lördag 27 juni 2009

Sommarpratare i radion

Det är många namn jag inte känner igen när jag läser igenom listan av sommarpratare. Ändå har jag bestämt mig för att ge varje sommarpratare en chans. Lyssna på deras tankar och höra deras favoritmusik. Det gör det lite extra spännande när man är helt utan åsikter i förväg om personen i fråga. Som härom dagen när Finlands utrikesminister sommarpratade. Han blev en mycket trevlig radiobekantskap.

Eller som idag. Hon som pratade heter Linda Olsson och titulerar sig författare boendes i England. Jag har inte den blekaste aning om vem hon är. Hon pratar om kärlek och vänskap. Vänder ut och in på ordens betydelse, sätter dem i olika sammanhang. Helt plötsligt så känner jag att det är precis så där jag känner det. Att vi ska inte slarva bort orden: "Jag älskar dig" genom att använda dem för lättsamt. Att kärlek kan vara monogam medan det alltid krävs två för vänskap. Att vänskaper kan vara av olika sort och olika långa. Att man ska vara öppen för varje vänskapstillfälle så man inte missar det. Det är som att höra mina egna tankar och det känns så bra.

Dessa radiopratarstunder ger mig frid. Jag kopplar av till dem. Pysslar kanske lite med min sömnad, men väldigt försiktigt för att inte missa några ord av vikt. Mellan klockan 13 och 14.30 är det min stund på jorden, för ett tag fram över. Det är nästan lite heligt över den stunden.

fredag 26 juni 2009

Shoppingadventure by bus

Idag har vi mathandlat bussledes. Bilen är ju som sagt var trasig. Det är bromsröret som läcker, så vi vågar inte köra med den. Bilmekanikern har för mycket att göra, så just nu vet vi inte när vi blir med bil igen. Sambon vågar sig inte på ett sånt här jobb, eftersom det påverkar trafiksäkerheten.

Så idag fick vi åka buss för att mathandla. Vi har en Vi-butik i vårt centrum som är jättefin. Men de har sådana hiskeliga priser på det mesta, speciellt grönsaker som vi äter mycket av så här års. Så vi bestämde oss för att ta bussen till Willys. Hade vårt gamla Willys inte brunnit ner så har vi kunnat promenera dit. Nu blev det buss med byte nere vid stationen.

Till den där Willysbutiken går bussen bara en gång i halvtimmen, så det gällde att koordinera. Vi kom iväg i de senaste laget, men resan dit gick bra. Det var när vi skulle hem det började krångla. Då hade det övergått till kvällstrafik så bussarna gick mer sällan. Där stod vi vid Willys och väntade i drygt en halvtimme. När vi kom till busstationen så fick vi vänta ytterligare en kvart extra.

Vi var hemma strax före åtta. Då kom en kompis till sambon. Och han kan prata........Där ligger till och med jag i lä. Så vi fick väl i oss mat vid niotiden, pasta med sardingremolata. Mums.

Nu håller jag på att övertala sambon att vi ska vara utan bil i fortsättningen. Den har varit för dyr den här våren. Slår man ut den vanliga kostnaden så kostar den oss ca tusenlappen i månaden, med parkering, bensin, försäkring mm. Den här våren har det kostat betydligt mer än så. Det är pengar vi kan göra något roligare för.

Det går att åka buss och handla om man planerar bättre. I mars ska även vårt eget Willys vara återuppbyggt. Vi kan köpa en Dramaten som det ryms mycket i. Storhandlar man kan man ta taxi hem. Det blir i alla fall billigare. Ska man till Sundsvall kan man åka buss, tåg eller hyra bil. Jag levde utan bil i tre år när jag skilde mig. Det gick alldeles utmärkt. Nu gäller det bara att få sambon att vänja sig vid tanken på ett bilfritt liv.

Jeansväska

Nu har jag gjort en schlepbag av lappar från gamla jeans. Det är kul att jobba med gamla jeans för ingen bit blir den andra lik eftersom man måste ta hänsyn till slitage och eventuella fläckar. Samtidigt är det sånt som kan bli pricken över det berömda I:et. Det gäller bara att använda de inslagen med omsorg. Jag har genom åren sytt om mycket med gamla jeans som blivit kläder t ex kläder till barnen eller mig själv.

Nu gjorde jag min favoritkasse av jeanstyg och den blev precis så läcker som jag tänkt mig den. Här hänger den visserligen på min axel, men den är till salu, så den ska inte hänga kvar där så länge till.
Självklart ska det vara mycket fickor i en stor väska. Här fick det bli det litet galet blommigt tyg. För att inte göra effekten alltför orolig så fick fickorna bli enfärgade. Ett lyckat val enligt mig själv.
torsdag 25 juni 2009

Trappar ner

Nu har jag haft storrengöring av symaskinen. Tagit bort en massa ludd och smörjt där det ska smörjas. Materialvård är en viktig sak. Ikväll ska jag sy lite handsömnad på en schlepbag som jag fotar och lägger ut imorgon. Sedan har jag en beställning på två kassar att göra. Efter det tar jag lite ledigt ifrån väsksyendet.

