lördag 16 april 2011

Mindre ont

Detta skall i fortsättningen blivfa min melodi.
Eller i alla fall min nya sovställning!

fredag 15 april 2011

Frustrerad

Gissa om jag just nu är frustrerad. Tog fram ett bröd från frysen igår. Det visade sig vara fantastiskt gott. Så gott att jag vill göra det igen. Det är bara det att jag vet inte vilket recept jag använt. Jag har letat högt och lågt och inser att jag har kaos bland alla mina recept. Ingenting ligger där det ska. Ggggrrrrrr......:-(

Fin vinst

Det är inte så ofta jag är med och tävlar. Därför blir jag ju extra glad när jag är med och även lyckas vinna. De här jättefina servettringarna vann jag hos Ime design för någon vecka sedan. De kom till mig när jag var som mest förkyld. Jag blev betydligt friskare i ren glädje när jag öppnade paketet.

Titta in hos Ime på hennes hemsida. Hon gör så otroligt fina saker.

Märkligt

Jag fick ett helt A4-ark av tandkirurgen hur jag skulle göra den närmaste tiden för att ingreppet i munnen ska läka bra. Bland annat så stod det att jag skulle sova uppallad med tre kuddar, de första nätterna. Jag tyckte det lät mycket så jag pallade bara upp  mig med två stycken.

Det är första morgonen på länge som jag vaknat utan att ha ont, direkt på morgonen. Jag upplever också att jag sovit lugnare än på länge. Inte snurrar runt som en fläkt i helvetet, som det brukar vara annars. Så nu ska jag testa att sova lite uppallad fler nätter, få se om det var det som gjorde att jag fick en bra sömn.

Tänk vad tandläkare kan vara bra, till och med för onda ryggar.

torsdag 14 april 2011

Testade disktrasor

Nu börjar jag få lite grepp på hur jag vill ha disktrasorna som jag ska sälja. Jag har hittills testat en i ekologiskt bomull och håller just på att testa en som är stickad i lingarn.

Den här röda har jag använt i en vecka. Den torkade snabbt och var trevlig att använda. Lätt att vrida ur och lämnade inga ränder när man torkade av bänkar och liknande.

 Jag tvättade den i 60 grader tillsammans med en vit lapp i lakansväv. Disktrasan varken krympte eller färgade av sig.

Den här bruna trasan finns nu upplagd på hemsidan.

Jag kommer att sticka upp trasor och fylla på på hemsidan så fort jag hinner.
Den här randiga ska snart åka iväg till mörkaste Småland, till en familj med många barn. Där behövs det nog bra disktrasor.

Tandoperation

Nu har jag varit till tandläkaren. Det var en visdomstand som skulle dras. Eftersom jag är överkänslig mot adrenalin så skulle det opereras. Min tandläkare har ett avtal med Tandläkarhögskolan så det var en tandkirurg därifrån som kom.

Det var omständigt som attan. Tanden sprack så han fick plocka ut den i bitar plus att det var envisa rötter som växte snett. Han fick sy ett antal stygn som ska tas om efter påsk. Idag ska jag helst vila hela dagen, jag får inte lyfta tungt eller anstränga mig. Jag ska sova halvsittandes inatt och jag får bara äta soppa eller pure de närmaste dagarna.

Jag har dragit visdomständer tidigare, men det har aldrig varit så omständigt som denna gång. Man skulle nästan kunna tro att det var blindtarmen jag tagit istället.

tisdag 12 april 2011

Rymden, hallå!

Idag är det femtio år sedan som Juri Gagarin sköts upp i rymden. Han var den första människan där. Tidigare hade ryssarna skjutit upp obemannade satelliter och så småningom satelliter som var bemannade med djur. Hunden Lajka är väl den mest kända av dem.

Jag fyllde tolv år samma år. När jag tänker tillbaka så har jag väldigt många minnen på vad som hände i världen på den tiden. Jag minns hur det var när Kennedy valdes till president. Han kämpade ju då mot Richard Nixon. Jag minns hur man pratade om ett kommande europeiskt samarbete , redan på den tiden. Plus en massa annat som hände under de här åren.

Jag uppfattar det som att jag visste mer om världshändelser, än vad som var/är normalt för ett barn i åldern 10-12 års åldern. Jag har funderat på varför det är så. Jag tror det var helt enkelt för att vi hade en helt fantastisk lärare på den tiden. I efterhand så tror jag att det var så att vi var kanske hans första klass, att han var nyutexaminerad. Han vara så enormt intresserad av allt som hände i världen och det förmedlade han till oss. Jag minns hans lektioner som att vi började läsa ett ämne, men vi slutade alltid med nutidsorienterade diskussioner.

