tisdag 6 maj 2014

Pensionsbryderier

Pust och stånk och stön! Äntligen har jag gjort klart alla papper inför min stundande ålderspensionering. Suck! Inte nog med att man blir gammal, man ska begripa sig på en massa papper också.

Igår var min första syfria dag på flera veckor. Jag hade planerat att sätta mig med alla papper då. Jag behöver söka en sorts bostadstillägg till mig själv och en annan sort till Mats. Tidigare har vi bara behövt söka en tillsammans.

Jag plockade ihop alla papper som rörde min pension och satte mig. Jag bläddrade och bläddrade och fattade ingenting. Huvudet var helt tomt. Jag brukar inte ha problem med sånt här men igår gick det inte alls. Jag var som en urvriden disktrasa med huvudvärk.....:-) Så länge jag satt och sydde kände jag inte av det så mycket, utan det kom igår när jag kunde koppla av.

Så jag la undan allt och väntade till idag med att göra ett nytt försök. Det som förbryllade mig mest var att jag hade två papper från Folksam med olika belopp. Att det ena rörde min Konsumanställning förstod jag, likaså AMF som handlade om mina år på ICA. Men det andra Folksampapperet fattade jag ingenting av. Nu har jag i alla fall pratat med dem och det är ett engångsbelopp insatt 2011. Tydligen någon som KF betalat in i efterhand. Mig gör det inget för det fick ju upp månadspengen lite mer.

Nu är i alla fall båda våra ansökningar ifyllda och kuverterade. Förmodligen blir ålderspensionspeng plus bostadstillägg ungefär detsamma som jag har idag. Först om fem år kan jag börja oroa mig lite eftersom min privata pensionsspar bara betalas ut i fem år. Men det är då det. Jag har inte en aning om hur livet ser ut om fem år. Vill inget veta heller. Så det så.

måndag 5 maj 2014

Glassigt värre

Nu har jag sytt sista omgången med lunchväskor. I alla fall för den här gången. blir det mer efterfrågan så får vi ju se.

Jag har nu sytt oavbrutet i flera veckor. Det känns i kroppen så jag måste vila och göra annat. Dessutom behöver jag göra en massa annat. Det finns papper jag måste fyllas i inför min stundande ålderspensionering, jag behöver fixa med blommor och om några dagar ska jag börja sy kläder åt oss själva och några beställningar som ramlat in. Det är ingen större risk att jag blir sittande med blicken i fjärran....:-)