Jag har en hel del privata grejer jag måste ägna mig åt. Jag fick en hög byxor med mig hem, när vi var uppe hos dem, att laga åt dotterns sambo. De kommer snart ner och då ska det vara lagat och klart. Sedan har jag ett ufo liggandes som legat i flera år. Nu ska det bli klart. Vad det är får ni veta senare. Bilder kommer under arbetets gång. Det ska bli vansinnigt roligt att göra i alla fall. Jag kan väl avslöja så mycket som att det handlar om quiltning.

onsdag 24 juni 2009

Flyter bort

Idag har jag haft tvättstuga. Blev klar för en liten stund sedan. Det är varmt att tvätta just nu, kan jag berätta. Jag håller på att flyta bort. Nu ska det plockas in i skåpen och så har jag en jättestrykning att ta rätt på. Få se hur mycket av den jag orkar med. Jag måste i alla fall stryka kuddfodralen till kuddarna vi har i soffan och fåtöljerna. Jag kan inte förmå mig att sätta dit skrynkliga kuddfodral. Ibland gör man illa åt sig själv när man kommer på så lysande idéer som att de måste tvättas.

Ryggen vill egentligen inte vara med just nu. Det får bli Miss Marple som jag tror det är ganska underhållande att stryka till......:-)

tisdag 23 juni 2009

Loppisfika

Idag har jag varit på loppis med väninnorna U och M. Sambon fick också följa med som hederstant.

Det blir lite dyrare när han är med. Vi kom hem med två kassar med böcker, två tunikor och ett barnmönster. Allt detta för 215:-

Har jag sagt att jag älskar loppisar?

måndag 22 juni 2009

Ny väska

Nu har jag uppdaterat på hemsidan med en ny väska. Det här är samma modell som jag sytt två andra väskor av. Den har bambuhandtag som man enkelt knäpper av när man vill tvätta väskan.

Yttertyget är en blandning av bomull och polyester.
Inuti så är den fodrad med ett ljusblått bomullstyg. Som vanligt har jag sytt en dubbelficka, med en blixtlåsficka och en utan.
Det finns ytterligare två stora fickor och en mobilficka. Ett band med karbinhake för nycklar finns också. Det knäpper man enkelt av när man vill tvätta väskan.

Uppdatering: Jag lyckades skriva fel på antalet fickor. Det är en dubbelficka på ena sidan och på den andra sidan är det en stor ficka plus en mobilficka.

Fler familjebilder

Ebba läser Nalle Puh för bonusfarmor


Farfar och Amadeus

Amadeus med pappa Johan

Sambon med moster Harriet som är den piggaste 84-åring som jag träffat.

Familjerbilder

Här kommer en hel hög familjebilder. För en gångs skull ska ni få se Cicki på bild så missa inte den chansen......:-)

Melina Maryam Abubaka, född 09-06-20, vikt 3740 g. längd 52 cm

Melina i morfars famn.


Här har bonusmormor fått lov att krama skönheten.

Den lilla familjen

söndag 21 juni 2009

Totte igen

Sedan vi duschade/badade Totte sist så har han blivit alldeles knäpp. Han har alltid varit kelen, men nu är han ännu värre. Helst vill han sitta i knä när man är på toa och han följer efter en hela tiden, så jag har lyckats trampa på honom några gånger när han stått alldeles bakom mig.

Idag tog han priset (förutom att han höll på att ramla ner från balkongen). Jag skulle duscha innan vi skulle in och hälsa på bonusdottern på BB. Jag hade blött mig och höll på att shamponera håret när jag kände en katt mellan benen. Det var Totte som kom in under duschdraperiet.

Jag tänkte, att han går väl därifrån när jag sätter på vattnet. Jag slog på duschen, men Totte brydde sig inte. Han blev plaskvåt men stog kvar. Till slut började han sakta gå därifrån, så jag ropade på sambon att han måste torka Totte så han inte skulle blöta ner överallt. När sambon kommer och ska ta Totte så vänder katten sig om och går tillbaka in till mig i duschen!!! Knäppa katt.

Då tog jag upp honom och duschade av han lite snabbt. Gjorde ren tassar och nos på han, eftersom det är där han har svårt att göra sig ren. Den här gången hängde han på min arm och brydde sig inte det minsta, utan fann sig i denna omilda behandling.

Hade det inte varit så att jag själv var spritt språngande näck så hade jag bett sambon fotat. Men så roligt ska vi inte ha det.....:-)

Dessa katter

Totte höll på att skrämma slag på mig ikväll. Jag pratade med dottern i telefon och gick ut en sväng på balkongen. Totte och Elvis följde med ut. Det var inget konstigt med det. Helt plötsligt får jag se att Totte har fått igenom halva kroppen i spjälorna. Han är så smal nu att det var tydligen inget problem. Så han hängde halvvägs utanför. Jag fick tag i honom i sista minuten innan han ramlade. Jag fick både hjärtsnörp och andnöd på samma gång. Vi bor alltså på åttonde våningen. Det hade inte varit mycket kvar av Totte om han ramlat.

Sambon = morfar

Nu kan sambon även titulera sig morfar. Bonusdottern fick inatt en liten flicka. Det var fyra veckor för tidigt, men allt gick bra. Den lilla vägde 3700 och var 52 cm lång. Hon ska hela Melina Maryam. Pappan är från Ghana, därav de lite afrikansk klingande namnen.

Det hade pratats om att bonusdottern skulle sättas igång tidigare eftersom hon är mycket överviktig. Det har varit problem med både hennes eget och barnets hjärta. Nu skötte naturen om det själv och det var ju bra.

Vi ska åka dit och hälsa på lite senare idag.