lördag 23 juni 2012

Melinas treårspresenter

 Vi var mycket politiskt inkorrekta, ur ett genusperspektiv, när vi valde födelsedagspresenter till Melina. Hon fick en docka, en kasse fylld med dockkläder, en docksäng och några böcker. Tanken var väl att när lillebror kommer senare i sommar, så kan hon ha en egen liten baby att pyssla med.

Tyget till kassen lär en viss Trebarnsmamma känna igen. Kassen blev mycket populär och bars runt på armen.
 Dockan fick jag av bästa vännen U. Hennes dotter har haft den först och så har jag sytt kläder till den. Här har vi kjol och blus och mamelucker som sitter under kjolen.
 Byxor och blus.
 Långklänning eller nattlinne. Det är bara att välja själv. Fantasin får avgöra.
 80-talsbruden i tights, polo, väst av fuskpäls inkl pannband och en liten tyllkjol till det.
Jeansdress eller något liknande i alla fall.

Midsommarmiddag

Ett tag trodde jag inte det skulle bli någon midsommar. Jag sydde och sydde in i det sista. Först vid femtiden på midsommaraftonen kunde jag göra stänga av maskinen och göra ren den för den här gången.

Mat blev det i alla fall. Jag gjorde en sorts potatis-och matjessillsallad som jag hittade i Hemköps blad. Mycket god, med både potatis, dill, lök, matjessill, sockerärter, sparris och pocherade ägg. Den ska vi göra fler gånger.


torsdag 21 juni 2012

Dagens shoppingrunda

Efter alla år som butiksanställd så har jag lärt mig att värsta mathandlingsdagen på hela året är dagen före midsommarafton. Det har varit ett antal gånger man suttit i kassan och inte ens kommit därifrån för raster, trots att det har varit mycket extrapersonal. Ett år satt vi och åt och fikade på plats. Man fick expediera kunderna mellan tuggorna.

Så jag vägrar att handla mat den här dagen. Det gjorde vi igår efter kompislunchen. Då var det relativt lugnt på Willys. Så idag hade vi lite andra ärenden att uträtta. Vi började på loppisen. Vi hade ju alla tyger jag rensat ur, som vi skulle lämna. Man kan ju inte åka därifrån utan att titta lite. Jag tog nog ett stort glädjeskutt när jag hittade Anna Bergenströms bok Kärlek, oliver och timjan. Den har jag spanat länge efter. Nu är min sommar räddad. Jag hoppas jag någon gång även hittar Under olivträdets skugga som hon och dottern Fanny också gjort tillsammans.

Barack Obamas bok har stått på önskelistan ett tag så det kändes också som ett fynd. Plus en Ian Rankin jag inte har. Inte för att jag behövde något mer tyg, men jag tyckte den där färggranna biten (under böckerna) kunde få följa med hem för en tia.

Det var lite folk på loppisen så man kunde strosa där i lugn och ro. När vi sedan kom ner på stan så var det lika lugnt där. Vi till och med hittade en central parkering på en gång. Det var ingen kö varken på bolaget eller apoteket. Jag gissar att alla människor var ute på Coop Forum eller Ica Maxi och bolaget som ligger vägg i vägg med dem. Där ute vill jag inte vara. I alla fall inte idag.

Glad midsommar

Jag vill önska alla mina bloggvänner en skön och härlig midsommar. Med god mat och tillsammans med familj och trevliga vänner. Och framför allt ett härligt väder.

Idag ska vi ner på stan en sväng. Medicinlådan behöver uppdateras och så ska det väl bli en sväng på bolaget för att köpa lite öl och vin. Vi ska även på loppisen och lämna alla tyger jag rensat ur. Kanske det blir lite köpt där också. Det får vi se. Man vet ju aldrig vad man hittar på en loppis. Jag behöver också lite sytid idag eftersom jag ligger efter med tunikan jag ska ha på lördag.

På midsommaraftonen är vi ensamma. Vi ska ta det enkelt med lite matjessill och färskpotatis. På lördagen ska vi fira vår lilla solstråle. Hoppas det blir bra väder för Madde och Ali har bjudit goda vänner på grillfest. Det ska bli mycket trevligt.

Resten av helgen ska vi vara praktiska och tvätta fönster och byta gardiner. På tisdagkväll ska vi hämta dottern och hennes man på Arlanda. Då kommer de från Kroatien och ska vara några dagar hos oss innan de fortsätter upp till Sundsvall. Jag känner att jag vill ha lite fint innan de kommer. Själva går vi ju här hemma och bara harvar på och inte bryr oss så mycket om hur det ser ut. Då är det kul att fixa tills någon ska komma. Någon som ser och uppskattar det.

onsdag 20 juni 2012

Fylleri

Idag fyller den här fantastiska lilla tjejen tre år. Det ska vi fira på lördag. Det känns så bra att för en gångs skulle kunna ge henne lite mer än vanligt. Så några sydda och några köpta paket blir det att öppna.

Med syftning på rubriken så är det dels Melinas födelsedag som blir fylleri. Men även att vi ska på lunch med några vänner idag. Jag vet att det vankas vin så man vet aldrig hur jag blir då. Nåja, ett glas blir man väl inte så lurig på.

Jag har känt mig mer eller mindre drogad i två dagar. Jag har medicinerat rätt kraftigt för att helt enkelt stå ut. Dessutom hade jag tvättstuga igår som jag var tvungen att klara av. Min fina granne hjälpte mig en hel del. Jag somnade som en stock igårkväll och orkade inte ens läsa, vilket är mycket ovanligt för min del. Idag känns ryggen riktigt bra, som tur är nu när vi ska vara sociala. Jag har inte tagit någon värkmedicin idag utan föredrar att dricka ett glas vin istället. Det brukar ju också vara muskelavslappnande.

måndag 18 juni 2012

Nära skjuter ingen hare!

Idag vill inte ryggen vara med. Jag har nästan ryggskott. Den som haft ryggskott vet vad jag menar om jag säger att det här är stadiet innan det smäller till. Inte kul alls, för jag har agendan fulltecknad med en massa kul saker de kommande veckorna.

Så jag lunkade sakta iväg till frissan idag. Det var nödvändigt att få lite fason på kalufsen. Jag har sytt lite och försökt haft omväxlande rörelser. Jag vågar inte lägga mig att vila för jag är rädd att det kan utlösa det hela. Vi ska snart gå en sakta och kort promenad. Jag tror det viktigaste nu är att jag rör mig lite grand i alla fall.

Och jag säger bara en sak, tack gode Gud för Tradolan. Det är min räddning idag.

söndag 17 juni 2012

Geni?

Jag undrar om man tar sig själv på för stort allvar, när man säger till sin man: Tyst, jag skapar!

Dra över

Överdraget till min strykbräda har länge varit slitet. Igår blev det ett nytt. Ni som läst här länge vet att jag lever efter principen att varför köpa nytt när man kan tillverka nästan gratis själv.

Man tager ett gammalt badlakan, ett trevligt, kraftigt bomullstyg och ett kraftigt bomullssnöre. Vips, så har man gjort ett nytt strykbrädesöverdrag!