ligger där. Jag vaknade någon gång inatt och ser sambon sitta på toaletten. Han hänger lätt med huvudet.

Min första tanke är att nu har stackaren somnat på toan. Nästa tanke är att det hänt något värre. Tankarna får panik och det känns som en evighet innan jag tar mig ur sängen och kom fram till toan. Det handlar om bara några meter. När jag tar i sambon så reagerar han inte. Han är lite sval på huden. Mitt hjärta pickar på i raketfart. Tankarna far runt, runt.

Men tack och lov reagerade han när jag ruskade till mer bestämt. Och staplade tillbaka till sin säng och snarkade högt nästan innan han fått huvudet på kudden. Även jag somnade om lika snabbt.

Jag får hjärtklappning även när jag skriver om det.

torsdag 3 maj 2012

Säkerheten framför allt

Jag hittade en säkerhetsspärr på bilen idag.

Jag skulle hjälpa en väninna genom att hämta hennes systrar vid tåget. När jag ändå var ute och åkte så tänkte jag passa på att uträtta några småärenden. Bland annat skulle jag byta kolsyrepatron. När jag kom ut och ska starta bilen så är den tvärdöd!

Efter några försök får jag panik och ringer sambon och säger att jag står utanför Elgiganten och får inte igång bilen. Precis när jag sagt det får jag se att jag har drive-växeln i. Det går inte att starta bilen då. Jag hade stannat bilen, lagt i handbromsen och glömt att lägga i parkeringsläget.

Visst är det bra att man lär sig något nytt varje dag!

onsdag 2 maj 2012

Bråkig natt

Jag har sovit fruktansvärt illa i natt. Varit uppe med en och två timmars mellanrum. Det är sällan mina nätter är så nu för tiden. Förr var det alltid så.

Så jag var lite konfunderad över varför jag haft en så orolig natt. Jag fick förklaringen när jag skulle ta min morgonmedicin. Jag hade glömt medicinera inför natten. Ibland är man virrigare än vanligt. Det var ju bra att jag fick en förklaring i alla fall.

tisdag 1 maj 2012

Första omgången

Nu är första omgången bokhyllor klar. Välordnat och snyggt och till ock med lite plats över för att stoppa i nya böcker. Den här består av tre sektioner Billy.

Nu har jag tre sektioner Ivar-hyllor, fyllda med kokböcker och facklitteratur, kvar att damma. Är vi månne boknördar?

När vi skulle flytta från förra lägenheten så var det en man, som var på visningen, som undrade vad vi jobbade med eftersom vi hade så mycket böcker....:-)

Nu lämnar jag Ivarn åt sitt öde, ett tag i alla fall. Det drar i synerven, så jag ska klippa till lite spillbitar som ska kombineras ihop till stolsdynor.

måndag 30 april 2012

Valborg

Nu har vi varit och sjungit i våren hos våra goda vänner i deras sommarstuga. Det var helt underbart. Vi kunde sitta ute och äta. Klockan var nog över nio innan vi kröp in i stugvärmen.

Eldat har vi också gjort. Karlarna drog ihop ris och gammalt virke medan vi "tjejer" fixade med maten. Precis som det ska vara i ett jämställt samhälle.......:-)

söndag 29 april 2012

Före och efter

Före

 Egentligen borde jag fortsatt med bokhylleriet idag, samt bakat linfröbullar. Men det kändes mycket roligare att göra ordning på balkongen.

Nu känns det i hela kroppen men jag är så nöjd.
Före
Vi måste köpa mer matta, för den räckte inte. Där betongklumpen står (vid gallret) ska jag sätta ett miniväxthus för örtkryddor. I hörnan bakom ena stolen står en stor kruka med en spalje. Där ska jag ha tomatplantor.

Sedan ska balkonglådorna fyllas med olika sorters växter. Jag har fina pelargoner kvar från förra året och så fyller jag väl på med lite ettårigt.

På bordet står en kruka med månadssmultron som överlevt vintern. Jag har även en liten ros som jag fick av Polargrevinnan förra året. Den ska jag plantera om i en större kruka så blir den också jättefin. Lite lyktor ska få komplettera det hela.

Efter
Efter

Pappa-dag

Vi var hos pappa igår, mest hela dagen. Vi kom dit till kl två. Då började vi med en fika och lite småprat. Min bonussyster L hade varit och städat åt pappa på förmiddagen. Jag är så glad att hon finns nära och kan se till honom lite oftare än vad jag kan.

Efter fika och småprat åkte vi och köpte ett gäng pelargoner. De skulle vi plantera på gravarna. Till farmor köpte jag chockrosa blommor. De påminde mig om hennes färg på läppstiftet. Min farmor var mycket fåfäng och noga med sitt utseende. Jag tror hon gillade färgen på blommorna också.

Vi har en riktig familjegrav där nästan hela pappas släkt ligger. Det är hans morföräldrar, farmor och farfar och farmors tre systrar med respektive män. Pappa har två kusiner som fortfarande lever, men det är han som tagit på sig ansvaret att sköta om graven.

Vi körde runt en liten sväng i Uppsala och tittade på gamla och nya platser innan vi fortsatte ut till G:la Uppsala kyrka där mamma E ligger. Där ligger även hennes mamma med man. Mamma E fick klarröda vackra pelargoner på sin grav.

Vi tog även en sväng in kyrkan och tittade. Vi hade en diskussion om det här med grav eller inte grav. Själv är jag inte ett dugg sentimental för sånt och har inte besökt mammas grav på många år. Det har visserligen sina rutiga och randiga orsaker. Mammas man gifte om sig några år efter att mamma gått bort. När även den frun dog så la han henne i samma grav som mamma. Det kanske är jag som är fånig, men det känns inte bra för min del.

Själv vill jag bli spridd för vinden för jag vill inte att någon ska behöva känna sig tvingad till att sköta om någon grav efter mig. Dessutom anser jag att sorgen bär jag inom mig. Det känns inte nödvändigt att ha en grav att gå till. Vill jag så kan jag istället ha ett litet minnesaltare hemma för den jag sörjer. Det där med gravar är överreklamerat enligt min åsikt. Varken pappa eller sambon delar min åsikt.

Men det är som sagt min åsikt och sedan får alla andra tycka vad de vill.

När vi kom tillbaka hem till pappa så satt vi bara och slappade och pratade gamla minnen. Tittade på lite kort och sånt. Jag hade haft med mig tre kassar med utrensade böcker som han ska gå igenom och se vad han vill läsa. Han orkar inte så mycket mer nu sedan ballongsprängningen. Vi åt så småningom middag och fortsatte prata gamla minnen. Vid tiotiden på kvällen var vi hemma igen. Det känns väldigt bra att vi nu kan kosta på oss att åka till pappa lite oftare. Det är något jag mått dåligt över tidigare. Så vi planerar att åka dit igen om några veckor.