Än idag, femtio år senare, så minns jag honom med glädje. Han är en av de få lärare som jag kommer ihåg.


Alla är vi barn i början

Som sagt var så är det ju så. Förra söndagen var Madde, Ali och världens vackraste Melina här. Hon spelade som en gud på keyboarden så det var jag ju tvungen att förverkliga......:-) För första gången så videofilmande jag med min mobil. Filmen är mörk och kort. Ljuset vet jag inte hur jag ska göra med och att det är en kort snutt var för att mobilen stängde av sig efter en kort stund. Jag måste nog läsa på. Sambon har en bättre snutt i sin mobil så bara han tömt den så ska jag sno den och lägga ut. Men som sagt var så är vi alla barn i början.

Musikaliteten har Melina helt klart efter morfar, i alla fall.......:-)

Sjukbulletin 3

Nu börjar jag bli trött på det här. Kände mig bättre igår, så jag trodde det höll på att vända. Men man ska ju inte ropa hej förrän man är över bäcken, eller inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten. Idag känns det sämre igen. Nu börjar tjocksnuvan och huvudet känns som bomull. Men nu orkar jag inte ligga längre, så jag ska ändå försöka göra lite nytta, fast i långsam takt. Annars blir jag galen.

Vi gick en liten promenad igår och det kändes skönt. Ska nog försöka komma ut en kort vända idag också. Det är så frisk och skön luft ute. Nu måste man passa på att samla på mycket ljus. Det borde ju hjälpa mot elaka basilusker.

Stolt och inte så lite mallig

Nu är jag så stolt så jag håller på att spricka. Jag har blivit utsedd till Veckans kvinnliga blogg v15 av Mångmamma. Vilken ära! TACK!

måndag 11 april 2011

Madde auktionerar

I ett försök att få ihop pengar till Alis resa tillbaka hit så har Madde tagit kontakt med ett antal företagare. Hon har bett om sponsrade varor som hon kan auktionera ut och på så sätt få ihop pengar till Alis resa. Hon har fått bra respons från företagen så just nu pågår ett antal auktioner. Vill ni vara med och bjuda så gå in på hennes blogg.

Vill ni följa facebookgruppen och vad som händer nere i Ghana så hittar ni den här.

Jag måste säga att jag är oerhört stolt över hennes kreativitet och handlingskraft. Tyvärr kan jag ju inte säga att hon ärvt det ifrån mig......:-)

Förkylningsminne

Nu verkar det i alla fall som att förkylningen och tröttheten håller på att vända. Vi får väl se vad den här dagen ger. Jag måste vara frisk tills på onsdag. Då har jag tvättstuga. Den dagen är sambon på utredning så han kan inte ta över. Torsdag ska jag operera bort en visdomstand. Det har jag vänta på sedan i oktober-november. Jag ska sövas och jag tror inte de gör det om jag är förkyld. Fredag ska jag göra en rektoskopi, så det är verkligen fullt upp den här veckan. Samt att vi får Danmarksfrämmande över påsk så jag måste åtminstone baka lite mer. Slit och släp.....:-)

Ett barndomsminne dök upp under de här sjukdagarna. Det var när jag stoppade en Vicks blå i munnen och kände den där förlösande känslan som sprider sig i både bröst och näsa. Kommer ni ihåg när er mamma smörjde in ert bröst med Vick? Det blev alldeles varmt på bröstet och doften som spred sig, löste upp den värsta nästäppan. Vick insmord på bröstet var rena rama hästkuren. Dessutom luktade det gott. Det tyckte jag i alla fall. Ibland strömmar minnen emot en i de mest märkliga situationerna. Det är kanske blir så när man är äldre. Man har så många minnen att komma ihåg och sortera.

söndag 10 april 2011

Sjukbulletin 2

Det här är en riktigt attans seg förkylning. Varje morgon när jag vaknar känns det bra. Men jag hinner bara vara uppe en timme så mattsvettas jag och är helt slut. Snorar och hostar, men inte alltför våldsamt. Kurerar mig med Alvedon, Nezeril och Vicks blå. Dagarna har hittills mest tillbringats i sängen eller framför TV:n. Nu börjar jag bli less!